Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ-πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων


Σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ- πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων
www.metaixmio.gr/polychoros




Σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις
ΕΟΠΠΕΠ-πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Θεωρητικές γνώσεις και Mικρο-διδασκαλία
Διάρκεια: 12 ώρες / 3 τετράωρες συναντήσεις
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
•Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Ελένη Γιαννακοπούλου, Δρ Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
•Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη 19, Δευτέρα 24 και Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ώρες 17:00-21:00
•Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακοπούλου ή κάποιο βιβλίο της σειράς «Εκπαίδευση Ενηλίκων».
Αντικείμενο: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη προετοιμασία για τη συμμετοχή τους στις προσεχείς εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.
Στόχος του σεμιναρίου είναι:
•Να προσφέρει μια συνοπτική παρουσίαση της ύλης και επικαιροποίηση των αναγκαίων θεωρητικών γνώσεων που απαιτούνται για την επιτυχή απάντηση των θεμάτων των εξετάσεων, όπως περιγράφονται στην αντίστοιχη Τράπεζα Θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ.
•Να παράσχει μια πλήρη ενημέρωση για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ και μια ολοκληρωμένη εξεταστική προσομοίωση στους δύο τύπους θεμάτων των εξετάσεων (ερωτήσεις γνώσεων και μελέτες περίπτωσης).
•Να αναλύσει τα βασικά βήματα σχεδιασμού μιας μικροδιδασκαλίας.
•Να προσφέρει τη δυνατότητα άσκησης στην προετοιμασία και στην παρουσίαση μιας μικροδιδασκαλίας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει άσκηση γραπτών εξετάσεων καθώς και εκπόνηση ενός αναλυτικού σχεδίου μικροδιδασκαλίας από τους /τις συμμετέχοντες/ουσες.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το σεμινάριο βασίζεται στο βιβλίο «Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης», που περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη μελέτη όλων των συναφών θεμάτων, με συγκεκριμένες παραπομπές σε εκτεταμένα αυτούσια αποσπάσματα κλασικών βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων του Οδηγού έχει κάνει η Ελένη Γιαννακοπούλου.
Το βιβλίο περιέχει εκτενείς αναλύσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
•Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες ενός εκπαιδευτή ενηλίκων
•Τι είναι και τι περιλαμβάνει το πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
•Τι πρέπει να ξέρει ένας εκπαιδευτής ενηλίκων για να είναι σε θέση να αναπτύσσει με επάρκεια αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες
•Τι περιλαμβάνουν οι διαδικασίες πιστοποίησης του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
•Ποια είναι η «ύλη» και η διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης
Η Ελένη Γιαννακοπούλου είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris V και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Παιδαγωγική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι καθηγήτρια-σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στη Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» και διδάσκει σε προγράμματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης εκπαιδευτών ενηλίκων και εκπαίδευσης εκπαιδευτών συμβούλων που οργανώθηκαν από φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων.
Πληροφορίες εγγραφής
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο στέλνοντας e-mail στοpolychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: