Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#566
Τελευταία εβδομάδα προβολών για την τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Ολύμπιον συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Ματ Μπράουν Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο, η οποία καταγράφει την καθοριστική επιρροή μιας ιδιοφυΐας που έφερε την επανάσταση στο πεδίο των μαθηματικών. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η νέα ταινία του Ατόμ Εγκογιάν, Γράμμα από το παρελθόν με τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Χερμάν Κραλ Το τελευταίο μας τανγκό. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει τις προβολές της για τη φετινή κινηματογραφική σεζόν παρουσιάζοντας το spotlight στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο. Στην ίδια αίθουσα πραγματοποιείται και μία προβολή της ταινίαςIllusion του Σάββα Καρύδα.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (19-25/05/2016)
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
Ματ Μπράουν
Ηνωμένο Βασίλειο
2015
 ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Ατόμ Εγκογιάν
Καναδάς - Γερμανία
2016
 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΑΝΓΚΟ
Χερμάν Κραλ
Αργεντινή - Γερμανία
2015
 ILLUSION
Σάββας Καρύδας
Ελλάδα
2014
 
 
 
Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δηλαδή οι τρεις πολιτιστικοί φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, προσκαλώντας το κοινό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε ένα ξεχωριστό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με τίτλο Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι.
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει τις προβολές της για τη φετινή κινηματογραφική σεζόν παρουσιάζοντας το spotlight στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο, με ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές του αμερικανικού σινεμά που εξακολουθούν να γοητεύουν το σινεφίλ κοινό και φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων δημιουργών: Όρσον Γουέλς, Ντένις Χόπερ, Εντ Χάρις και Πολ Όστερ.
 
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, υποστηρίζει τις προβολές τηςΕβδομάδας του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 21 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

 
Το ΦΚΘ συμμετέχει στο Elephantástico
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AddArt, συμμετέχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016.
 
Offside Festival
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τοOffside Festival, το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η Parenthesis από την Τετάρτη 25 έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDocπαρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στις 21:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ First Position της Μπες Κάργκμαν.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Μαΐου!
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Διάσπαση και Ενότητα: Ο κινηματογράφος στη Μέση Ανατολή.
Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2008), με γενικά εισαγωγικά κείμενα από τις Δέσποινα Μουζάκη, Λίνα Χατίμπ, Βιόλα Σαφίκ και Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και με τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλούν από καρδιάς, προλογίζοντας ουσιαστικά τις ταινίες τους.
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: