Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#543
Συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον οι προβολές του νέου φιλμ του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου Η επιστροφή - The Revenant με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ταινία η οποία βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη Ψ, ενώ συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ Δεσμοί αίματος του Γκρίμουρ Χακόναρσον, o "Χρυσός Αλέξανδρος" του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Το μεγάλο σορτάρισμα του Άνταμ ΜακΚέι, ενώ επίσης προβάλλεται και το ντεμπούτο φιλμ του ιταλού σκηνοθέτη Τζόνας ΚαρπινιάνοMediterranea, που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. H Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα ένα αφιέρωμα στον χαρισματικό ιταλό δημιουργό Βιτόριο ντε Σίκα
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (28/01-03/02/2016)
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - THE REVENANT
Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου
ΗΠΑ
2015
 
ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ισλανδία
2015
 
MEDITERRANEA
Τζόνας Καρπινιάνο
Ιταλία-Γαλλία-ΗΠΑ-Γερμανία-Κατάρ
2015
 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ

Άνταμ ΜακΚέι
ΗΠΑ
2015
 
Ψ

Καλλιόπη Λεγάκη
Ελλάδα
2015
 
 
 
Il Signore Vittorio De Sica
Τον χαρισματικό ιταλό δημιουργό Βιτόριο ντε Σίκα, πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού, ο οποίος σφράγισε με το έργο του την παγκόσμια κινηματογραφική ανθολογία, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα Il Signore Vittorio De Sica που παρουσιάζεται από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).
 
18ο ΦΝΘ: Πρόγραμμα εθελοντισμού 
Η αίτηση για το πρόγραμμα εθελοντισμού για το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μόλις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας. Αναμένουμε τις συμμετοχές σας!
 
Σχεδιάζουμε μαζί το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνειπρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2016.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.


Festival Shop: Η προσφορά του Ιανουαρίου!
Τον Ιανουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Η τέχνη στη Θεσσαλονίκη. Κείμενα για τον κινηματογράφο.
Ο Παύλος Ζάννας, ο οραματιστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπήρξε εκτός των άλλων και ένας από τους πιο προικισμένους κινηματογραφικούς κριτικούς. Τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι τα κείμενα που δημοσίευσε (σχεδόν όλα ανυπόγραφα) από το 1956 έως το 1961 στο μεγάλης ιστορικής αξίας έντυπο «Η Τέχνη στη Θεσσαλονίκη». Μια πολύτιμη έκδοση για κάθε σινεφίλ και πνευματικό άνθρωπο.
Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Γιάννης Σολδάτος
Σελίδες: 240
Τιμή προσφοράς: 3,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: