Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#569
Νέα πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για το σινεμά, ανανεώνουν τη δυναμική του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την Ελίζ Ζαλαντό και τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, οι οποίοι ανέλαβαν τη γενική διεύθυνση και την διεύθυνση αντίστοιχα, το Φεστιβάλ εμπιστεύεται βασικούς συνεργάτες του, δίνοντάς τους σημαντικούς ρόλους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
Ο κριτικός κινηματογράφου και στέλεχος του ΦΚΘ, Γιώργος Κρασσακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος), ο υπεύθυνος του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια Δημήτρης Κερκινός, αναλαμβάνει και τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος), ενώ η υπεύθυνη της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή, αναλαμβάνει επίσης σύμβουλος για καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες.     
 
Με μια δραστήρια νέα ομάδα και κοινό σημείο επαφής τη βαθιά σχέση με το σινεμά, το Φεστιβάλ αλλάζει πρόσωπο και προτείνει στους θεατές τον κινηματογράφο που ανακαλύπτει, καθηλώνει, μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίον βλέπουμε τον κόσμο.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στο Σινεμά με Θέα 
INSIDE LLEWIN DAVIS
Ίθαν & Τζόελ Κοέν
ΗΠΑ – Μεγάλη Βρετανία – Γαλλία
2013
 
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ SUGARMAN

Μαλίκ Μπεντζελούλ
Σουηδία – Μεγάλη Βρετανία - Φινλανδία
2012
 
 
 
THESS καλοκαίρι; Το Φεστιβάλ προτείνει.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μένει εδώ και το καλοκαίρι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ετήσια δραστηριότητά του, για να μας ταξιδέψει σε μαγικές βραδιές γεμάτες σινεμά. Το Φεστιβάλ αγκαλιάζει μια σειρά από κινηματογραφικές δράσεις που θα αλλάξουν το καλοκαίρι μας στην πόλη, αλλά και έξω από αυτή, επεκτείνοντας τις συνεργασίες του με πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης!
 
stereosis on view 99 hours by the sea – 99 ώρες
Πρωτοποριακά φιλμ και φωτογραφία συναντιούνται δίπλα στη θάλασσα με αναπάντεχο τρόπο. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το φωτογραφικό κέντρο Stereosis, το οποίο διοργανώνει την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση stereosis on view 99 hours by the sea– 99 ώρες από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον κήπο του απογευματινού ήλιου στη Νέα Παραλία.
 
Festival Shop: Η προσφορά του καλοκαιριού!
Τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθεται σε προσφορά η έκδοση 15x15: Η ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2001, με την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Οργάνου των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ (ιδρυτικό μέλος του είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Παρουσιάζει τη συνεργασία 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 κορυφαίων ευρωπαίων σκηνοθετών και 15 ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, πάνω στην εξής ιδέα: ο κάθε σκηνοθέτης προτείνει μία ταινία από την κινηματογραφική κληρονομιά της χώρας του.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: