Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εκδόσεις Κέδρος

#1 ευπώλητα

Πόλη στις φλόγες

Χαρακτηρίστηκε το «εκδοτικό γεγονός της χρονιάς» για το 2015. Σύμφωνα με τους κριτικούς, η λογοτεχνική αξία του είναι ανάλογη με το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει. Ο Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, γυρνώντας μας πίσω στο 1977 του πανκ και του μπλακ άουτ της Νέας Υόρκης. Για τον Stephen King η Πόλη στις φλόγες είναι ό,τι πιο κοντινό στο Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα έχει δημιουργήσει αυτός ο αιώνας.
Περισσότερα >>

#2 νέες_κυκλοφορίες

Ημερολόγια της φωτιάς

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εικαστικούς, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, γράφει για την τέχνη, την πολιτική, τον πολιτισμό. 18 μικρά κείμενα καλλιτεχνικού ήθους και συλλογικής μνήμης.
Περισσότερα >>

#3 παιδικό_νέες_κυκλοφορίες

Ο βασιλιάς των αριθμών

Τα παιδιά μιας τάξης πραγματοποιούν μαζί με τη δασκάλα τους έναν πρωτότυπο διαγωνισμό προκειμένου να ανακηρύξουν βασιλιά τον αγαπημένο τους αριθμό. Μια όμορφη ιστορία, αντίδοτο στο… φόβο των μαθηματικών. Για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Συνοδεύεται από μαθηματικές δραστηριότητες.
Περισσότερα >>

#4 νέα_του_Κέδρου

Η βραδιά της Κάδμως

Η βραδιά της 19ης Φλεβάρη ήταν αφιερωμένη στην Κάδμω. Πολύς ο κόσμος που ήρθε για την παρουσίαση του κλασικού μυθιστορήματος της Μέλπως Αξιώτη. Μεγάλη και η συγκίνηση από την παράσταση της Σοφίας Σεϊρλή, καθώς και από τις εισηγήσεις των Μάρως Δούκα, Τιτίκας Δημητρούλια, Παναγιώτη Κουσαθανά, Θωμά Τσαλαπάτη και Μαρίας Κακαβούλια. Εισηγήσεις που δεν στάθηκαν μόνο στη μεγάλη λογοτεχνική αξία του έργου της Αξιώτη, αλλά επισήμαναν και την ακτινοβολία της προσωπικότητάς της σε όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.
Περισσότερα >>

Λέσχες Ανάγνωσης του Κέδρου

Η χαρά της ανάγνωσης διπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι. Η ανάγνωση είναι δημιουργία! Έτσι, το 2016 ξεκινάμε στον Κέδρο λέσχες ανάγνωσης, με υπεύθυνο τον συγγραφέα Γιώργο Ξενάριο.
Περισσότερα >>

#5 επιλογές_κλασικά

Άπαντα Μάριου Χάκκα

Τα γραπτά του Μάριου Χάκκα σφράγισαν τα μεταπολεμικά Γράμματα. Διεισδυτικός, αιχμηρός και πάντοτε αιρετικός, άφησε ένα έργο που παραμένει επίκαιρο. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του, που άρχισε με την ποιητική συλλογή Όμορφο Καλοκαίρι (1965), για να τελειώσει με τα πεζά τουΤο Κοινόβιο (1972), που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες μετά το θάνατό του.
Περισσότερα >>

#6 λογοτεχνικό_ημερολόγιο

Φίλιπ Κ. Ντικ

Στις 2 Μαρτίου 1982 πεθαίνει ο Φίλιπ Κ. Ντικ. Ο Ντικ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Με το έργο του εξέφρασε τους φόβους για έναν μέλλον τεχνοκρατικής κυριαρχίας και κρατικού αυταρχισμού. Αρκετά βιβλία του (A Scanner Darkly, Minority Report, κ.ά.) έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Από τον Κέδρο κυκλοφορεί το Ηλεκτρικό πρόβατο σε μετάφραση του Δημήτρη Αρβανίτη. Το Ηλεκτρικό πρόβατο θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της επιστημονικής φαντασίας και αποτέλεσε τη βάση για το Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ.
Περισσότερα >>

#7 αφιέρωμα

Λογοτεχνία της «άλλης» Αμερικής.

Μια Αμερικής ίσως πιο «σκοτεινής» από αυτήν του τηλεοπτικού θεάματος, αλλά πολύ πιο αληθινής.
Οι κόκκινες βασίλισσες
«Η ιστορία της Αμερικής μέσα από τα μάτια της ριζοσπαστικής Αριστεράς». The Guardian
Εκείνη τη μέρα
Βοστόνη, τέλος του Α' Παγκόσμιου πολέμου: Μαφία, καταστολή, εργατικοί, αγώνες, ρατσισμός.
Πάτι και Ρόμπερτ
Η ιστορία του έρωτα της Πάτι Σμιθ με τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ, η τοιχογραφία της μποέμικης Νέας Υόρκης στο τέλος της δεκαετίας του ’60.
Καθώς Ψυχορραγώ
Η κλασική νουβέλα του Φώκνερ για τον αμερικάνικο Νότο, στη μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα.
Walden – Η ζωή στο δάσος
Ο Θορώ γράφει τη μοναχική ζωή του στο δάσος μακριά από τον πολιτισμό, δημιουργώντας ένα εμβληματικό έργο της αμερικάνικης λογοτεχνίας.

#8 έγραψαν_για_τα_βιβλία_μας

Η Κάδμω

Ο Δημήτρης Μαρωνίτης γράφει στο Βήμα για την Κάδμω της Μέλπως Αξιώτη: «Θεμελιακό της μέλημα: να μην είναι η λογοτεχνία ένα "σκυλάκι πολυτελείας" αλλά ένας καταλύτης»
Περισσότερα >>

Πόλη στις φλόγες

«Εκπεφρασμένη φιλοδοξία του Χάλμπεργκ, άλλωστε, ήταν να δουλέψει την “Πόλη στις φλόγες” σε τέτοιο βαθμό που θα του επέτρεπε σε σαράντα χρόνια από τώρα να θεωρηθεί και αυτός “ΝτεΛίλο”. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, μπορεί τελικά να τα καταφέρει και αρκετά νωρίτερα.» Ο Κωνσταντίνος Μπουγάς γράφει στην Καθημερινή για την Πόλη στις φλόγες.
Περισσότερα >>
Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:
Εκδόσεις Κέδρος Γ. Γενναδίου 3 Αθήνα, Αττική 10678 Greece
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3809712-4 & 210 3802007
http://www.kedros.gr | info@kedros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: