Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ



ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ
Ελλάδα, η χώρα που τα καταγάλανα νερά της καθημερινά «γεννούν το θάνατο», η χώρα που στον καθημερινό της ΘΡΗΝΟ της φτώχειας, προστέθηκε και εκείνος των αμέτρητων πλέον πτωμάτων προσφύγων, των παιδικών ψυχών, που κοιτάξτε ειρωνεία, έφυγαν από τον πόλεμο να γλυτώσουν το θάνατο, και τον βρήκαν εκεί που επικρατεί «ειρήνη», στη χώρα μας….
Θύματα πολέμου, ασυνείδητων δουλεμπόρων, θύματα μιας Ευρώπης, που πίσω από ψεύτικα δάκρυα, παίζει τα παιχνίδια της. Καθημερινές τραγωδίες λοιπόν, ατέλειωτος ανθρώπινος πόνος, κλαίει ο Έλληνας γιατί δεν είναι αναίσθητος, «κλαίνε» οι πολιτικοί, αυτοί ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ, βλέπετε το «κλάμα» τους πουλάει στα κανάλια, όπως και οι παχιές δηλώσεις, τα κανάλια ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα αναπαράγουν και τα ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ γιατί ο κόσμος θα στρέψει σε αυτά την προσοχή του, (άλλωστε το αίμα και ο θάνατος είναι το καλύτερο τους, και λέει και το τραγούδι «άμα είσαι καλός θα σου δείξω ΚΑΙ πτώματα»)  θα αποπροσανατολιστεί έστω και για λίγο (αυτό τους φτάνει), θα συγκινηθεί και θα κλάψει αληθινά με το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, ξεχνώντας προς το παρόν το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑ….
Το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑ, ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ….
Το δράμα του παιδιού του, του δικού του παιδιού, που του λείπουν πολλά, ίσως και το φαί,  του αρρώστου του, του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ αρρώστου, που μπορεί να μην τον έβγαλαν πνιγμένο τα κύματα σε κάποια ακτή, αλλά τον κατάντησαν ΠΡΟΣΦΥΓΑ μέσα στην ίδια του την χώρα, και τον ΕΠΝΙΞΑΝ στην κυριολεξία στα διαλυμένα νοσοκομεία ….
Είναι Θάλασσες οι τραγωδίες μας, ωκεανοί φουρτουνιασμένοι, μόνο που για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ τραγωδίες, δε χύνεται ούτε ένα δάκρυ, από τα μεγάλα κεφάλια. ΕΜΕΙΣ κλαίμε για ΟΛΑ, για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, για τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ που θα χαθούν, από τους υποκριτές, για τους ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ μας που θα πεθάνουν γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Συνέλληνες, δυστυχώς, τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, δε θα βρεθεί ΚΑΝΕΝΑ κανάλι να τις δείξει, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ να τις δει και να κάνει «κάτι». Θα πουν πολλοί, και πολύ σωστά, πως «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ».
Μόνο που το κλάμα το ΔΙΚΟ ΜΑΣ, πρέπει να σταματήσει, και ΝΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ, θα σταματήσει.
ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
Να γίνουμε η ΘΑΛΑΣΣΑ που θα τους ΠΝΙΞΕΙ και θα ξεβράσει τα κουφάρια τους ΕΚΕΙ, που δε θα έχει  κάποιους για να τρέξουν να τους μαζέψουν αυτούς, και τα αφεντικά τους στα οποία πάνε να μας ξεπουλήσουν….
 
Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: