Σάββατο 14 Μαΐου 2016

"Πέντε συνθέτες, μία εποχή" - Ρεσιτάλ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα


«Πέντε Συνθέτες, Μία Εποχή» στο Τελλόγλειο
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ | 20.00

Πέντε συνθέτες, πέντε χώρες, μία εποχή σε μία συναυλία που θα δοθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου και η πιανίστα Μαρία Μυλαράκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους έργα από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, που φέρουν τη σφραγίδα μεγάλων δημιουργών. 
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μία περιήγηση σε πέντε χώρες, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα μέσα από πέντε συνθέτες, τους D. Milhaud, O. Respighi, B. Britten, H. Eisler και Γ. Χρήστου.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα: 
D.Milhaud: Chansons de Negresse (poems by J. Surervielle), Mon histoire, Abandonee, Sans feu ni lieu 
B. Britten: Cabaret Songs (words by W.H. Auden), Tell me the truth about love, Funeral Blues, Johnny, Calypso
O. Respighi: 4 Songs (poems by Gabriele D'Annunzio), Un sogno, La naiade, La sera, Sopra un'aria antica
Γ. Χρήστου: 6 songs (poems by T.S.Eliot) , New Hampshire , Death by water , Adultere melange du mond, Eyes that last I saw in tears, The wing sprung up at 4 o'clock, Virginia 
H. Eisler : Lieder aus Tage der  Kommune von Bertolt Brecht
Η Μαρία Μυλαράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Graz από όπου πήρε το πρώτο της δίπλωμα καθώς και τoν μεταπτυχιακό τίτλο Magistra der Künste. 
Έχει τιμηθεί με βραβεία σε διαγωνισμούς τόσο η ίδια όσο και με το Trio Tritonous του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε ατομικά ρεσιτάλ αλλά και με ορχήστρα, όπως και με το Trio Tritonous σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Έχει παίξει έργα σε πρώτες εκτελέσεις και έχει ηχογραφήσει στο κρατικό αυστριακό ραδιόφωνο (ORF) και στην ΕΡΤ. Έχει συμπράξει με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» και με σύνολα σύγχρονης μουσικής (Blasorchester der Kunst Universität Graz, Ensemble Zeitfluss κ.α.). Είναι μέλος του πιανιστικού σχήματος Piandaemonium (6 πιάνα- 12 πιανίστες).
Έχει διδάξει σε διάφορα ωδεία, ενώ το 2009-2012 κατείχε θέση Λέκτορα στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  
Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Το  1997 της απονεμήθηκε δίπλωμα μονωδίας. 
Έχει εμφανισθεί ως σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Αλβανία) 
Από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση. Επίσης από το 1996 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές μεγάλης γκάμας ρεπερτορίου από το μπαρόκ έως τον 20ο αιώνα.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, και άλλες ορχήστρες στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και  στις ΗΠΑ με τις ορχήστρες ΑLΕΑ ΙΙΙ (Βοστόνη) και New England Symphonic Ensemble (Carnegie HaII, Νέα Υόρκη). Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις Ελλήνων συνθετών (Γ. Ιωαννίδη, Γ. Α. Παπαϊωάνου κ.α.). 
n

Δεν υπάρχουν σχόλια: