Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Δεν πρόκειται τελικά σε αυτή τη χώρα να βάλουν κάποιοι μυαλό, και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτό έχει άσχημες επιπτώσεις στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, άτομα που μαζί με τις οικογένειες τους ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον ΕΦΙΑΛΤΗ της αναπηρίας και της πάθησης τους, αλλά και τους άλλους ….. ΕΦΙΑΛΤΕΣ, που ακούν στα ονόματα «κράτος», επιτροπές, γιατροί, λίστες, ποσοστά, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, εγκύκλιοι, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, και ένα σωρό άλλα ονόματα, τίτλους, που θα μπορούσαμε να δώσουμε στο ΜΑΡΤΥΡΙΟ των ανθρώπων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
Βέβαια, θα μου πουν κάποιοι, πως το «θέμα» με τα ΚΕΠΑ δεν πουλαει, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό, όπως οι «μετρήσεις» ποσοστών των κομμάτων, όπως το κάθε ΣΟΥΡΓΕΛΟ που θα βγει στην τηλεόραση, στα παράθυρα, όπως ……
Δείτε όμως Συνέλληνες τι γίνεται!
Εκτός από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους λαθρομετανάστες, και ΟΛΟΥΣ εκείνους για τους οποίους το «κράτος πρόνοιας» βάζει με μεγάλη ευκολία το χέρι του στις τσέπες ΜΑΣ, έχουμε και τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τα οποία είναι εδώ και μια εικοσαετία (;) να πω, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ΘΥΜΑΤΑ ενός κρυφού και ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που τους κήρυξε η ΙΔΙΑ η χώρα τους. Δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω, και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Πιστέψτε με…
Το έγραψα πολλές φορές, πως το…. «κράτος», εξαντλεί την όποια «ευαισθησία» του αλλού και αλλού.
Δεν του καίγεται καρφί αν ο Έλληνας πεινάει η πεθαίνει, και αν δεν πεθαίνει από μόνος του, φροντίζει το ίδιο για την εξόντωση του.
Όπως έγραψα και σε άλλα άρθρα, από τις πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ (σκόπιμα) ομάδες χρόνιων πασχόντων, είναι τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μια αρρώστιας ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ η οποία μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς, και πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ μπορεί δηλαδή κάποιος Νευρολόγος ο οποίος ΔΕΝ ασχολείται συστηματικά με τη νόσο αυτή να βγάλει τα όποια ασφαλή συμπεράσματα.
Το φωνάζαμε και θα το φωνάζουμε συνέχεια, μπας και ξυπνήσουν η «φιλοτιμηθούν» ορισμένοι, πως η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…..
Πάμε να δούμε τι λένε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για την αντιμετώπιση τους από τα ΚΕΠΑ…..
Είναι αποσπάσματα από συνομιλίες ασθενών με Σ.Κ.Π σε forum.
Διαβάστε Συνέλληνες να ΦΡΙΞΕΤΕ….
«Γειά σας πηρα σήμερα διευκρινιστική απάντηση απο τα ΚΕΠΑ για την απόρριψη του παραπληγικού επιδόματος.Στην πρώτη απόφαση έγραφε απλά οτι δεν εμπίπτω στο Ν.1140 χωρίς αιτιολόγηση.Στην νέα απάντηση γράφει οτι δεν εμπίπτω στον 1140 καθώς απο το 67% συνολικό ποσοστό αναπηρίας το 50% αφορά τα κάτω άκρα.Μπορεί κάποιος που γνωρίζει τις προϋποθέσεις του παραπληγικού να μου το εξηγήσει γιατί στην γραμματεία δεν σε εξυπηρετούν και ούτε ξέρουν!!.Στην Γραμματεία των ΚΕΠΑ σήμερα επίσης γνώρισα μια συμπάσχουσα κοπέλα που και αυτής τις είχαν κατεβάσει το ποσοστό απο 80% σε 67% και έχανε ενα επίδομα που έπαιρνε απο την πρόνοια(δεν θυμάμαι πως μου το είπε).Μήπως έχει αλλάξει κάτι με τον ΚΕΒΑ γιατί πολύ τσεκούρι βλέπω.Αν γκουγκλαρεις ΚΕΠΑ θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα ανθρώπων με ΣΚΠ που κόπηκαν ή τους κατέβασαν τα ποσοστά στα ΚΕΠΑ.Δηλαδή τα σπασμένα των μαϊμού τυφλών ταξιτζήδων εμείς θα τα πληρώσουμε..Ξέρει κανείς αν οι διάφοροι σύλλογοι της ΣΚΠ έχουν κάνει κάποια ενέργεια για όλα αυτά;;Γιατί όπως μας βλέπω στο τέλος όχι σύνταξη δεν θα παίρνουμε αλλα θα μας αφήσουν και χωρίς Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Συγνώμη για την λογοδιάρροια αλλά ειμαι εξοργισμένη καθώς δεν φτάνει που παλεύω κάθε μέρα με την ΣΚΠ τώρα πρέπει να αντιμετωπίζω και την Κρατική αναλγησία.
Υ.Γ Καλό τριήμερο σε όλους,εύχομαι να περάσετε ευχάριστα!!!»
«Δεν ξέρω τι γίνεται. Σήμερα πέρασα επιτροπή και ενώ με έβλεπαν ότι είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αναπηρία 85% και άνω, με πιστοποιήσεις από διάφορες επιτροπές όλων των βαθμίδων, με γνωματεύσεις τριων καθηγητών νευρολογίας, με εστίες παντού και στον αυχένα σουρωτήρι, μου έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε τέτοιο βαθμό που η σπαστικότητά μου χτύπησε κόκκινο ( είναι τυχερός ο μαλ#κ#ς που δεν έφαγε κλωτσιά στα μούτρα να με θυμάται ) μέχρι που μου κατέβασαν το παντελόνι για να εξακριβώσουν αν φοράω πάνα!!!
Είμαι μες τα νεύρα
Συμπληρωματικά : Όταν μπήκα μου λέει :
-Σήκω
-Γιατρέ, δύσκολο!
-Προσπάθησε...
Κακήν κακώς σηκώνομαι με τη βοήθεια του άντρα μου
-Τώρα περπάτα
-....
-Έλα, κάνε ένα βήμα, προσπάθησε!...
-Δεν γινεται ντόκτορ, τι δεν καταλαβαίνετε, δεν μπορώ!!!
Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον με ένα ύφος αμοιβαίας έλλειψης εμπιστοσύνης...
Ακόμα απορώ με την ψυχραιμία του άντρα μου, που δεν τον έπιασε απ'το γιακά!
Πάντως, αν μου μειώσουν το ποσοστό, θα κάνω ένσταση και την επόμενη φορα θα μπω ζωσμένη εκρηκτικά κι όποιον πάρει ο χάρος....
Ακόμα δεν μπορώ να συνέρθω »
«Εμένα με εξέταζε το πολύ 2 λεπτά και το φάκελο με μαγνητικές, νοσηλείες, θεραπείες, γνωματεύσεις απο καθηγητή νευρολογίας δεν τον άνοιξε καν!!. Το αποτέλεσμα το ανέφερα παραπάνω δεν μου έδωσε το παραπληγικό και μου εγκρίθηκε μόνο η παράταση της σύνταξης. Για μένα ειναι ξεκάθαρο πια οτι έχουν πάρει εντολή οι Γιατροί να κόβουν την μια παροχή καταπατώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν αφού δεν κρίνουν βάση τα προβλήματα που προκαλεί η ΣΚΠ αλλα αν έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις ιντερφερονες βεβαίως που έχουν "δωράκια" γράφουν αβέρτα αδιαφορώντας για την Επιβάρυνση των ταμείων.
Καλά αποτελέσματα κούκλα μου,ε ύχομαι να πανε όλα καλά(εκεί μας κατάντησαν να δίνουμε ευχές μην τυχόν και κάνει κανα θαύμα ο αη Κεπας και μας βγάλει οτι γίναμε καλά)»
ΑΥΤΑ Συνέλληνες, συμβαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ.
Ξαναέγραψα, πως το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών που συμμετέχουν στις επιτροπές είναι πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
Οι «άλλοι», παίζουν τα διάφορα «παιχνίδια» και το μόνο που τους νοιάζει, είναι να πάρουν την «αμοιβούλα» της συμμετοχής τους στην επιτροπή.
Εξ όσων γνωρίζω, τέτοια ΑΙΣΧΗ από εκείνους που ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ να γιατρεύουν τον Άνθρωπο και όχι την τσέπη τους, δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Γίνονται οι σχετικές κινήσεις, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ. Και αυτούς, και τους… «αρμόδιους». Όσο για τους «συνδικαλιστές», τι να πει κανείς;
Το παιχνίδι για την ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ, είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
Θα επανέλθω γιατί έχει και άλλα πολλά.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: