Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ

έκθεση ζωγραφικής «Στιγμιότυπα» του Στάθη Βατανίδη που πρόκειται να εγκαινιαστεί στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00.
Ο Στάθης Βατανίδης, έχοντας ως κεντρικό άξονα της δουλειάς του τον ίδιο τον άνθρωπο, επεξεργάζεται την εικόνα του για να εξετάσει και να εμβαθύνει στις ανθρώπινες συναναστροφές αλλά και να εντρυφήσει στην προσωπική και μοναδική σχέση του καθενός με τον ίδιο του τον εαυτό. Παρουσιάζοντας απλές καθημερινές στιγμές, υπονοεί τη σκοτεινή πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης και υπαινίσσεται το συναισθηματικό βάρος που επωμίζεται το ανθρώπινο πλάσμα κάθε λεπτό της ζωής του.
Όπως αναφέρει ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος προλογίζει και τον κατάλογο της έκθεσης: «Θύματα και θύτες βυθίζονται στον ίδιο ατέρμονα ζόφο. Όμως μη φοβάστε, πρόκειται για ζωγραφισμένους ανθρώπους κι αυτοί δεν πνίγονται ποτέ. Απλώς, παριστάνουν συμβολικά και παιδαγωγικά το δράμα, την κοινή μας μοίρα σε αυτό το σύγχρονο, άνυδρο τοπίο. Όχι, η ζωγραφική του Στάθη Βατανίδη δεν έγινε αιφνιδίως πολιτική. Παραμένει ό,τι ήταν πάντα: ανθρώπινη και στοχαστική. Μόνο που τώρα η ανθρωπιά δοκιμάζεται από τις μαύρες αποχρώσεις ενός μέλλοντος που διαγράφεται δυσοίωνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: