Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#579
Η γεμάτη εκπλήξεις ιστορία του αιώνια πλακατζή Γουίνφριντ, στην ταινία Τόνι Έρντμαν της Μάρεν Άντε, που συζητήθηκε όσο καμιά άλλη στο Φεστιβάλ των Καννών, ξετυλίγεται αυτή την εβδομάδα στην οθόνη του Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται επίσης και το φιλμ Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ του Μισέλ Λεκλέρκ, μια αιχμηρή, πανέξυπνη κωμωδία βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Τζόναθαν Κόου. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της συναρπαστικής ταινίας Η υπηρέτρια του Παρκ Τσαν-Γουκ. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές προβάλλεται επίσης η ταινία Τόνι Έρντμαν, καθώς και το φιλμ Μαθήματα ζωής της Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της νέας ταινίας του Ζανγκ Γιμού Η μεγάλη επιστροφή.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (27/10-2/11/2016)
ΤΟΝΙ ΕΡΝΤΜΑΝ
Μάρεν Άντε
Γερμανία - Αυστρία, 2016
 
Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΙΜ

Μισέλ Λεκλέρκ
Γαλλία, 2015
 
Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ
Παρκ Τσαν-Γουκ
Νότια Κορέα, 2016
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ζανγκ Γιμού
Κίνα, 2014
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ
Γαλλία, 2015
 
 
 
Σας καλωσορίζουμε στο 57ο ΦΚΘ
Η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε: ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, παράλληλες εκδηλώσεις.
 
57ο ΦΚΘ: Σινεμά για όλους
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χορηγό προσβασιμότητας το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και σύμβουλο προσβασιμότητας την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, βελτιώνει την προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις του και μοιράζεται τη δύναμη του σινεμά με όλους τους θεατές ανεξαιρέτως.
 
Φιλίπ Γκραντριέ: Σώματα στο σκοτάδι
Υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη τον ανατρεπτικό Γάλλο Φιλίπ Γκραντριέ και το σινεμά του, ένα σινεμά σαρκικό, ιδιοσυγκρασιακό, που οδηγείται απ’ τις αισθήσεις. Γεννημένος το 1954 ο γάλλος σκηνοθέτης με ρίζες στο ντοκιμαντέρ και το video art, φλερτάρει με την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου μυαλού. Χρησιμοποιεί το σώμα – κάθε μικρό πόρο του δέρματος- για να εκφραστεί και να αφηγηθεί τις ιδιότυπες ιστορίες του
 
Λεονάρντο Φάβιο: Ο μεγάλος άγνωστος του αργεντίνικου σινεμά!
Το 57ο Φεστιβάλ συστήνει στο κοινό το έργο του Λεονάρντο Φάβιο, από τις πιο εμβληματικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής. Σκηνοθέτης και ηθοποιός, συνθέτης και τραγουδιστής, ο Λεονάρντο Φάβιο (1938-2012), ήταν ο αγαπημένος των Αργεντινών: Κινηματογραφιστής και μπαλανταδόρος.  Οι μπαλάντες του έμειναν αξέχαστες, οι ταινίες του άλλαξαν το τοπίο του αργεντίνικου σινεμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: