Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σελίδες Μαϊου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο Μάιος είναι εδώ, το καλοκαίρι πλησιάζει και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Νέα ενδιαφέροντα βιβλία πολιτικής και ιστορίας, παιδικά βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση, διασκεδαστικές ιστορίες για παιδιά αλλά και η λατρεμένη Λιλίκα σας περιμένουν ήδη στα βιβλιοπωλεία.
Τις νέες μας κυκλοφορίες μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά παρακάτω και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά μέσα από το website μας αλλά και την σελίδα μας στο facebook.
Πολιτική

Game Over - Η αλήθεια για την κρίση
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 432, Τιμή: 16,99 €
Για πρώτη φορά ένας από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης αφηγείται εκ των έσω τα συγκλονιστικά γεγονότα της προσφυγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης και της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.
Πώς βρέθηκε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Πώς πάρθηκαν κατόπιν οι μεγάλες αποφάσεις; Ποιες ήταν οι εναλλακτικές, υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις; Το βιβλίο απαντά σε αυτά τα ερωτήματα, παρουσιάζει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές και γεγονότα και έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.
Είναι η αληθινή ιστορία της κρίσης, πέρα από μύθους, συνωμοσίες και εικασίες, γραμμένη με στόχο να συμβάλει στην τόσο απαραίτητη σήμερα αυτογνωσία.

Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού
Guy Verhoftsadt
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μπονάτσου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 384, Τιμή: 16,99 €
Με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση, το βιβλίο θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα:Μπορούμε ακόμα να σώσουμε αυτή τη διαβρωμένη και κουρασμένη Ευρώπη; Μπορούμε ακόμα να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας;
Ο Guy Verhofstadt αφηγείται πώς το φιλόδοξο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και της προόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα ανέμπνευστο και ανούσιο γραφειοκρατικό οικοδόμημα. Βλέπει τη λύση σε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι τα τολμηρά βήματα που χρειάζονται πρέπει να γίνουν τώρα. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.
Η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεφάλαια για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το Grexit, αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Ιστορία

Ατατούρκ και Ναζί
Δάσκαλος και μαθητές στην εφαρμογή του ολοκληρωτισμού
Stefan Ihrig
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 448, Τιμή: 21,99 €
Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Κεμάλ Ατατούρκ ως ιδεολογικό πρότυπο και παράδειγμα για τους Ναζί έχει παραμείνει σχετικά άγνωστος. Όλοι πιστεύουν ότι ο Χίτλερ εμπνεύστηκε την ολοκληρωτική ιδεολογία και στρατηγική του από τον Μουσολίνι. Όμως ο Κεμάλ Ατατούρκ αποτέλεσε την έμπνευση του Χίτλερ προκειμένου αυτός να διαμορφώσει το ναζιστικό κράτος του με βάση τα εθνικιστικά, αντιθρησκευτικά, ολοκληρωτικά και μισαλλόδοξα σχέδια του «Τούρκου Φύρερ» – με κύρια σημεία αναφοράς τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων, τους οποίους επιφανείς Ναζί συνέκριναν άμεσα με τους Γερμανούς Εβραίους.
Το βιβλίο του ιστορικού Stefan Ihrig αναλύει όλα τα παραπάνω με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου της εποχής και τα αρχεία του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών. Η ελληνική έκδοση συνοδεύεται από πρόλογο του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη, ο οποίος σημειώνει την σημασία της μελέτης του Stefan Ihrig στην αποδόμηση της κυρίαρχης εντύπωσης -ακόμα και στην Ελλάδα- ότι το κεμαλικό κίνημα υπήρξε ένα φιλελεύθερο, αντιιμπεριαλιστικό και μεταρρυθμιστικό κίνημα.
Νεανική Λογοτεχνί

Μοντέλο για κλάματα
Holly Smale
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 304, Τιμή: 13,99 €
Η δεκαεπτάχρονη Χάριετ Μάνερς είναι σίγουρα «φυτό»: άχαρη, αδέξια και ξέρει ένα σωρό πράγματα! Όπως π.χ. ότι οι άνθρωποι κάνουν 70.000 σκέψεις την ημέρα, οι κάμπιες έχουν τέσσερις χιλιάδες μύες και ότι ο μέσος άνθρωπος τρώει έναν τόνο φαγητού το χρόνο. Κάτι που η έγκυος μητριά της έχει βαλθεί να ξεπεράσει! Και μπορεί η Χάριετ να κατάφερε να γίνει μοντέλο, όμως με τη γέννηση του μικρού της αδερφού πρέπει να προσαρμοστεί σε μία νέα ζωή! Η πρόταση για δουλειά μοντέλου στο Τόκιο φαντάζει ως η ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα, ακόμα και με τη συνοδεία της απίστευτης γιαγιά της.
Πώς θα ανταποκριθεί στον ξέφρενο ρυθμό δουλειάς στο Τόκιο; Τι θα κάνει όταν ο υπέροχος Νικ βρίσκεται συνέχεια μπροστά της; Θα καταφέρει το «φυτό» να ανθίσει και στην άλλη άκρη του κόσμου;
Δείτε ΕΔΩ και το πρώτο βιβλίο της σειράς Φυτά στη Μόδα!
Για έφηβους ηλικίας 12+ ετών
Εικονογραφημένα Βιβλία

Ιστορίες με τη Λιλίκα
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 64, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99 €
Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά, η Λιλίκα επιστρέφει σε μία συλλεκτική έκδοση! Η νοσταλγική εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις ιστορίες της Λιλίκας, που είναι οικείες στα παιδιά, χαρίζουν στο βιβλίο μία μοναδική διαχρονικότητα. Όπως αναφέρει και το σημείωμα του εκδότη «η νοσταλγική αυτή έκδοση θα συγκινήσει τους σημερινούς γονείς, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα δικά τους παιδιά τις περιπέτειες της μικρής Λιλίκας». Το βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο, περιλαμβάνει τρεις ιστορίες (η Λιλίκα στη θάλασσα, η Λιλίκα μαθαίνει χορό, η Λιλίκα μαθαίνει ποδήλατο) και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για δώρο!
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Γκρρρρ! Μια ιστορία για τη φιλία
Rob Biddulph
Σχήμα: 22Χ28, Σελίδες: 36, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Ο αρκούδος Φρεντ είναι ο πρωταθλητής του δάσους, βγαίνει κάθε χρόνο πρώτος σε όλα τα αγωνίσματα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ο φοβερός βρυχηθμός του! Στους φετινούς αγώνες όμως, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος γιατί συμμετέχει και ο νεοφερμένος αρκούδος Μπόρις! Τι θα γίνει όμως όταν ο Φρεντ χάσει μια μέρα πριν τους αγώνες το ΓΚΡΡΡΡ, τον τρομερό βρυχηθμό του; Ποιος θα τον βοηθήσει να τον ξαναβρεί;
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Πετάει Πετάει - Παιδική Λογοτεχνία
Σχήμα14Χ21, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 4,20 €
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Η βασίλισσα Κολοφαγού!
Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου
Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
Η μικρή Αριάδνη κινείται ανάμεσα στη «Χώρα των Μπαλονάκηδων»
και τη «Χώρα των Μανταλάκηδων»! Στην πρώτη διοικεί η βασίλισσα Παχυσαρκία μαζί με την κύρια των τιμών Μις Λαιμαργία! Στην άλλη πάλι, βασιλεύει η Ανορεξία με την κυρία των τιμών της, την Μις Ασιτία! Από την μια φαγάκια νόστιμα και λιχουδιές και από την άλλη αφαγία και στέρηση! Θα βρει η Αριάδνη τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε να καταφέρει να στεφθεί βασίλισσα Καλοφαγού; Μια πολύ...νόστιμη και αστεία ιστορία για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή!

Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε... τα πάντα!
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Η Σοφία και ο Παναγιώτης είναι δίδυμα αδέρφια κι έμοιαζαν εντελώς κανονικά, αλλά δεν ήταν! Είχαν ξεχωριστές ικανότητες, όπως όλα τα παιδιά! Και συγκεκριμένα… ακούνε τα πάντα! Ειδικά τις σκέψεις που κάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας τους! Έτσι έμαθαν ότι ο παππούς μεγάλωσε και ίσως να πήγαινε να μείνει σε ίδρυμα. Κι έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να τον κρατήσουν κοντά τους...
Η παιχνιδιάρικη γραφή, τα έξυπνα αστεία και μια ιστορία γεμάτη φαντασία συνθέτουν ένα μοναδικό παραμύθι που αναδεικνύει τη σημασία και το βάθος των οικογενειακών δεσμών.
Angry Birds (Η Ταινία)
Τα Angry Birds, το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία, κάνει το πέταγμά του στη μεγάλη οθόνη καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία animation. Το σενάριο της ταινίας αποτέλεσε την βάση έμπνευσης για δύο νέα εικονογραφημένα βιβλία που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους!
Σχήμα: 15Χ22, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Μια δουλειά για τον Ρεντ

Μυστήριο στο νησί των πουλιών
Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους, μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και
σε 3D από τη feelgood και μπορείτε να δείτε το trailer ΕΔΩ
Το Μικρό μου Πόνυ
Ιστορίες με 70 αυτοκόλλητα δώρο!
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,20 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Ο Ντροπαλός Δράκος

Μόνο Όλοι Μαζί

Δεν υπάρχουν σχόλια: