Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#546
Η νέα ταινία των, βραβευμένων τέσσερις φορές με Όσκαρ, αδερφών Κοέν Χαίρε, Καίσαρ!, μια καυστική κωμωδία που σατιρίζει τα χολιγουντιανά ήθη της δεκαετίας του '50, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη Exotica, Erotica, Etc.. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Anomalisa των Τσάρλι Κάουφμαν  και Ντιουκ Τζόνσον, ενώ συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Δεσμοί αίματος του Γκρίμουρ Χακόναρσον.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι προβολές της πολυσυζητημένης ταινίας του Τομ Χούπερ Το κορίτσι από τη Δανία. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τον σπουδαίο δημιουργό Ναγκίσα Όσιμα, ενώ στην ίδια αίθουσα πραγματοποιείται και η προβολή του ντοκιμαντέρ Requiem for the American Dream των Πίτερ Χάτσινσον, Κέλι Νικς και Τζάρεντ Π. Σκοτ, το οποίο εστιάζει στον Νόαμ Τσόμσκι και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΦΚΘ με το CineDoc.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (18-24/02/2016)
ΧΑΙΡΕ, ΚΑΙΣΑΡ!
Τζόελ & Ίθαν Κοέν
Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ
2016
 
ANOMALISA

Τσάρλι Κάουφμαν, Ντιουκ Τζόνσον
ΗΠΑ
2015
 
ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ισλανδία
2015
 
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Τομ Χούπερ
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Βέλγιο-Δανία-Γερμανία
2015
 
EXOTICA, EROTICA, ETC.

Ευαγγελία Κρανιώτη
Γαλλία
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Τον σπουδαίο δημιουργό Ναγκίσα Όσιμα (1932–2013), ο οποίος υπήρξε μια από τις πιο τολμηρές, ριζοσπαστικές και πολιτικοποιημένες φωνές του νέου ιαπωνικού σινεμά, τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκηςμέσα από το αφιέρωμα Ναγκίσα Όσιμα: αισθησιασμός και πάθος.
Μειωμένο εισιτήριο στην Αποθήκη 1 
Για όλο τον Φεβρουάριο* απολαύστε ταινίες πρώτης προβολής στις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης & Σταύρος Τορνές της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι με μειωμένο εισιτήριο: 6 € (γενική είσοδος).
(* Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη)
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDoc παρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2016 προβάλλεται η ταινία Requiem for the American Dream.  
Festival Shop: Η προσφορά του Φεβρουαρίου!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Pinku Eiga: beyond pink. Αφορά στο «πίνκου έιγκα», ένα περιθωριακό, υπόγειο αλλά και ανατρεπτικό ρεύμα του ιαπωνικού ερωτικού κινηματογράφου, που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι τις αρχές του '70, με κύριους εκπροσώπους τον σπουδαίο Κότζι Ουακαμάτσου και τον Νομπόρου Τανάκα.
Τιμή προσφοράς: 3,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: