Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις |ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σας ενημερώνουμε για τις νέες εκδόσεις μας και τις εκδηλώσεις μας. 
Τρία μυθιστορήματα των εκδόσεών μας συμπεριλαμβάνονται στις βραχείες λίστες για τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature.
Στην κατηγορία ξένο μυθιστόρημα: Dave Eggers, Ο κύκλος, μετάφραση Ιλάειρα Διονυσοπούλου και στην κατηγορία ελληνικό μυθιστόρημα:
Μάρτυ Λάμπρου, Με λυμένο χειρόφρενο & Γιάννης Πλιάγκος, Ο άσος στο μανίκι.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
NOAM CHOMSKY - OCCUPY
Noam Chomsky
OCCUPY
Σκέψεις πάνω στην ταξική πάλη,
στην επανάσταση και στην αλληλεγγύη

Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου

Το Occupy αποτελεί μια ακόμα ζωτική συνεισφορά του Τσόμσκι στη βιβλιογραφία της αμφισβήτησης και συγχρόνως ένα κάλεσμα για να δημιουργήσουμε έναν δίκαιο κόσμο που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη.

«Ο Τσόμσκι τάσσεται υπέρ του έξυπνου ακτιβισμού τον οποίο πρεσβεύουν αυτοί που μπορούν να διακρίνουν το χάσμα ανάμεσα στην άσκηση της πολιτικής και στη δημόσια σφαίρα. Η στάση του απέναντι σε αυτή την “πρώτη μεγάλη δημόσια αντίδραση ύστερα από τριάντα χρόνια ταξικού πολέμου” είναι όχι μόνο αισιόδοξη, αλλά και ρεαλιστική». - Irish Times

Περισσότερα
PHILIP KERR - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Philip Kerr
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Η νέα περιπέτεια του ήρωά μας διαδραματίζεται στη ναζιστική Γερμανία, στην Ελβετία και στην Κροατία, όπου κυριαρχεί το καθεστώς των φιλοναζιστών Ουστάσι. Στην Κροατία επικρατεί απερίγραπτη βιαιότητα και μαίνεται εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικές ιδεολογίες αλλά και διαφορετικά συμφέροντα. Ο αμετανόητα κυνικός Μπέρνι Γκούντερ, που δεν εμπιστεύεται κανέναν, προσπαθεί να διεκπεραιώσει την αποστολή που του έχει ανατεθεί. 
 
Περισσότερα
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Δημήτρης Σωτάκης
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ


Ένα μυθιστόρημα για τη φλογερή επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου να εκπληρώσει τα όνειρά του και να ζήσει τη ζωή που πάντα επιθυμούσε. Ο ήρωας, μέσα από καταστάσεις ακραίες, κωμικές και ενίοτε σουρεαλιστικές, πασχίζει να σταθεί όρθιος και να βγει νικητής σε μια άνιση μάχη με την πραγματικότητα. Περισσότερα

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του PUBLIC Συντάγματος. 
Σας περιμένουμε... 

 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΝΑΡΤΖΙΔΗΣ - Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΟΛΙΟΥ
Μιχάλης Μπουναρτζίδης
Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΟΛΙΟΥ
Μια μυθιστορηματική διαδρομή
στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου


Ένας Μικρασιάτης βιολιστής περιπλανιέται στην ταραγμένη Ευρώπη του Μεσοπολέμου. Ξεκινά από τις εργατικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης του 1914, περνά από την Ουκρανία της εποχής του ρώσικου εμφυλίου, καταλήγει στην επαναστατημένη Βαρκελώνη του 1936, όπου μαίνεται ο ισπανικός εμφύλιος. Καθώς η Ιστορία ξεδιπλώνει τις σπείρες της, ο ήρωας μάχεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και για να κερδίσει τον μεγάλο του έρωτα.
Περισσότερα

 
ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΕΡΒΑΝΑ - ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΜΠΑΚΟ
Σωτηρία Περβανά
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΜΠΑΚΟ


Ο ξενιτεμός οδηγεί τη Σμυρνιά Πολύμνια με το ασαράντιστο λεχούδι της στη Θράκη. Η Κορνηλία ενηλικιώνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων της οικονομικής πτώχευσης των αρχών της δεκαετίας του 1930, της δικτατορίας του Μεταξά, της βουλγαρικής κατοχής και του Εμφύλιου πολέμου, του οποίου ο απόηχος φτάνει στα χώματα της Θράκης που μυρίζουν ταμπάκο...
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εποχής από τη δημιουργό του μπεστ σέλερ Στην άκρη του νήματος. 
Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα. 
Περισσότερα
 
ΜΑΡΙΑ ΓΑΡΖΩΝΗ-ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ - ΠΟΤΑΜΙΑ
Μαρία Γαρζώνη-Μαυρικίου
ΠΟΤΑΜΙΑ 


Νείλος, Πηνειός, Ινδός, Σηκουάνας, Τίβερης, Τίγρης
Οι ήρωες ακολουθούν τη ροή των ποταμών ή αντιστέκονται στη μοίρα που ορίζουν οι κοίτες τους.
Έξι ποτάμια, ιδιαίτερα γνώριμα στη συγγραφέα, που έζησε κοντά τους, διασταυρώνονται με ημέρες του 20ού αιώνα: από την Αίγυπτο της υπαίθρου κατά τη δεκαετία του ’40, την ελληνική επαρχία του ’50, το Πακιστάν του ’60, τον παρισινό Μάη του ’68, μια Ρώμη ακόμα νεορεαλιστική το ’70 κι έναν μακροχρόνιο πόλεμο στη Μέση Ανατολή το ’80.

Περισσότερα
 
ΝΑΣΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1974-2014
Νάσος Βαγενάς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ποιήματα 1974-2014


Επίτομη συλλογική έκδοση των ποιημάτων του Νάσου Βαγενά. Το βιβλίο, που είναι το τρίτο στη νέα σειρά ποιητικών Απάντων του ΚΕΔΡΟΥ (μετά από εκείνα του Βάρναλη και του Σαχτούρη), περιέχει τα έντεκα βιβλία του Βαγενά, τα δημοσιευμένα σε διάστημα σαράντα χρόνων. Μεγάλου σχήματος, με σκληρό εξώφυλλο που διακοσμείται από πίνακα του Αλέξανδρου Ίσαρη.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ - Νοέμβριος 2015
Zήνα Αναστασιάδου  |  Ναταλία Κατσού  |  Τέρψη Κολοζώφ  |  Δέσποινα Ντάση
ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ | ΝΥΜΦΑΛΙΔΕΣ | ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΩ | ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
για τους μικρούς μας φίλους
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - 35. ΤΙ ΤΙΣ ΗΘΕΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΣΤΙΛΤΟΝ;
Τζερόνιμο Στίλτον
ΣΕΙΡΑ: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
35. ΤΙ ΤΙΣ ΗΘΕΛΕΣ
ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΣΤΙΛΤΟΝ;


«Μα ποιος με έπεισε να πάω διακοπές στο Πουέρτο Στραπάτσο; Έζησα έναν εφιάλτη! Με κυνήγησαν καρχαρίες και κατσαρίδες, κάηκε η μουσούδα μου από τον ήλιο, με ανάγκασαν να πέσω με αλεξίπτωτο και να κάνω ορειβασία… Μα τα χίλια κεφαλοτύρια, δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο σπίτι μου για να ξεκουραστώ!»
Περισσότερα
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - 36. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ
Τζερόνιμο Στίλτον
ΣΕΙΡΑ: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
36. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ


«Τι δουλειά έχω στη μακρινή Άγρια Δύση μαζί με την αδερφή μου, την Τέα, τον ξάδερφό μου, τον Τράπολα και τον ανιψιό μου, το Βενιαμίν; Τι κάνω ντυμένος σαν καουμπόης στους σκονισμένους δρόμους του Κακτ- Άντζελες; Κυρίως όμως, τι δουλειά έχω στη ράχη ενός εξαγριωμένου ταύρου; Μου φαίνεται σαν να ζω σε όνειρο…»

Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το ΑΪΒΑΛΙ ταξιδεύει στην Πάτρα.
Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.
Η Πάτρα ταξιδεύει στο Αϊβαλί του Soloúp
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας
είναι η κυρία
 ΧΡΥΣΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ. Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
ΔΩΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: