Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MARISA ZATTINI

Ατομική έκθεση της Marisa Zattini, ιδιαίτερα γνωστής στην Ιταλία, που επιπλέον διατηρεί τον πολυχώρο “IL VICOLO” στην πόλη Cesena, ο οποίος δραστηριοποιείται ως γκαλερί έργων τέχνης, εκδοτικός οίκος και γραφείο αρχιτεκτονικής  και design.
Η έκθεση εγκαινιάζεται παράλληλα και στους δύο χώρους και συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια στον Τεχνοχώρο και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Οι δύο χώροι λειτουργούν ως εκθεσιακοί,  ενώ τα έργα διατίθενται αποκλειστικά από τον Τεχνοχώρο. Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φιλοξενεί την παλιότερη σειρά έργων της καλλιτέχνιδος, ενώ η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έργα που δημιουργήθηκαν με βάση ελληνικά χειρόγραφα από συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφους αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό.
Η Marisa Zattini έχοντας ως βασικό άξονα και κεντρικό στοιχείο της εικαστικής της δουλειάς τη γραφή, επεξεργάζεται χειρόγραφα κείμενα τα οποία μετατρέπει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο σε μοναδικά έργα τέχνης.  Καλώντας ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής  να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους στο χαρτί, το οποίο και χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη, δημιουργεί ζωγραφικά έργα εμπνεόμενα από το εκάστοτε κείμενο και το γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου που το έγραψε. Η διαδικασία απαιτεί μία οπτικοποίηση του συναισθήματος που προκαλείται στην καλλιτέχνιδα  από την επαφή της με τα κείμενα, και μία αποκρυπτογράφηση του οπτικού ερεθίσματος από τον θεατή, μέσα από την επαφή του με το τελικό έργο.
Συμμετέχουν με χειρόγραφά τους, πεζά και ποιήματα οι: Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Γιώργος Βέης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Παύλος Κάγιος, Κατερίνα Κατράκη, Ρίτσα Μασούρα, Γιώργος Μπούτλας, Ζωή Περβολαράκη, Ιωάννα Φραγκιά και Μπάμπης Χριστακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: