Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σελίδες Νοεμβρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος

\
Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Έχουμε διανύσει σχεδόν τον μισό Νοέμβριο, ο οποίος εκτός από την καλοκαιρία... μας επιφύλασσε και πολλά νέα βιβλία!
Μυθιστορήματα που θα σας ταξιδέψουν και θα σας συγκινήσουν, ιστορικά βιβλία που δίνουν απαντήσεις σε επίκαιρους προβληματισμούς αλλά και νέα παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους σας περιμένουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τις νέες μας κυκλοφορίες, αλλά μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά μέσα από το website μας αλλά και την σελίδα μας στο facebook
Ελληνική Λογοτεχνία

Αόρατα κορίτσια
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 352, Τιμή: 14,99 €
Τα κορίτσια διασχίζουν τις θάλασσες του χρόνου. Τα κορίτσια αγωνίζονται, βαδίζουν, ελπίζουν. Επιζούν χάρη σε συμπτώσεις, χάρη στη συμπόνια αυτών που δεν τα βλέπουν. Παλεύουν για να μην ξεχωρίσουν, να μη σκαλώσει πάνω τους κανένα βλέμμα. Κουρνιάζουν μέσα στο πλήθος και γίνονται μητέρες και γιαγιάδες άλλων κοριτσιών.
Σμαρώ, Ελπίδα, Ζωή. Τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται αριστοτεχνικά τις μικρές ιστορίες τους, από την Μικρά Ασία του '22 μέχρι την Ελλάδα του μέλλοντος. Η πρώτη είναι ηθοποιός, η δεύτερη σεναριογράφος, η τρίτη κάμεραγουμαν. Το κοινό τους σημείο είναι ότι κρύβονται πίσω από ανδρικές ταυτότητες για να επιβιώσουν...
Ξένη λογοτεχνία

Το τιμολόγιο
Jonas Karlsson
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 192, Τιμή: 12,99 €
Ο σαραντάχρονος ήρωας του βιβλίου δεν έχει μεγάλες ανάγκες: ένα μικρό σπίτι, μια μικρή δουλειά, μικρές φιλοδοξίες, έναν μικρό κοινωνικό κύκλο, μια οικεία καθημερινότητα. Τίποτα δεν τον έχει προετοιμάσει για το ιλιγγιώδες ποσό που ο μυστηριώδης οργανισμός «Κατανομής Παγκόσμιων Πόρων» τον καλεί να πληρώσει έναντι της ευτυχίας που έχει βιώσει μέχρι εκείνη την μέρα: 5.700.000 κορώνες, δηλαδή 600.000 €!
Σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο ανόητο λάθος, ο ήρωας μας θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση – είναι δυνατόν να είναι τόσο ευτυχισμένος όσο το ποσό που καλείται να πληρώσει; Στην προσπάθεια του, θα βρει κάποιον να τον ακούσει και μέσα από την ιστορία του θα μας καλέσει όλους να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει πραγματικά ευτυχία..
Βιογραφία

Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ – Η δική του εξιστόρηση
A. E. Hotchner
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 160, Τιμή: 11,99 €
Τον Ιούνιο του 1961 ο Χότσνερ επισκέφθηκε για τελευταίο φορά τον παλιό του φίλο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Η τελευταία τους συζήτηση αποτέλεσε το καταληκτικό κεφάλαιο σε μια ιστορία που ο Χέμινγουεϊ είχε αφηγηθεί σταδιακά μέσα σε μια δεκαετία.
Ο Χέμινγουεϊ διηγήθηκε στον Χότσνερ τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης του με την Πολίν που κατέστρεψε τον πρώτο του γάμο: όλη την αλήθεια για τη ρομαντική ζωή στο Παρίσι και για το πώς, χωρίζοντας τη Χάντλεϊ, έχασε το «αληθινό μέρος κάθε γυναικείου χαρακτήρα που θα πρωταγωνιστούσε στα βιβλία του», όπως και τη μεγάλη αγάπη που μάταια θα αναζητούσε ξανά στην υπόλοιπη ζωή του.
Μέσα από τα λόγια του ίδιου του Χέμινγουεϊ ο αναγνώστης θα μάθει και για τις σχέσεις του μεγάλου συγγραφέα με την τρίτη και τέταρτη σύζυγό του και τους τρεις γιους του, λεπτομέρειες για την έντονη σχέση που είχε με τον συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αλλά και ανέκδοτες ιστορίες και περιστατικά από τη διαμονή του στο Παρίσι την δεκαετία του '20.
Ιστορία

Μικρά Ασία – Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός 1908-1923
Βλάσης Αγτζίδης
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 336, Τιμή: 14,99 €
Τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της διαδικασίας μετασχηματισμού της (1908-1923) προκαλούσαν πάντα μια αμφιθυμία. Η συνειδητή άρνηση και η επιλεγμένη σιωπή καθόρισαν τις προτεραιότητες της ιστορικής επιστήμης, ακόμα και της τέχνης. Ο ελληνισμός της Ανατολής και η καταστροφή του δεν αποτέλεσαν μέρος των νεοελληνικών επιστημονικών προτεραιοτήτων.
Το βιβλίο αυτό εκφράζει την ανάγκη να παρουσιαστεί η διαδικασία μετάβασης από την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εποχή του έθνους-κράτους και να αποσαφηνιστούν αδιερεύνητα στοιχεία της ιστορίας όπως είναι – μεταξύ άλλων – οι λόγοι που το μιλιταριστικό κίνημα των Νεότουρκων αποφάσισε και πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, καθώς και οι ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για την ελληνική ήττα.
Νεανική λογοτεχνία

Να με αντέχεις
Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Εξώφυλλο: Μυρτώ Δεληβοριά
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 176, Τιμή: 8,99 €
Η Μαργαρίτα και η Αλίκη: μια κόρη και μια μαμά.
Μια κόρη στην εφηβεία, στην αρχή μιας σχέσης με τον Αλέξη, μέσα σε μια καθημερινότητα όπου συγκατοικούν ένα σχολείο, ένα φροντιστήριο, φίλες και συμμαθήτριες, επιθυμίες και εσωτερικές συγκρούσεις, όνειρα, αγωνίες, ερωτηματικά.
Μια μαμά στη μεσηλικίωση, χωρισμένη από τον πατέρα της Μαργαρίτας αλλά με συναισθήματα γι’ αυτόν ακόμα ζωντανά, με μια δουλειά δύσκολη και αβέβαιη στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που μεγαλώνει τις πιέσεις, τις τύψεις, την ανασφάλεια. Ζουν μαζί και προσπαθούν ν’ αντέξουν η μια την άλλη, να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν τα όνειρά τους να βγουν αληθινά.
Για παιδιά ηλικίας 12+ ετών
Παιδικήλογοτεχνία
Τα απίθανα ταξίδια του Πέτρου και της Λυδίας
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Έλλη Γρίβα
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 80, Τιμή: 5,99 €
Ο Φίλιππος Μανδηλαράς σας προσκαλεί να ακολουθήσετε τον Πέτρο και τη Λυδία στα απίθανα ταξίδια τους! Η Λυδία γνωρίζει τη γλώσσα της γης και επικοινωνεί με τα ζώα και τα πουλιά, τα δέντρα και τα λουλούδια. Ο Πέτρος έχει μάθει τη γλώσσα της θάλασσας και μπορεί να μιλήσει με τα ψάρια και τις αχιβάδες, τα κύματα και τους ανέμους. Με αφορμή τα ταξίδια των δύο ηρώων, ο συγγραφέας δίνει αφορμές και ερεθίσματα για προβληματισμό και συζήτηση με τα παιδιά πρωτότυπων ζητημάτων, που δεν είναι εύκολο να τεθούν με άλλο τρόπο. Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών

Η μυστική κοιλάδα
Όταν συναντηθούν για πρώτη φορά ο Πέτρος και η Λυδία, θα ξεκινήσουν παρέα το ομορφότερο ταξίδι που έγινε ποτέ! Θα γνωρίσουν ο ένας τον κόσμο του άλλου και θα ανακαλύψουν μαζί την δική τους μυστική κοιλάδα. Μία ιστορία για τη φιλία, τη συνεργασία αλλά και τη γενεσιουργό δύναμη της φαντασίας.

Το διαστημικό τσίρκο
Ο Πέτρος κι η Λυδία δέχονται την πρόσκληση να επισκεφθούν το Διαστημικό Τσίρκο με σκοπό να εκπαιδεύσουν τα μέλη του τσίρκου ώστε να γίνουν ευτυχισμένα. Όμως υπάρχει ένα φοβερό μυστικό που κρύβεται πίσω από την παγωμένη ατμόσφαιρα του Τσίρκου. Μία ιστορία για την ελευθερία, την ευτυχία αλλά και τους τρόπους που δημιουργούνται οι τύραννοι.

Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας
Μαρία Ζαβάκου
Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά
Σχήμα: 17Χ24, Σελίδες: 64, Τιμή: 6,99 €
Το αγόρι Λου και ο φίλος του ο λαγός Λι αγαπούν τη ζαχαροπλαστική. Ο Βασιλιάς Τέλειος, όμως, έχει άλλα σχέδια! Θέλει να κάνει τα παιδιά να παρατήσουν τα όνειρά τους και να αφοσιωθούν στον δικό του σκοπό: στη δημιουργία μιας «τέλειας» γενιάς. Όμως ο Λου και ο Λι δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν τη ζαχαροπλαστική. Σύντομα, θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα εμπόδια...
Για παιδιά ηλικίας 8+ ετών
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Τα παραμυθάκια μου
Αγαπημένα παιδικά παραμύθια σε βιβλία με χοντρά φύλλα καρτονέ, με ανθεκτικές λαβές και κινούμενες ροδέλες για πολύ μικρά παιδιά.
Σχήμα: 18Χ18, Σελίδες: 10, Τιμή: 6,99 €

Χιονάτη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
ΤΟΞΟ
Τα βιβλία της διαχρονικής σειράς κλασικής λογοτεχνίας για παιδιά κυκλοφορούν με νέα εξώφυλλα!
Σχήμα: 14Χ21, Τιμή: 5,50 €, για παιδιά ηλικίας 9+ ετών

Όλιβερ Τουίστ

Η μικρή πριγκίπισσα

Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Πολυάννα

Από τη Γη στη Σελήνη

Μικρές Κυρίες

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

Χωρίς οικογένεια

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ

Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Ο μυστικός κήπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: