Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#560
Η ταινία Στην αγκαλιά του φιδιού του Σίρο Γκουέρα, ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν πολιτισμό καλά κρυμμένο από το σήμερα, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ Mια υπέροχη μέρα του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα με τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, ενώ συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση Επόμενος σταθμός: Ουτοπία.
 
Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Μεσιέ Σοκολά του Ροσντί Ζεμ, που παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του πρώτου μαύρου καλλιτέχνη που εμφανίστηκε ποτέ σε γαλλική σκηνή, ενώ προβάλλεται και το road movie με φόντο τις θάλασσες της Αλάσκας Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα.  
 
Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμα Γαλλικό Χρώμα IV: Ετέξ & Ντεμί, Ίδια εποχή, άλλοι δρόμοι. Στην ίδια αίθουσα πραγματοποιείται και η προβολή του ντοκιμαντέρ Πώς μίσησα τα μαθηματικά του Ολιβιέ Πεγιόν, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΦΚΘ με το CineDoc, καθώς και η μαύρη κωμωδία του Στράτου Τζίτζη Καύση.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (31/03-06/04/2016)
ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ
Σίρο Γκουέρα
Κολομβία-Βενεζουέλα-Αργεντινή
2015
 
ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ

Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα
Ισπανία
2015
 
FORGET ME NOT

Γιάννης Φάγκρας
Ελλάδα
2014
ΚΑΥΣΗ
Στράτος Τζίτζης
Ελλάδα
2016
 
ΜΕΣΙΕ ΣΟΚΟΛΑ

Ροσντί Ζεμ
Γαλλία
2016
 
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΥΤΟΠΙΑ
Απόστολος Καρακάσης
Ελλάδα, 2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Γαλλικό Χρώμα IV
Δύο διακεκριμένους γάλλους δημιουργούς που συνυπήρξαν χρονικά, ωστόσο ακολούθησαν διαφορετικούς σκηνοθετικούς δρόμους, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο Γαλλικό Χρώμα IV: Ετέξ & Ντεμί, Ίδια εποχή, άλλοι δρόμοι. Το αφιέρωμα πραγματοποιείταιαπό την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDoc παρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Πώς μίσησα τα μαθηματικά του Ολιβιέ Πεγιόν.
Festival Shop: Η προσφορά του Απριλίου!
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση William Klein: Films+Photos, Books & Paintings. Η έκδοση περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες του δημιουργού από τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Τορίνο, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Παρίσι, τη Ρώμη καθώς και ανέκδοτες, από την Ελλάδα. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 5,00€
 
Περιφερειακές εκδηλώσεις 
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και τόπους που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οιεκδηλώσεις αυτές αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: