Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#594
Το κοινόβιο, η νέα ταινία του δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, μια ιστορία αλληλεγγύης, αγάπης και ιδεολογίας που εκτυλίσσεται σε ένα δανέζικο κοινόβιο του ’70, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στο Ολύμπιον επίσης προβάλλεται σε πρεμιέρα η ταινία Τραγούδα!, ένα απολαυστικά διασκεδαστικό animation για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο μουσική και τραγούδια, σε σκηνοθεσία του Γκαρθ Τζένινγκς. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται η ταινία Οι εξομολογήσεις του Ρομπέρτο Αντό, με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Τόνι Σερβίλο και Ντανιέλ Οτέιγ – μια ιστορία αστυνομικού μυστηρίου με έντονο πολιτικό σχόλιο για αυτούς που κινούν τα νήματα στην παγκόσμια οικονομία. Αποχαιρετώντας το 2016, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο μετρ του ευρωπαϊκού σινεμά Αντρέι Βάιντα, με τίτλο Early Wajda, που περιλαμβάνει  τέσσερις εμβληματικές ταινίες από την πρώτη περίοδο δημιουργίας του πολωνού σκηνοθέτη.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (15-21/12/2016)
ΤΡΑΓΟΥΔΑ!
Γκαρθ Τζένιγνκς
ΗΠΑ
2016
 
ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ

Τόμας Βίντερμπεργκ
Δανία - Σουηδία - Ολλανδία
2016
 
ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Ρομπέρτο Αντό
Γαλλία - Ιταλία
2016
ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Ζερόμ Σαλ
Γαλλία
2016
 
Η ΔΑΣΚΑΛΑ

Γιαν Χρεμπέκ
Σλοβακία - Τσεχία
2016
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

Πιέρο Μεσίνα
Ιταλία - Γαλλία
2016
 
 
 
Η νύχτα με τα μυστικά
Η νέα χρονιά ξεκινά με ένα ανατρεπτικό event που θα θυμάστε για καιρό. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Parallaxi και το Parthenώn Film Festival, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το US Consulate Thessaloniki και το Makedonia Palace, σας προσκαλούν σε μια νύχτα γεμάτη μυστικά... Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 ετοιμαστείτε να ζήσετε την πιο παράξενη νύχτα του χειμώνα, στο κλειστό και έρημο, λόγω ανακαίνισης, εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace της παραλίας της Θεσσαλονίκης.
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Αντρέι Βάιντα 
Με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο μετρ του ευρωπαϊκού σινεμά Αντρέι Βάιντα, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, αποχαιρετά το 2016 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο Early Wajda παρουσιάζει τέσσερις ταινίες από την πρώτη περίοδο δημιουργίας του πολωνού σκηνοθέτη. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
 
Ανεμπόδιστες κινηματογραφικές διαδρομές για όλους και όλες 
Οι εργασίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν με επίκεντρο την εμβληματική Προβλήτα Α΄ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.  Από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, αγαπημένο στέκι, η Προβλήτα Α΄ παρέχει ανεμπόδιστες κινηματογραφικές διαδρομές, όχι μόνο για τα ΑμεΑ, αλλά για όλες και όλους. Το σπουδαίο αυτό έργο πραγματοποιήθηκε με χορηγό προσβασιμότητας το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και σύμβουλο προσβασιμότητας την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.
 
Η προσφορά του μήνα!
Η έκδοση για την Ειρήνη Παπά, τη διάσημη ελληνίδα ηθοποιό με τη διεθνή καριέρα, διατίθεται σε προσφορά τον Δεκέμβριο. H έκδοση περιλαμβάνει κείμενα, αποσπάσματα από συνεντεύξεις της Ειρήνης Παπά, παρουσίαση των δέκα ταινιών του αφιερώματος που είχε πραγματοποιηθεί στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και βιογραφικό σημείωμα και την πλήρη φιλμογραφία της (56 ταινίες από το 1948 έως το 1997). Η επιμέλεια της έκδοσης είναι του Παντελή Καρακάση. Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: