Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Την χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών


Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε:
Μπλόκο από την ΓΓΔΕ στην παραγραφή 22.000 υποθέσεων φοροδιαφυγής
«Μπλόκο» σε χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του 2016, ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε μια προσπάθεια να περιφρουρήσει τα συμφέροντα του Δημοσίου αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να ελεγχθούν περιπτώσεις με σπουδαίο φορολογικό ενδιαφέρον.
Περισσότερα...
Πέντε νέες δράσεις στη Δυτική Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020
Άστεγοι, ηλικιωμένοι, άποροι και πολίτες που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Περισσότερα...
Την χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών
Περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «θα υπάρχει ρύθμιση στα capital controls την άλλη εβδομάδα» και «αυτοί που φέρουν νέα χρήματα θα μπορούν να τα βγάλουν», ενώ υποστήριξε πως τα capital controls δεν είναι αυστηρά.
Περισσότερα...
Υπό την απειλή κατασχέσεων χιλιάδες αγρότες
Σοβαρό κίνδυνο, να βρεθούν μπροστά στη δυσάρεστη «έκπληξη» των κατασχέσεων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά και να δεσμευτούν έως και οι επιδοτήσεις από την ΕΕ, διατρέχουν οι πάνω από 350.000 αγρότες, που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Περισσότερα...
ΙΚΑ: Πληγείσες περιοχές που ρυθμίζονται ασφαλιστικές εισφορές
Οι οφειλές που ρυθμίζονται και η προθεσμία υποβολής της αίτησης. Επισυνάπτονται υπόδειγμα της αίτησης και τα έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που οριοθετούν τις περιοχές.
Περισσότερα...
Bαριά σωματική βλάβη-επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή
Για να στοιχειοθετηθεί η ελαφρυντική περίσταση του προτέρου εντίμου βίου δεν αρκεί ούτε το λευκό ποινικό μητρώο, που βεβαίως, συνεκτιμάται με τις λοιπές συνθήκες διαβίωσης και δράσης του κατηγορουμένου, ούτε η απουσία επίμεμπτης δραστηριότητας μέχρι την τέλεση της πράξης, ούτε η μέχρι τότε συνήθης ανθρώπινη συμπεριφορά, με τη δημιουργία οικογένειας και την άσκηση επαγγέλματος προς βιοπορισμό, αλλά απαιτείται θετική και επωφελής για την κοινωνία δράση και συμπεριφορά.
Περισσότερα...
Έναρξη ισχύος της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Γεωργία
Παραμένουν σε ισχύ οδηγίες που είχαν δοθεί με εγκύκλιο του 2014.
Περισσότερα...
Το νέο πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας Αγροτικών Συνεταιρισμών
Διευκρινίσεις από την Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων και Επιθεώρησης του ΥΠΑΑΤ. Τί προβλέπει ο Νόμος 4384/2016. Οι μεταβατικές διατάξεις.
Περισσότερα...
EKT: Κατευθυντήρια γραμμή για το «Currency Information System 2»
Τροποποιείται κατευθυντήρια γραμμή του 2008.
Περισσότερα...
ΕΣΕΕ: Οδηγείται σε αφελληνισμό η επιχειρηματικότητα του τόπου
«Μετά τα χιλιάδες οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων ακολουθούν τα ηχηρά κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, οδηγώντας σε αφελληνισμό την επιχειρηματικότητα του τόπου». Δυστυχώς, είναι θλιβερή κάθε είδηση για ένταξη ελληνικών παραδοσιακών επιχειρήσεων στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας στη xώρα μας.
Περισσότερα...
Ανακοπή κατά καταχώρησης εικονιστικού σήματος της Ε.Ε.
Προγενέστερο μη καταχωρισμένο εθνικό εικονιστικό σήμα. Περίπτωση όπου δεν ελήφθησαν υπόψη αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν ενώπιον του τμήματος προσφυγών.
Περισσότερα...
Πότε θα καταβληθούν τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για το υπόλοιπο του 2016
Από του μηνός Ιουλίου και μετά.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: