Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου




BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη, από 1 €!
Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με μοναδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: λογοτεχνικά έργα καταξιωμένων συγγραφέων, δοκίμια που πραγματεύονται ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, παιδικές σειρές με όλους τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας φίλων και πολλά ακόμα βιβλία για όλα τα γούστα, σε τιμές έκπληξη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιοΟ Σαυρής και η φωνακλού Λούσι της Ούτε Κράουζε
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! «Κατοικίδιο; Ούτε να το συζητάς» είπε η μαμά. «Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Έναν τοσοδούλη Βροντόσαυρο; Έναν μικρούλη πτερόσαυρο; Έστω, ένα πρωτόγονο ψαράκι;»
Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι ο Σαυρής είναι σε θέση να το φροντίσει.
Πώς θα καταφέρει ο μικρός μας φίλος να πείσει τους γονείς του ότι είναι ικανός και υπεύθυνος; Θα καταστρώσει ένα σούπερ σχέδιο!
Φέρτε τη φαντασία σας, τις τρελές επιθυμίες σας και λίγη σκόνη πτεροβροντοδεινόσαυρου
και μαζί θα προπονηθούμε για να περάσουμε τις δοκιμασίες και να αποκτήσουμε τον δικό μας μοναδικό φίλο.
Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Σεμινάριο κατάρτισης επιμελητών – διορθωτών κειμένων
(διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις)
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου και τις Παρασκευές του Απριλίου το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15.
• Κόστος: 500 € - Για φοιτητές και ανέργους: 450 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… της Άννας Ιορδανίδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Αναλυτικά το σεμινάριο περιλαμβάνει:
α) 18 ώρες μαθημάτων που αναφέρονται στα βασικά κεφάλαια της νεοελληνικής γραμματικής και σχετίζονται άμεσα με το έργο της επιμέλειας και διόρθωσης (ορθογραφία, πεζά-κεφαλαία, μεταγραφή ξένων κύριων ονομάτων, χρήση των σημείων στίξης, πολυτυπία του ονοματικού και ρηματικού συστήματος, λόγιοι σχηματισμοί, συντακτικές αποκλίσεις, περιπτώσεις εννοιολογικής σύγχυσης κτλ.). Αναλύονται και σχολιάζονται οι ρυθμίσεις της σχολικής γραμματικής, με παράλληλες αναφορές σε γλωσσολογικές μελέτες και λεξικογραφικές περιγραφές.
β) 32 ώρες εργαστηρίων, όπου γίνεται παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).
Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στη 1 το μεσημέρι
Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
(διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις)
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, 18:30-21:00, και Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, 10:00-12:30
• Κόστος: 55 € - Για φοιτητές και ανέργους: 45 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο σε επιμέλεια της Σοφίας Νικολαΐδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Αντικείμενο: Το εργαστήριο με θέμα «Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:
• Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη. Στόχοι της διδασκαλίας, προϋποθέσεις για την εφαρμογή, τι κερδίζει ο μαθητής, πώς αξιολογούμε τα μαθητικά κείμενα.
• Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο: πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.
• Ο λογοτεχνικός ήρωας: οι εκπαιδευτικοί συζητούν, με βάση συγκεκριμένα λογοτεχνικά παραδείγματα, πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή ενός λογοτεχνικού ήρωα.
• Ποιητική φόρμα: πώς οι περιορισμοί στην ποιητική φόρμα μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για τους μαθητές (Ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος, λίμερικ, χαϊκού).
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου.
Εντατικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Πώς έρχονται οι λέξεις – Η αρχή της ιστορίας
(διάρκεια: 6 ώρες / 2 συναντήσεις)
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, 13:00-16:00, και Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, 10:00-13:00
• Κόστος: 70 € - Για φοιτητές και ανέργους: 55 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Πώς έρχονται οι λέξεις της Σοφίας Νικολαΐδου.
Αναλυτικά: Πώς έρχονται οι λέξεις; Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του, ο συγγραφέας λαμβάνει βασικές αφηγηματικές αποφάσεις: Ποιος μιλάει; Από ποιο χρονικό σημείο ξεκινάει η αφήγηση; Ποιος θα είναι ο αφηγηματικός ρυθμός; Ο αφηγηματικός τόνος; Θα ξεκινήσει με αφήγηση, περιγραφή, διάλογο; Ή κάτι άλλο;

Ένα μίνι σεμινάριο για το πώς γράφουμε τις πρώτες σελίδες ενός βιβλίου μυθοπλασίας. «Οι ιστορίες συμβαίνουν σ’ αυτούς που μπορούν να τις διηγηθούν». Πόσο αλήθεια και πόσο ψέμα είναι αυτό;

Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στοpolychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας)



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
STAR WARS
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 11:30 π.μ.
Αποκριάτικη εκδήλωση με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων: μεταμφιέσεις, χορός και παιχνίδι
Για μικρούς και μεγάλους
Πριν από πολύ καιρό, σ΄ έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό… ξέσπασε ένας ολόκληρος πόλεμος! Μια ιστορία φοβερή, γεμάτη περιπέτεια και δράση, μια ιστορία με καλούς και -πολύ- κακούς!
Οι ήρωες του Star Wars φτάνουν για λίγο στον πλανήτη Γη, αφήνουν τα φωτόσπαθα στην άκρη κι εμείς διασκεδάζουμε μαζί τους. Θα κατασκευάσουμε μάσκες, θα υποδυθούμε τους ήρωες και θα πρωταγωνιστήσουμε στον δικό μας Πόλεμο των Άστρων, παρέα με όλα τα βιβλία της σειράς! Εσύ θα το χάσεις;
Την εκδήλωση εμψυχώνει η Γεωργία Σουβατζή.
Σκαϊγουόκερ, R2-D2, Γιόντα, C-3PO, Νταρθ Βέιντερ, φορέστε όλοι τις καλύτερες στολές σας
και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον Πολυχώρο!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας)

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2016, μία Δευτέρα τον μήνα.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Τον Μάρτιο: Γυναίκες: Οδηγίες χρήσης Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016
Λέγεται ότι ο Φρόιντ είχε πει: «Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω έπειτα από τριάντα χρόνια έρευνας στη γυναικεία ψυχή είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;». Αν δεν το βρήκε ο Φρόιντ, δύσκολο να το απαντήσουμε σε μια βραδιά cinematherapy, αλλά θα προσπαθήσουμε! Με αφετηρία ένα κινηματογραφικό ερέθισμα, θα αναρωτηθούμε πώς σκέφτονται οι γυναίκες, τι θέλουν, τι περιμένουν οι άλλοι από εκείνες και πόσο διαφορετικές -ή μη- είναι τελικά από τους άνδρες.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις υπόλοιπες θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: