Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#567
Όσα δεν είδαμε στα δελτία ειδήσεων, όσα δεν διαβάσαμε στον Τύπο και το διαδίκτυο, αποτυπώνονται στις αληθινές ιστορίες προσφύγων που ξεριζώθηκαν βίαια και οι οποίες ζωντανεύουν στα ντοκιμαντέρ του αποκαλυπτικού αφιερώματος Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;. Το αφιέρωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται από την Κυριακή 29 Μαΐου έως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. H δράση αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η φετινή κινηματογραφική σεζόν ολοκληρώνεται για τις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.​

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!
 
 
 
Offside Festival
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τοOffside Festival, το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η Parenthesis από την Τετάρτη 25 έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDocπαρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στις 21:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ First Position της Μπες Κάργκμαν.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Μαΐου!
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Διάσπαση και Ενότητα: Ο κινηματογράφος στη Μέση Ανατολή.
Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2008), με γενικά εισαγωγικά κείμενα από τις Δέσποινα Μουζάκη, Λίνα Χατίμπ, Βιόλα Σαφίκ και Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και με τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλούν από καρδιάς, προλογίζοντας ουσιαστικά τις ταινίες τους.
Τιμή προσφοράς: 2,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: