Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί το Βαλκανικό
Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων
Στη δημιουργία ενός πρότυπου Βαλκανικού Κέντρου Άγριων Σαρκοφάγων προχωράει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. To καινοτόμο αυτό έργο έχει ως στόχο να επεκτείνει τη δράση και την εμβέλεια του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Βαλκάνια και να αποτελέσει το σημαντικότερο κέντρο προστασίας, περίθαλψης, αποκατάστασης και φιλοξενίας για τραυματισμένα και πρώην αιχμάλωτα άγρια σαρκοφάγα στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει το αρτιότερο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού και του μαθητικού πληθυσμού.Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό το Περιβαλλοντικό Κέντρο για το τριήμερο
Σκέφτεστε μία Φθινοπωρινή εκδρομή στο Νυμφαίο αυτή την εβδομάδα; Το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης που βρίσκεται στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο θα λειτουργούν καθημερινά από την Τετάρτη 26/10, ενώ το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές θα είναι ανοικτά από την Παρασκευή 28/10 έως και την Κυριακή 30/10 (ώρες λειτουργίας 10.00-16.30). Για περισσότερες πληροφορίες: 2386041500
Έτοιμο το ημερολόγιο του 2017
Το νέο επιτραπέζιο ημερολόγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το 2017 είναι έτοιμο και σας περιμένει στο eshop! Οι σελίδες του είναι γεμάτες... άγρια ζωή και όμορφες εικόνες από τα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Θα βρείτε μεταξύ άλλων εικόνες του Ούσκο, του Πάτρικ, των αρκούδων που ήρθαν από τη Γεωργία, των λύκων από τη Σερβία και την Αυστρία και πολλές ακόμη. Τα πρώτα κομμάτια είναι διαθέσιμα και θα τα βρείτε στην τιμή των 7€.
Δείτε το ημερολόγιο
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε ντοκιμαντέρ
του ARD για τη βόρεια Ελλάδα
Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του γερμανικού καναλιού ARD με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα προβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στη γερμανική τηλεόραση. Μεταξύ άλλων προβάλει και το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας και το Καταφύγιο της Αρκούδας. Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο online και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη γερμανική γλώσσα.
Δείτε το ντοκιμαντέρ


H Σιέννα και ο Ρώμος δεν ζουν πια
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το θάνατο δύο λύκων που φιλοξενούνταν στο Καταφύγιο. Η Σιέννα, που ήρθε από Ζωολογικό Κήπο της Αυστρίας βρέθηκε νεκρή μέσα στο χώρο που φιλοξενούνταν μαζί με άλλους λύκους. Οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τηρώντας το εσωτερικό πρωτόκολλο διαχείρισης των λύκων αναζήτησαν τη Σιέννα η οποία δεν είχε εμφανιστεί για τρεις ημέρες όμως την εντόπισαν νεκρή. Δυστυχώς η έντονη ζέστη που επικρατούσε τις ημέρες που συνέβη το περιστατικό επιτάχυναν τη διαδικασία αποσύνθεσης καθιστώντας ανέφικτη τη διεξαγωγή νεκροψίας. Λίγες ημέρες αργότερα πέθανε ο Ρώμος. Οι φροντιστές εντόπισαν τον Ρώμο να δαγκώνει το πόδι του και άμεσα κινητοποιήθηκαν ώστε να τον σταματήσουν. Το νεαρό ζώο αναισθητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα για επέμβαση από κτηνίατρο, στη διάρκεια της οποίας όμως δεν τα κατάφερε καθώς είχε ήδη χάσει πολύ αίμα. Το περιστατικό ήταν πρωτόγνωρο για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και σε συνεργασία με συνεργάτες από το εξωτερικό αναζητείται μία πιθανή εξήγηση.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: