Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Δημόσια συζήτηση πολιτών για το διάστημα στην Ευρώπη

2016-07-27 091203

Δημόσια συζήτηση πολιτών για το διάστημα στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην πρώτη δημόσια συζήτηση πολιτών.
Η Δημόσια συζήτηση (ντιμπέιτ) πολιτών γιατο διάστημα στην Ευρώπη είναι η πρώτη διαβούλευση που διοργανώνεται σε κάθε κράτος μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Περισσότεροι από 2000 πολίτες, επιλεγμένοι έτσι ώστε να αποτυπώνεται η κοινωνικο-δημογραφική διαφορετικότητα της χώρας τους, θα συζητήσουν για θέματα που αφορούν το διάστημα σε μια ολοήμερη εκδήλωση. Για να συνοψιστούν τα αποτελεσμάτα των 22 κρατών σε μια πανευρωπαϊκή αναφορά, όλες οι δημόσιες συζητήσεις θα ακολουθήσουν κοινές οδηγίες και θα απαντήσουν στο ίδιο σύνολο ερωτημάτων.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος διοργανώνει τη δημόσια συζήτηση με σκοπό να λάβει υπόψη την άποψη των ενδιαφερομένων στη διαμόρφωση του μελλοντικού του προσανατολισμού και της ανάπτυξης της στρατηγικής του. Είναι πολύ σημαντικό για τον Οργανισμό να συμπεριλάβει περισσότερους ενδιαφερομένους, ειδικά πολίτες, στη διαμόρφωση επιλογών που θα απαντούν σε θέματα κοινωνικών προκλήσεων, που θα θέσουν το διάστημα στην υπηρεσία τους και θα επηρεάσει τις επερχόμενες γενιές μέσω της διαστημικής καινοτομίας, της εξερεύνησης και της διεθνούς διαστημικής συνεργασίας.
2016-07-27 091959

Γιατί να συμμετέχω;

Η συμμετοχή σας:
▪ Θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής οπτικής και απευθείας ενημέρωσης στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να λάβουν υπόψη τους το όραμα των πολιτών
▪ Θα επιτρέψει στην υψηλής ποιότητας, δημοκρατική διακυβέρνηση της ESA να λάβει υπόψη της το ευρύτερο φάσμα κοινών προβληματισμών και προσδοκιών και να αναγνωρίσει τυχόν αμφιλεγόμενα, άγνωστα ή υποεκτιμημένα ζητήματα.
▪ Θα τονώσει την αμοιβαία μάθηση μεταξύ πολιτών και ESA.
▪ Θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των διαστημικών θεμάτων και θα προάγει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις αποφάσεις της ESA.

Κυρίως, όμως, η δημόσια συζήτηση θα δώσει σε όλους ευχαρίστηση και έμπνευση! Θα συναντηθείτε και θα συζητήσετε για συναρπαστικά θέματα με μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε φιλικό περιβάλλον.
2016-07-27 091719
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: