Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Νέες κυκλοφορίες και νέα του Κέδρου

#όπως_βιβλίο

#1 νέες_κυκλοφορίες

Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών του Δημήτρη Μαμαλούκα

Η εξαφάνιση του φοιτητή Αλεσάντρο Φοντάνα θα δώσει την αφορμή να ξετυλιχτεί το κουβάρι ενός μυστηρίου που οδηγεί στην Ιταλία των «μολυβένιων χρόνων». Των χρόνων της πολιτικής βίας, της κοινωνικής αναταραχής, της πλήρους αβεβαιότητας και του άφθονου αίματος. Ο Δημήτρης Μαμαλούκας υπογράφει ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα.
Περισσότερα >>

Φύλακας στην πισίνα του Μιχάλη Φακίνου

Το πλακάκι ξεκολλάει και σπάει με κρότο στον πάτο της άδειας πισίνας. Ο φύλακας ξυπνάει... Ένα παιχνίδι της λήθης με τη μνήμη, ένα μυθιστόρημα όπου ξυπνούν τα κοιμισμένα όνειρα, ένας μακρύς επικήδειος γραμμένος μέσα στο αλχημικό εργαστήριο κάποιου πωλητή αναμνήσεων. Από τον Μιχάλη Φακίνο, έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς.
Περισσότερα >>

Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμου – ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν της Μάρως Φιλίππου

Η Μάρω Φιλίππου παρουσιάζει, σχολιάζει και αναλύει τα ημερολόγια του Παύλου Μαλουκάτου και του Ντίνου Βλαχογιάννη, δύο αριστερών που οι τύχες τους διασταυρώθηκαν με το «Κίνημα της Μέσης Ανατολής» και τον απάνθρωπο εγκλεισμό Ελλήνων αντιφασιστών σε αγγλικά στρατόπεδα στην έρημο. Δύο μαρτυρίες που φωτίζουν μια δραματική περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας μας.
Περισσότερα >>

Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο του Ιορδάνη Κουμασίδη

Δώδεκα επιστολές που στέλνει ένας εξόριστος σε μια δεσποινίδα στο Παρίσι. Ποιος είναι άραγε ο αποστολέας; Δώδεκα μήνες σε μια σιωπηλή φυλακή. Μοναδική επικοινωνία με τον έξω κόσμο αυτές οι επιστολές.
Περισσότερα >>

Η γενιά του ’70 του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου

Η πρώτη συστηματική και ολοκληρωμένη προσπάθεια προσέγγισης της ποιητικής γενιάς του ’70 από ιστορική, κοινωνική και αισθητική άποψη, σε νέα έκδοση.
Περισσότερα >>

Θέλο πλίμμα του Γεώργιου Χαριτωνίδη

Το ετοιμοθάνατο ποίημα
λίγο πριν ξεψυχήσει
στη σκόνη που μαζεύτηκε στο τζάμι
με την άκρη ενός σίγμα τελικού
έγραψε
«θέλο πλίμμα».

Περισσότερα >>

#2 νέα_του_Κέδρου

Ο Laurent Binet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 18:00, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Βαβέλ / Περίπτερο 15) ο Laurent Binet συζητάει για το βραβευμένο με Goncourt μυθιστόρημά του HHhH - Himmlers Hirn heisst Heydrich (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ) με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο Ξενάριο. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και των εκδόσεων Κέδρος
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 20:30 ο Laurent Binet θα βρεθεί στον Ιανό (Σταδίου 24) για μια βραδιά γνωριμίας με το κοινό. Τον συγγραφέα παρουσιάζουν και συζητούν μαζί του ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου Γιώργος Ξενάριος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης. Με την υποστήριξη του Ιανού, του Γαλλικού Ινστιτούτου και των εκδόσεων Κέδρος

Ο Φίλιπ Κερ στη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς νουάρ μυθιστορημάτων θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για δύο εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 19:30, ο Φίλιπ Κερ θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης(Μητροπόλεως 92, τηλ. 231 025 6173), σε μια βραδιά γνωριμίας με αφορμή την έκδοση της Γυναίκας από το Ζάγκρεμπ. Το συγγραφέα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος της ATHENS VOICE, Δημήτρης Καραθάνος.
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 18:00, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (Αίθουσα ΒΑΒΕΛ / Περίπτερο 15) ο Λέων Ναρ, συγγραφέας - μεταδιδακτορικός ερευνητής ΠΑ.ΜΑΚ συνομιλεί με τον Φίλιπ Κερ για τις νουάρ ρωγμές της Ιστορίας.

Το Αϊβαλί του Soloúp ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη

Από τις 7 έως τις 25 Μαΐου οργανώνεται στο κτίριο του Νομαρχείου η έκθεση «Το Αϊβαλίταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη». Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, στοιχεία για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics, όπως και τη χρήση πηγών (καρτ ποστάλ, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ.) κατά τη σχεδίαση, σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό.
Περισσότερα >>

Διήμερο αφιέρωμα στη Μέλπω Αξιώτη και την Κάδμω της

Η Μύκονος τιμάει τη Μέλπω Αξιώτη με διήμερο αφιέρωμα στις 13 και 14 Μαΐου. Το αφιέρωμα, που θα συνδυαστεί με έκθεση οικογενειακών τεκμηρίων, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στο Ματογιάννι και στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά. Συμμετέχουν οι Μαρία Κακαβούλια, Τιτίκα Δημητρούλια, Σοφία Σεϊρλή, Παναγιώτης Κουσαθανάς, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Δημήτρης Κανελλόπουλος.
Περισσότερα >>

#3 13η_Διεθνής_Έκθεση_Βιβλίου_Θεσσαλονίκης

Ο Κέδρος στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Περίπτερο 13, stand 87

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί στο μεγάλο ραντεβού για τον κόσμο του βιβλίου. Ο Κέδρος και φέτος θα δώσει δυναμικά το «παρών» με έναν πολύ προσεγμένο χώρο όπου θα παρουσιάσει τους τίτλους του, καθώς και με μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η Έκθεση να είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα Γράμματα, και μια ευκαιρία για τους αναγνώστες να συναντήσουν συγγραφείς πρώτης γραμμής τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του Κέδρου στην Έκθεση:

Πέμπτη 12/5 – 09:00, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 1 και Παρασκευή 13/5 – 10:00, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 2, με οργανωμένες ομάδες μαθητών.
Η Γεωργία Μουντζούρη, συγγραφέας του μαθηματικού παραμυθιού Ο βασιλιάς των αριθμών, συναντιέται με παιδιά για να παίξουν εκπαιδευτικά αριθμητικά παιχνίδια.

Παρασκευή 13/5 – 18:00, Αίθουσα ΒΑΒΕΛ / Περίπτερο 15
Ο Philip Kerr και οι νουάρ ρωγμές της Ιστορίας
Με τον Philip Kerr συνομιλεί ο Λέων Ναρ, συγγραφέας - μεταδιδακτορικός ερευνητής ΠΑ.ΜΑΚ.
Μετά την εκδήλωση, ο Philip Kerr υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων του στο stand του Κέδρου (Περίπτερο 13 – stand 87).

Παρασκευή 13/5 – 20:00, Αίθουσα Ουίλιαμ Σαίξπηρ / Περίπτερο 15
Ο συγγραφέας και συνιδρυτής του www.amagi.gr Κυριάκος Αθανασιάδης παρουσιάζει τον Κρυφό πυρήνα των Ερυθρών Ταξιαρχιών του Δημήτρη Μαμαλούκα.

Σάββατο 14/5 – 12:00, στο stand του Κέδρου (Περίπτερο 13 – stand 87)
Η Γεωργία Μουντζούρη συναντάει το κοινό και υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της Ο βασιλιάς των αριθμών.

Σάββατο 14/5 – 17:00 Παιδική Γωνιά
Ο αγαπημένος Τζερόνιμο Στίλτον συναντάει τα παιδιά, τους αφηγείται την περιπέτειά του στην Άγρια Δύση και παίζει μαζί τους ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Σάββατο 14/5 – 20:00 Φιλολογικό Καφενείο / Περίπτερο 13
Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, διευθυντής του περιοδικού SOUL, παρουσιάζει τηνΙστορία ενός σούπερ μάρκετ του Δημήτρη Σωτάκη.

Κυριακή 15/5 – 13:00 Φιλολογικό Καφενείο / Περίπτερο 13
Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος συναντάει τους αναγνώστες και μιλάει για τη Λεσβία, το καινούργιο μυθιστόρημά του.

Κυριακή 15/5 – 18:00 Αίθουσα Βαβέλ / Περίπτερο 15
Ο Laurent Binet συζητάει για το βραβευμένο με Goncourt μυθιστόρημά τουHHhH με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο Ξενάριο.

 

Αναλυτικά >>

#4 βραβεία_Public

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Τρία βιβλία του Κέδρου στα «επικρατέστερα» για τα βραβεία Public

Τρία βιβλία μας πέρασαν στο δεύτερο γύρο των βραβείων 2016 του Public. Στην τελική ευθεία, λοιπόν, βρίσκονται η Πόλη στις φλόγες του Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ(κατηγορία μεταφρασμένο μυθιστόρημα), η Άγνοια κινδύνου της Ζήνας Αναστασιάδου (κατηγορία ελληνική ποίηση) και το Ένας άγγελος στο ταβάνι μου της Μάγιας Δεληβοριά (κατηγορία εφηβική λογοτεχνία). Μην ξεχνάτε: Με τη δική σας ψήφο τα βιβλία μας πέρασαν στα «επικρατέστερα», με τη δική σας πάλι θα φτάσουν μέχρι το βραβείο!
Περισσότερα >>

#5 προσεχώς

Το κόκκινο τανγκό των Κώστα Κουτσομύτη - Ευάγγελου Μαυρουδή

Ένα πολιτικό θρίλερ για την πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της νεότερης Ελλάδας. Στο ημίφως της Ιστορίας, εκεί που ο θρύλος συναντιέται με το αίνιγμα, ξετυλίγεται το μυθιστόρημα της τρικυμιώδους ζωής του Νίκου Ζαχαριάδη.
Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:
Kedros Γ. Γενναδίου 3 Αθήνα, Αττική 10678 Greece
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3809712-4 & 210 3802007
http://www.kedros.gr | newsletter@kedros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: