Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ταινίες που προκαλούν συζητήσεις, ενοχλούν τις εξουσίες, συγκρούονται με τις ελίτ των ισχυρών, παίρνουν πολιτική θέση, αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και πιάνουν τον σφυγμό της εποχής μας. Ντοκιμαντέρ που δείχνουν τη χαρά ζωής και την ελπίδα που διαφαίνεται μέσα στο σκοτάδι. Ντοκιμαντέρ της υψηλής κινηματογραφικής τέχνης, της αναζήτησης και της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας! Όλα αυτά για δέκα ημέρες στις αίθουσες του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, στο Ολύμπιον και στις Αποθήκες 1 και Δ΄ στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού!

ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΤΖΕΡ: ΕΝΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΗΣ
Τριάντα σχέδια και ζωγραφιές του Τζον Μπέρτζερ ολοκληρώνουν το αφιέρωμα που έχει οργανώσει σε αυτόν το 19ο ΦΝΘ και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δύο μόλις μήνες μετά τον θάνατό του. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι), συμπληρώνεται με προβολές ταινιών, βίντεο, και εκπομπών για τον Μπέρτζερ, καθώς και με βιβλία του. Την Τετάρτη 8/3 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για την έκθεση και το έργο του. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, MADE IN EUROPE: ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
Σκίτσα που γέννησε η προσφυγική κρίση, η ξενοφοβική Ευρώπη, οι κοινωνίες των κλειστών συνόρων και των συρματοπλεγμάτων, παρουσιάζονται στην έκθεση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με τίτλο «Μιχάλης Κουντούρης, Made in Europe. Μιλώντας για το προσφυγικό χωρίς λόγια».
Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση της «σχεδίας» και του MOB Café, με την υποστήριξη του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
MOB Café (Ίωνος Δραγούμη & Παπαδοπούλου 2)
Μην χάσετε απόψε και αύριο!
Greek Party Vol.1 @ EDEN (Κυριακή 5/3, 22:30) με ​Dj Set από τον Αλέξανδρο Αβδαρμάνη
&
Greek Party Vol.1 @ ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Δευτέρα 6/3, 22:30)
Docs in Thessaloniki 2017 - Pitching Forum
Το πρόγραμμα Docs in Thessaloniki 2017 προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ στη συνάντηση «pitching», όπου 21 νέα προσχέδια ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν σ’ ένα πάνελ συμβούλων, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 9:30-14:00 & την Τρίτη 7 Μαρτίου 9:30-13:00. To Docs in Thessaloniki 2016 διοργανώνεται από το EDN και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του προγράμματος EU MEDIA.
Docs in Town
Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Σταυρούπολη και την Καλαμαριά: το 19ο ΦΝΘ επεκτείνεται δυτικά και ανατολικά της πόλης, και σε συνεργασία με τους δήμους Παύλου Μελά και Καλαμαριάς, παρουσιάζει μια σειρά προβολών με ελληνικά ντοκιμαντέρ. Στον Δήμο Παύλου Μελά, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 6 έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Στον Δήμο Καλαμαριάς, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: