Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

Όπως διαβάζουμε και, ακούμε στις ειδήσεις, τούτες τις μέρες, (όπως λέει και το τραγούδι «τούτο το μήνα….») πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων (φωτιά να τους κάψει ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ) υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ΕΔΩ, υποτίθεται πως ΠΡΕΠΕΙ να χειροκροτήσουμε, ΟΧΙ για τους αρχηγούς, αλλά για το ότι ακόμα έχουμε Δημοκρατία με Πρόεδρο αυτής….
Συναντήθηκαν λοιπόν οι «αρχηγοί» για να τα πούνε, να… μιλήσουν, να βρουν κάποια άκρη στο γενικό μπάχαλο που περιλαμβάνει υγεία, συντάξεις,  προσφυγικό, και μέτρα τρίτου μνημονίου, το τι ακριβώς ειπώθηκε, ΔΕΝ είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, να γνωρίζουμε δηλαδή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και όχι τι δηλώθηκε ΜΕΤΑ, αλλά από ΟΛΟ αυτό της συνάντησης, οι «αρχηγοί», που είπαμε πιο πάνω τι να πάθουν, συμφώνησαν στο ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ….
Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους, πως το ΜΟΝΟ που πετυχαίνουν οι … «αρχηγοί» των κομμάτων ΠΑΝΤΟΤΕ, είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και τίποτα παραπάνω..
Να δούμε πριν συνεχίσω την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μέρος αυτής, σχετικά με την συνάντηση των «αρχηγών».
«Σημεία σύγκλισης (κυρίως στο προσφυγικό), διαφωνίες (ιδίως στο ασφαλιστικό) και μία αναφορά σε αλλαγή εκλογικού νόμου, με την οποία διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία, περιλαμβάνει το κείμενο στο οποίο κατέληξε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Η αναφορά στο προσφυγικό είναι εκτενής (με μόνη υποσημείωση αυτή του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, που απέδιδε ευθύνες για την οξύτατη κρίση και στην αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης ). Το κείμενο ειδικότερα θέτει ένα πλαίσιο εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στο Αιγαίο.
"Οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειομένων κοινών περιπολιών με την Τουρκία, υφ’ οιανδήποτε μορφή. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex" αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση.
Όσο για το ασφαλιστικό, η συζήτηση (που ούτως ή άλλως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και όσα δήλωσαν οι αρχηγοί στη συνέχεια ήταν επί ενός γενικού πλαισίου και δεν μπήκε συγκεκριμένα στην ουσία) εξελίχθηκε με κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να φορτώσουν ο ένας στον άλλο το μουντζούρη της διαφωνίας και την ευθύνη των διαφαινόμενων νέων μειώσεων.
Άλλωστε ο λόγος που δεν υπήρξε κοινό ανακοινωθέν ήταν πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητικοί στο να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου.
Έτσι τελικά στο κείμενο συμπεριελήφθη η εξής... λακωνική αναφορά:
"Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα."»
ΠΗΓΗ: news247.gr
Συμφωνίες λοιπόν, συναντήσεις, διαφωνίες, και στο «βάθος», τα….. ΚΟΡΟΪΔΑ..  ΠΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ; Μα για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ μιλώ αδέλφια, που περιμέναμε πως ΙΣΩΣ βγει κάτι «διαφορετικό» από τη συνάντηση  - παρωδία των «αρχηγών». Σαν ΤΙ δηλαδή  να έβγαινε; Από ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, μόνο κανέναν θαλάσσιο ελέφαντα να βλέπαμε …. Αει στ’ ανάθεμα πια.
Οι «αρχηγοί», αδέλφια, θέλουν ΜΑΓΚΟΥΡΑ και διώξιμο από τη χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια, και δε το λέω εγώ αυτό αλλά ο κοσμάκης, που καθημερινά ρίχνει κατάρες στους τέως και τους νυν για την κατάντια μας. Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, ΟΛΟΙ αυτοί που καταριόμαστε ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, αλλά ο κοσμάκης τους ψήφισε αμέτρητες φορές. Τους ψήφισε, τους ξαναψήφισε, και δε μπορεί τώρα να τους ξεφορτωθεί.
Οι «αρχηγοί» λοιπόν, κάνουν συναντήσεις, υπό το φόβο της κοινωνικής έκρηξης, η οποία το βλέπουν , είναι πολύ κοντά, με ολέθριες συνέπειες για αυτούς.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια ανοχής, και το μόνο που μένει, είναι η «σπίθα» που θα βάλει φωτιά σε όλα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: