Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

TO ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΕΙ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΕΙ...»
Παράσταση Διαδραστικής Ιαματικής Αφήγησης και Κίρτανς
Για ενήλικες που ονειρεύονται
Ζωή Νικητάκη με Bhakti Age Kirtan Group
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 9:30 μμ.
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28 Κηφισιά
Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 6251732
www.galeriedimiourgon.gr
Το Kirtan λέγεται ότι είναι το κλειδί για να ανοίξει η καρδιά και να ακουστεί το κελάηδισμα της Ιαματικής Αφήγησης.
Στα χρόνια τα παλιά, οι περιπλανώμενοι Δερβίσηδες στην Ινδία σε κάθε πόλη που έμπαιναν, συγκέντρωναν τους ανθρώπους γύρω τους παίζοντας φλάουτο και χτυπώντας τύμπανα και στη συνέχεια τους διηγούνταν ιστορίες ή μύθους με μυητικό νόημα. Από τότε κύλησε ο καιρός σα να ΄τανε νεράκι, και
δυο παλιές τέχνες, η τέχνη της αφήγησης και η τέχνη των κίρτανς
συναντιούνται για πρώτη φορά στον σύγχρονο κόσμο μας στο μονοπάτι της καρδιάς και δίνουν μέσα από μια διαδραστική παράσταση με την ενεργή συμμετοχή του κοινού, ένα κλειδί για το άνοιγμα μιας πύλης μαγικής…
Λένε πως όταν ακολουθείς αυτό που η ψυχή σου υπαγορεύει, σου αποκαλύπτεται το κλειδί για το μονοπάτι της καρδιάς, το κλειδί για να μετασχηματίζεις τα σκοτάδια σε φως και τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη. Σαν τους παραμυθάδες αλλοτινών εποχών, η Ζωή Νικητάκη παίρνει το μονοπάτι που γιατρεύει τις πληγές και τους πόνους αλαφρώνει, το μονοπάτι των παραμυθιών και μας διηγείται ιστορίες σαν παραμύθια, που απάνω στα φτερά τους κουβαλούν της καρδιάς μας την αλήθεια. Παραμύθια που απευθύνονται σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται και με τον πυρήνα της ύπαρξής τους θέλουν να επανασυνδεθούν. Το παραμύθι είναι ένας τρόπος να σκύψει κανείς στα βάθη της ψυχής του και να την αφουγκραστεί, να επικοινωνήσει με τη σιωπή, τους φόβους του, τα εγώ του. Είναι ένας τρόπος για να ονειρευτούμε, να ξαναθυμηθούμε, να επανενωθούμε με τη ψυχή και να υφάνουμε την πραγματικότητά μας.
Οι Bhakti Age Kirtan Group δένουν αρμονικά την αφήγηση με τα κίρτανς, έναν κλάδο της γιόγκα που απαρτίζεται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το κίρταν ή αλλιώς “ο αιώνιος ήχος” έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έχει όπως και η αφήγηση των παραμυθιών ιαματική επίδραση στο σώμα, στο πνεύμα και στο νου.
Είναι μια τέχνη, με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν. Ανοίγει την «καρδιά» και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα, χαλαρώνει και τονώνει την ενέργεια μας, μας απελευθερώνει από την ένταση και το stress (υψηλή πίεση, πονοκέφαλος κτλ), προκαλεί αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης, απελευθερώνει από φόβους, νευρώσεις, καταπίεση (η επιδημία του 21ου αιώνα), ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ανασυγκροτεί την πρανική ροή .
Το κίρταν ενθαρρύνει την ένθερμη συμμετοχή όλων,υπάρχει καποιος που καθοδηγεί τη μελωδια των μάντρα και όλοι μαζί απαντούν και γίνονται μέρος μιας ανυψωτικής εμπειρίας που έχει όλα τα οφέλη που προαναφέρθηκαν.
Κατά τη διάρκεια του κίρταν οι συμμετέχοντες μπορούν να παραμείνουν καθιστοί, αλλά και να χορέψουν εκστατικά, όταν ο ρυθμός και η ενέργεια ανέβουν. Σας καλούμε λοιπόν, σε μια ξεχωριστή εμπειρία εσωτερικής χαράς,για να βιώσετε τι συμβαίνει όταν το κλειδί κελαηδεί…
Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης
…………………………………………………………………………………………………………………..
H Zωή Νικητάκη είναι αφηγήτρια παραμυθιών, εικαστικός καλλιτέχνης και εικονογράφος, που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Σχεδιάζει και υλοποιεί παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών, “Παραμυθοταξιδέματα”, ζωγραφίζει, γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και για μεγάλους που ονειρεύονται και με το εσωτερικό τους παιδί θέλουν να επανασυνδεθούν. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία και εστιάζει στη θεραπευτική λειτουργία της τέχνης. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο θαυμαστό ταξίδι της παιδευτικής διαδικασίας ως φιλόλογος και ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας και πολλούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά εκπομπών με τίτλο “Το Ονειρόδεντρο των παραμυθιών” για την Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση (web Tv).Αρθρογραφεί κάθε μήνα κείμενα για το παραμύθι, την παιδαγωγική και θεραπευτική λειτουργία του για την στήλη Γονείς και παιδί στο διαδικτυακό περιοδικό Όμορφη Ζωή.
Υλοποιεί κύκλους σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες σχετικά με την τέχνη της αφήγησης και τη θεραπευτική της δύναμη και βιωματικά εργαστήρια για την ανακάλυψη και ενεργοποίηση των χαρισμάτων που η ψυχή κουβαλά.
Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/ Ζoe Νikitaki
www.zoenikitaki.com
Οι Βhakti Age Kirtan Group είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους: Αnandaiyoti (Στέλιος Καρπαθάκης) και Mahatman (Μιχάλης Ευαγγελίδης), δάσκαλοι εκπαιδευμένοι στο σύστημα της Satyananda Yoga. Aντικείμενό τους είναι η Nada Yoga (Γιόγκα του Ήχου) και το Kirtan. Η Νada Yoga και το Kirtan είναι κλάδοι της γιόγκα που απαρτίζονται από τεχνικές, ήχους και δονήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στο Bhakti Age Kirtan Group - About | Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: