Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#547
Συναρπαστικές όψεις της σύγχρονης πραγματικότητας αναδεικνύονται μέσα από ταελληνικά ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Κοινωνία και πολιτική, ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό, μνήμες από το παρελθόν, πορτρέτα ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες ζωής, τέχνες, περιβαλλοντικά ζητήματα, εμπνέουν μεταξύ άλλων τους έλληνες δημιουργούς, συνθέτοντας ένα τολμηρό μωσαϊκό ιστοριών που αξίζει να καταγραφούν. Συνολικά 72 ελληνικά ντοκιμαντέρ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα όσο και στο ελληνικό πανόραμα, θα προβληθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (25/02 - 02/03/2016)
ΧΑΙΡΕ, ΚΑΙΣΑΡ!
Τζόελ & Ίθαν Κοέν
Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ
2016
 
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Τζούλιο Ρικιαρέλι
Γερμανία
2014
 
ANOMALISA
Τσάρλι Κάουφμαν, Ντιουκ Τζόνσον
ΗΠΑ
2015
 
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Τομ Χούπερ
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Βέλγιο-Δανία-Γερμανία
2015
 
REQUIEM FOR THE AMERICAN DREAM

Πίτερ Χάτσινσον, Κέλι Νικς, Τζάρεντ Π. Σκοτ
ΗΠΑ
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Ο Αλέν Ντελόν, ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του παγκόσμιου σινεμά, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του αφιερώματος Αλέν Ντελόν: τολμηρός και γοητευτικός της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές
Διεθνές Συνέδριο
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με θέμα Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο // Ελλάδα – Πολωνία – Ουγγαρία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUforia – Creative Europe MEDIA το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400). Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τους φορείς Spoleczna Akademia Nauk (Πολωνία) και Laterna Magica (Ουγγαρία).
 
Ελληνικές ταινίες στην Αγορά Ντοκιμαντέρ
του 18ου ΦΝΘ

Όπως κάθε χρόνο, στην Αγορά Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται το σύνολο της εγχώριας ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της Αγοράς να δουν τις ελληνικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα της 18ης διοργάνωσης, με στόχο την υλοποίηση συνεργασιών που αφορούν στη διανομή και προώθηση αυτών των έργων σε ένα διεθνές πλαίσιο.  
Festival Shop: Η προσφορά του Φεβρουαρίου!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Pinku Eiga: beyond pink. Αφορά στο «πίνκου έιγκα», ένα περιθωριακό, υπόγειο αλλά και ανατρεπτικό ρεύμα του ιαπωνικού ερωτικού κινηματογράφου, που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι τις αρχές του '70, με κύριους εκπροσώπους τον σπουδαίο Κότζι Ουακαμάτσου και τον Νομπόρου Τανάκα.
Τιμή προσφοράς: 3,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: