Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα παρουσιάζει και φέτος μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες τεκμηρίωσης, που έχουν γυριστεί ειδικά για παιδιά και εφήβους. Οι ταινίες προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες: Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Πολωνία, Περού, Ινδία και Μεγάλη Βρετανία. Τα ντοκιμαντέρ θα παιχτούν σε ειδικές προβολές για σχολεία από την Τρίτη 15 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Η ζώνη εκπαιδευτικών προβολών του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος.
Caravan Project
Μετά από 1,5 χρόνο περιπλάνησης στην Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά το Caravan Project οδεύοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση του 2ου μεγάλου οδοιπορικού του σταθμεύει για λίγες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Έως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project, πάντα με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας, αυτή τη φορά με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη των Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείου Κινηματογράφου Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του φωτογραφικού κέντρου Stereosis. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10:30 με 14:30 και 17:30 με 20:30.
Καλή Σαρακοστή!
Καλή Σαρακοστή σε όλους από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στα festival spots του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σας περιμένουν αγαπημένα σαρακοστιανά εδέσματα!
Έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories»
Η έκθεση Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories, η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: