Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ - Ιούνιος 2017



Το νέο καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα της Μαίρης Κόντζογλου
Μαίρη Κόντζογλου
Οι Μαγεμένες (Las Incantadas)
Η Μαίρη Κόντζογλου εμπνέεται από την ιστορία των Μαγεμένων, των «Καρυάτιδων της Θεσσαλονίκης» και στήνει με τη γνωστή της αφηγηματική μαεστρία ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισµένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται µε έρωτα και αίµα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεµάτα θρύλους και ατµούς χαµάµ της Σαλονίκης.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου υπάρχει τυπωμένο QR code που, με μοναδικό εργαλείο ένα tablet ή ένα smartphone, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρει πλούσιο υλικό για το μνημείο των Μαγεμένων και τη Θεσσαλονίκη εκείνης της εποχής.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.
Δείτε ΕΔΩ τη Μαίρη Κόντζογλου να μιλάει για το βιβλίο.

18,80 € - 16,92 €

Αξέχαστες αναγνώσεις…
Κατερίνα Ζαρόκωστα
Οι αδερφές Ραζή
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που παρακολουθεί την προσαρμογή και εξέλιξη της πρώτης και δεύτερης γενιάς προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη και δείχνει πώς τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα επηρέασαν δραματικά τη ζωή τους.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.

16,60 € - 14,94 €
Δύο από τα καλύτερα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς

Adam Haslett
Κι αν εγώ χαθώ

Ένα βιβλίο περί κατάθλιψης που όμως δεν είναι καθόλου καταθλιπτικό. Ένα ευφυώς δομημένο και βαθιά ανθρώπινο ψυχολογικό μυθιστόρημα που διερευνά τους οικογενειακούς δεσμούς και την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές ανάγκες και την αίσθηση καθήκοντος.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.
Margaret Atwood
Το παιδί της τρικυμίας
Η Margaret Atwood ξαναγράφει την Τρικυμία του Σαίξπηρ. Ο καλύτερος φόρος τιμής στον μεγαλύτερο δραματουργό όλων των εποχών από μια σπουδαία σύγχρονη συγγραφέα. Μια αστεία αλλά και τρυφερή ιστορία εκδίκησης και λύτρωσης
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.

17,70 € - 15,93 €
16,60 € - 14,94 €
Μεγάλες αφηγήσεις

Marguerite Duras
Ο εραστής

Το πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Marguerite Duras που εντυπωσίασε το κοινό. Μια ιστορία ερωτικής μύησης και αισθησιακής αφύπνισης στην αποικιακή Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.
E. M. Forster
Ένα δωμάτιο με θέα
Μια εξαιρετική κοινωνική κωμωδία, ένα πνευματώδες σχόλιο στη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.

11,00 € - 9,90 €
14,40 € - 12,96 €
Φαντασία εκτός ορίων!
Brandon Sanderson
Όλεθρος
Οι Επικοί ήρθαν στον κόσμο όταν ο Όλεθρος άρχισε να λάμπει στον ουρανό, κι από τη νύχτα εκείνη η μοίρα του Ντέιβιντ Τσάρλεστον σημαδεύτηκε από τη μοχθηρία τους.

18,80 € - 16,92 €
Μια διαφωτιστική επισκόπηση της Βυζαντινής Ιστορίας
Steven Runciman
Βυζαντινός πολιτισμός
Ένα κλασικό σύγγραμμα για τον βυζαντινό πολιτισμό, που καλύπτει την περίοδο από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης ως την άλωσή της και εξετάζει κάθε πτυχή της ζωής στο Βυζάντιο.

18,80 € - 16,92 €

Ανατρεπτικό, ψυχολογικό θρίλερ
Federico Axat
Τελευταία έξοδος
Ένα ανατρεπτικό θρίλερ που θα παίξει με το μυαλό σας. Ένα ευφυές δημιούργημα με στοιχεία τρόμου και δαιδαλώδη πλοκή. Ένας απίστευτα γοητευτικός γρίφος, ένα θρίλερ που έχει κάνει αίσθηση διεθνώς και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες.
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα και ΕΔΩ περισσότερα για τον συγγραφέα και το βιβλίο.

17,70 € - 15,93 €


Μαίρη Κόντζογλου
Δημήτρης Στεφανάκης
Federico Axat
Jo Nesbo
Οι Μαγεμένες
(Las Incantadas)
Ευτυχισμένες οικογένειες Τελευταία έξοδος Η δίψα

18,80 € - 16,92 €
16,60 € - 14,94 €
17,70 € - 15,93 €
18,80 € - 16,92 €

ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ
Συνδυάζοντας την καλοκαιρινή σας βόλτα στο κέντρο της πόλης, επισκεφθείτε το περίπτερό μας (αρ. 59-60) έως τις 11 Ιουνίου 2017, για να γνωρίσετε από κοντά τους συγγραφείς μας, να ξεφυλλίσετε τις εκδόσεις μας και να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων τι θα διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι!
Διαβάστε περισσότερα
ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ
Το νέο καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα της Μαίρης Κόντζογλου. Γνωρίστε από κοντά τη συγγραφέα στις εκδηλώσεις για το βιβλίο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ
Η συλλογή από 67 μικροσκοπικές αυτοβιογραφικές ιστορίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τη λογοτεχνική κριτική, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στα ολλανδικά από τον γνωστό εκδοτικό οίκο DE GEUS.
Διαβάστε περισσότερα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡ. «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ»
Οκτώ βιβλία των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποψήφια για βραβείο: Ο Αλέξης Πανσέληνος, ο Κώστας Ακρίβος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαριαλένα Σπυροπούλου διεκδικούν βραβείο. Αλλά και η Ελένη Ανδρεάδη, η Λώρη Κέζα, ο Κώστας Χαραλάς, η Μαρία Σκαμάγκα και η εικονογράφος Αλία Ζάε είναι υποψήφιοι για βραβείο με τα παιδικά τους βιβλία.
Διαβάστε περισσότερα
«ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ»
H μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε στο κέντρο της εξουσίας της χιτλερικής Γερμανίας. Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και ένα βιβλίο-προειδοποίηση για την επιστροφή των αυταρχικών καθεστώτων. Προσεχώς αυτό το φθινόπωρο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ IAN RANKIN
Σε συνεργασία με το περιοδικό «The Crimes and Letters Magazine», σας καλούμε σε μια βραδιά για τον κορυφαίο συγγραφέα αστυνομικού στη Μ. Βρετανία, τον διάσημο επιθεωρητή του, Τζον Ρέμπους, και το Εδιμβούργο.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: