Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σελίδες Οκτωβρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος



Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Το φθινόπωρο έφτασε, σε λίγο μπαίνουμε στην χειμερινή ώρα και ο Οκτώβριος μας καλεί να εκμεταλλευτούμε τον περισσότερο χρόνο που θα είμαστε σπίτι,διαβάζοντας τα νέα μας βιβλία. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι νέες μας κυκλοφορίες που θα δείτε αναλυτικά παρακάτω και σας περιμένουν ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter. Καλή ανάγνωση σε όλους!
Ξένη Λογοτεχνία

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Bandi
Μετάφραση: Βασίλης Κιμούλης
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 256, Τιμή: 14,99 €
Το πρώτο βιβλίο που εκδίδεται από Βορειοκορεάτη συγγραφέα χωρίς την έγκριση και τη λογοκρισία του καθεστώτος που διοικεί τη χώρα.
Η συλλογή διηγημάτων Η καταγγελία είναι η λογοτεχνική μαρτυρία ενός συγγραφέα που, ζώντας σε συνθήκες πραγματικής κόλασης, κατόρθωσε να διαφυλάξει τη δημιουργική του ευαισθησία και την ακεραιότητά του. Φυγαδευμένες παράνομα από τη Βόρεια Κορέα, γραμμένες «με δάκρυα από αίμα», οι ιστορίες αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στη Δύση, καθώς αποτελούν μια σπαρακτική ανθρώπινη ματιά στη ζωή κάτω από το τελευταίο απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς του πλανήτη. Πέρα από τη λογοτεχνική τους αξία, η δημοσίευση τους θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του συγγραφέα, αν ποτέ η πραγματική του ταυτότητα γίνει γνωστή.
Μια συλλογή διηγημάτων που γράφτηκαν με ψευδώνυμο και εξήχθησαν λαθραία από τη Βόρεια Κορέα δημιουργεί πάταγο και γίνεται διεθνές λογοτεχνικό γεγονός. The Guardian
Οικονομική Σκέψη

ΕΥΡΩ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης
Joseph E. Stiglitz
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 13Χ23, Σελίδες: 448, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 19,99 €
Το ευρώ είχε στόχο να συσπειρώσει την Ευρώπη και να προαγάγει την ευημερία – αλλά δεν το έχει πετύχει. Η κρίση του 2008 αποκάλυψε τις αδυναμίες του, ενώ η στασιμότητα και οι αμφίβολες προοπτικές της Ευρώπης απορρέουν άμεσα από εγγενή ελαττώματα του εγχειρήματος της ΕΕ: η οικονομική ολοκλήρωση είναι ταχύτερη από την πολιτική, στο πλαίσιο μιας δομής που ευνοεί μάλλον την απόκλιση παρά τη σύγκλιση. Το ζήτημα λοιπόν είναι το εξής: μπορεί να σωθεί το ευρώ;
Αποδίδοντας ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εσφαλμένα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον πληθωρισμό, και εξηγώντας γιατί η λιτότητα έχει καταδικάσει την Ευρώπη σε στασιμότητα, ο Joseph E. Stiglitz σκιαγραφεί τρεις πιθανές εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον: θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στη δομή της ευρωζώνης και τις πολιτικές που επιβάλλονται στις χώρες μέλη που πλήττονται περισσότερο, μια καλή διαχείριση του τέλους της ευρωζώνης ή ένα τολμηρό νέο σύστημα το οποίο αποκαλεί «ευέλικτο ευρώ», προτείνοντας ένα διαχωρισμό σε «βόρειο» και «νότιο» ευρώ.
Το νέο βιβλίο του Νομπελίστα οικονομολόγου Joseph Stiglitz περιλαμβάνει και ειδικό κεφάλαιο για το Brexit, το οποίο γράφηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του σχετικού δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο του 2016.
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

Η ΤΙΓΡΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Judith Kerr
Σχήμα: 22Χ28, Σελίδες: 32, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Η ιστορία ξεκινά με την απρόσμενη επίσκεψη μιας τίγρης στο σπίτι της μικρής Σοφίας τη στιγμή που ετοιμάζεται να πάρει τσάι με τη μαμά της. Η Σοφία προσκαλεί την τίγρη αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως η όρεξη της είναι τόσο μεγάλη που κατορθώνει να καταναλώσει ό,τι φαγώσιμο υπάρχει στο σπίτι και όχι μόνο... Τι θα γίνει όταν ο μπαμπάς επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά και δεν υπάρχει φαγητό για το δείπνο;
Το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, συγκαταλέγεται μόνιμα στις λίστες με τα καλύτερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών και επανεκδίδεται συνεχώς και πάντα βάσει της αυθεντικής έκδοσης του 1968.
Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του βιβλίου ΕΔΩ

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Christopher Corr
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σχήμα: 22Χ30, Σελίδες: 32, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,50 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Βαθιά στο δάσος ήταν ένα μικρό ξύλινο σπίτι με εννιά όμορφα παραθυράκια και μια κόκκινη εξώπορτα. Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει. Το ίδιο κι άλλα ζώα του δάσους. Το ίδιο και ένας μεγάλος αρκούδος. Όμως χωράνε στ’ αλήθεια όλοι στο ξύλινο σπίτι; Το βιβλίο είναι διασκευή ενός κλασικού λαϊκού παραμυθιού της Ρωσίας που απέδωσε στα ελληνικά ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και το οποίο υμνεί την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία.

ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ
Christpher Silas Neil
Σχήμα: 25Χ23, Σελίδες: 32, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Ένα διαφορετικό βιβλίο για τα συναισθήματα χωρίς ίχνος διδακτισμού, αλλά γεμάτο χιούμορ και αισιοδοξία. Με λιτό κείμενο και απλή αλλά συγχρόνως καλαίσθητη εικονογράφηση θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, να μάθουν να εκφράζουν ελεύθερα και χωρίς ενοχές τα συναισθήματά τους.

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ
Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuiller
Σχήμα: 21,5Χ21,5, Σελίδες: 40, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Ο λύκος Ζαχαρίας, όταν ήταν μικρός, όλα τα φοβόταν… ακόμα και τη σκιά του! Μια μέρα γονείς του τον ενθάρρυναν να φύγει από το σπίτι, και έτσι ξεκίνησε για το άγνωστο. Θα φτάσει άραγε στο τέλος αυτού του δρόμου που είναι γεμάτος παγίδες; Θα βρει φίλους που να τον δέχονται όπως είναι; Μια αστεία ιστορία για τους φόβους των μικρών παιδιών. Δείτε και τις υπόλοιπες ιστορίες του Λύκου Ζαχαρία πατώντας ΕΔΩ.

ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ
Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Σχήμα: 14Χ21, Σελίδες: 48, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 5,99 €
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών
Ένας πρίγκιπας σταματάει ξαφνικά να τρώει και να μιλάει! Οι δύο καλύτεροι μάγειρες του βασιλείου έρχονται στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα για τον πρίγκιπα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη… Γραμμένο με έντονη δράση, το βιβλίο αποδεικνύει πως ότι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν λύνεται μοναδικά όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά!
Οι «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» βασίζονται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση των συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τη σεζόν 2015-2016 από τη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, ενώ συνεχίζεται και τη σεζόν 2016-2017.
Τόμας το Τρενάκι

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΡΑΛΛΕΩΝ
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Ο Τόμας δουλεύει στα Ορυχεία του Πηλού όταν ξεσπά μια πολύ δυνατή καταιγίδα. Οι πλαγιές των λόφων γίνονται επικίνδυνα γλιστερές, αλλά την προσοχή του Τόμας τραβούν κάποια σημάδια, που μοιάζουν με γιγαντιαίες πατημασιές. Κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ...τέρατα! Ο Τόμας και ο Πέρσι ξεκινούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτά τα σημάδια, αλλά συναντούν στο ταξίδι τους απίστευτα εμπόδια και μεγάλους κινδύνους. Με τη βοήθεια των φίλων τους και πολύ θάρρος, δε θα αργήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια αλλά και το πόσο πραγματικά γενναίοι είναι!
Βιβλία ζωγραφικής με τον Τόμας το Τρενάκι και τους φίλους του!
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 16, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 1,50 €

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ – Ζωγραφίζω #3

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ – Ζωγραφίζω #4
Βιβλία Γνώσεων

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ
James Dawson
Εικονογράφηση: Spike Geller
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Τζήκας
Σχήμα: 14,5Χ20,5 Σελίδες: 192, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Για έφηβους ηλικίας 14+
Το να είσαι αγόρι είναι δύσκολο. Πώς γίνεται να νιώθεις κουλ τη στιγμή που βιώνεις την πιο αμήχανη περίοδο της ζωής σου; Πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση τη στιγμή που ξέρεις ότι μπορεί να ξυπνήσεις μ' ένα πρόσωπο γεμάτο σπυράκια και μια πλάτη πιο τριχωτή κι απ' του γορίλα; Ευτυχώς, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Τζέιμς Ντόσον απαντάει χωρίς λογοκρισία, αλλά με χιούμορ και ειλικρίνεια σε όσα μπορεί να απασχολούν τα αγόρια στην άχαρη ηλικία της εφηβείας. Το βιβλίο περιλαμβάνει και ειδικό κεφάλαιο με συμβουλές και οδηγίες για τους γονείς.

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ
Hayley Long
Εικονογράφηση: Gemma Correl
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Σχήμα: 14,5Χ20,5 Σελίδες: 224, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Για έφηβες ηλικίας 14+
Το να είσαι κορίτσι είναι καταπληκτικό! Αλλά μερικές φορές είναι εκνευριστικό και σπαστικό και πολύ αλλόκοτο. Η συγγραφέας εφηβικών μυθιστορημάτων Χέιλι Λονγκ δημιούργησε έναν έξυπνο και φιλικό οδηγό για κορίτσια εφηβικής ηλικίας και τον γέμισε με αλήθειες, λόγια στήριξης και αποκλειστικές πληροφορίες. Γραμμένο στην απλή γλώσσα των σύγχρονων έφηβων το βιβλίο αυτό, με όπλο το χιούμορ και την άνεση, δίνει επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα δύσκολα ερωτήματα της μετάβασης στην εφηβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: