Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7

Συνεχίζουμε την αναφορά μας, το «αφιέρωμα» στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΔΙΑΜΑΝΤΙ της υγείας όχι μόνο για την Μακεδονία, αλλά και για όλη τη χώρα. Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που επικοινώνησαν μαζί μου και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την «τύχη» του νοσοκομείου.
Μέσα σε αυτούς που επικοινώνησαν μαζί μου, ήταν και κάποιοι…. Δύσπιστους, να τους πω;
Με ρώτησαν, «πως γράφω ότι το νοσοκομείο καταρρέει, τη στιγμή που αυτό εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά, εξακολουθεί να παρέχει ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες του». Φαίνεται πως οι φίλοι αυτοί δεν πρόσεξαν τα ποσά, δε διάβασαν τις καταγγελίες, ΔΕΝ……
Το κυριότερο όλων όμως είναι πως ΔΕΝ πήραν χαμπάρι τόσο αυτοί, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος που καθημερινά επισκέπτεται το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πως πλέον, η…. «Μηχανή Υγείας» που λέγεται Παπαγεωργίου, άρχισε να «ρετάρει». Στο προηγούμενο άρθρο μου δημοσίευσα τις δηλώσεις του κυρίου ΠΑΠΑ, και σας συνιστώ να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Άρχισαν εδώ και καιρό οι «περικοπές» στις εξετάσεις που κάνει το νοσοκομείο, αλλά και οι «ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ», ακόμα και σε «απλές» εξετάσεις.
Παρόλα αυτά, το είπα, το λέω και θα το λέω συνέχεια, το Παπαγεωργίου εξακολουθεί να παρέχει ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, μέχρι την ημέρα που θα σκάσει το BLACK OUT.
Αυτό είναι το σχέδιο ΟΛΩΝ εκείνων, που θέλουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας για να γεμίσουν περισσότερο οι τσέπες τους. Συνέλληνες, Θεσσαλονικείς, Μακεδόνες, πάρτε το χαμπάρι, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και η Δημόσια Υγεία, υφίστανται μια ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, γνώστες, λένε πως «μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο για γενικότερη ιδιωτικοποίηση της υγείας, μόλις τα κρατικά νοσοκομεία ΔΕΝ θα μπορούν να λειτουργήσουν (το black out που λέγαμε), θα εμφανιστούν από το «πουθενά» διάφοροι «σωτήρες» για να «αναλάβουν» τα κρατικά νοσοκομεία…..
Δεν μπορώ να προχωρήσω σε περεταίρω λεπτομέρειες, αλλά όπως καταλαβαίνετε Συνέλληνες, αν δεν ξεκουνηθειτε ΟΛΟΙ από τους καναπέδες σας και από τις φραπεδιές σας, ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ….. Θα κλείσετε ραντεβού «τέταρτο μνήμα στο κέντρο»…. Η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Μην έχετε την εντύπωση πως επειδή βρίσκετε ακόμα περίθαλψη, αυτό σημαίνει πως ΟΛΑ εντάξει, λύθηκαν τα προβλήματα.
Όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά καθημερινά μπαίνουν και άλλα, μεγαλύτερα.
Και φυσικά Αδέλφια, οι πολιτικάντηδες, και γενικότερα οι «αρμόδιοι» (που φωτιά να τους κάψει ΟΛΟΥΣ), «ενημερώνονται» μόνο για τα προβλήματα. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥΣ.
Ας δούμε ένα απόσπασμα από ένα δημοσίευμα του περασμένου Νοέμβρη….

«“Εάν πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ τα 210 εκατομμύρια που χρωστάει θα είχαμε κέρδος. Είμαστε το μόνο νοσοκομείο που λογιστικά φαίνεται να έχουμε κέρδος ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας” ανέφερε στο ΑΜΠΕ η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου Μαρία Γιογκατζή τονίζοντας ότι οι προμηθευτές έχουν να πληρωθούν από το 2013 , ότι 28 υποθέσεις χρεών έχουν φτάσει στα δικαστήρια ενώ τον Ιανουάριο του 2015 εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο είχε κατασχέσει το ποσό που προοριζόταν για τη μισθοδοσία.
“Θεωρητικά οποιοσδήποτε μπορεί να προβεί σε κατάσχεση αλλά δεν έχουμε διαθέσιμα για να κατασχέσει. Έχουμε πρόβλημα και με τη μισθοδοσία και με τα έξοδα για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Λείπουν βασικά υλικά όπως γάντια και αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε άλλους προμηθευτές” πρόσθεσε στο ΑΜΠΕ η κ. Γιογκατζή.»

ΜΗΝ ΑΦΗΣΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ… ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ …..
Ο ΕΟΠΥΥ να είστε σίγουροι, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΘΕΣ….. Όχι μόνο το Παπαγεωργίου…..
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ….
Θα επανέλθω


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: