Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση βιωματικού σεμιναρίου κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών και προσέγγισης του αυτισμού - Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στο βιωματικό σεμινάριο κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών και πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:00 μ.μ. στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη γνωριμία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille, τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με αναγνώστη οθόνης, τη
βάδιση με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού , την κίνηση με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, και το πρώτο βήμα για να έρθουμε πιό κοντά στον Άνθρωπο με αυτισμό.
Είτε από τη θέση του γονιού, του αδελφού, του φίλου, του συμαθητή, του δασκάλου, θα συζητήσουμε για τον αυτισμό, θα προσεγγίσουμε βιωματικά τον Άνθρωπο με αυτισμό, με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να βοηθήσουμε στην ισότιμη ενσωμάτωση του στην κοινωνία μας, προάγοντας την εξέλιξή του.
Για το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο συνεργάζονται με το Σωματείο μας εθελοντικά, η κ.α Ελπίδα Κυριακίδου η οποία είναι Εργοθεραπεύτρια PRT και η κ.α Γεωργία Μπολοβιτσιώτη Ειδική Παιδαγωγός.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά στο κινητό του προέδρου του Σωματείου μας κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη στον αριθμό 6932-312-912.
Δείτε το δελτίο τύπου πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: