Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

--  58ο ΦΚΘ: Εσείς δοκιμάσατε το VR; --
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας καλωσορίζει στον συναρπαστικό κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει ένα νέο Διαγωνιστικό τμήμα με 10 ταινίες VR, που προβάλλονται σε ένα νέο εντυπωσιακό χώρο, το INVR - Virtual Reality Thessaloniki, στην καρδιά της πόλης (Αριστοτέλους 6). Φορέστε λοιπόν τη μάσκα σας και ταξιδέψτε σε κόσμους που δεν φανταζόσασταν! Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους και το εισιτήριο ανά προβολή είναι 5 ευρώ. 
Δείτε τα πάντα για τις ταινίες VR του 58ου ΦΚΘ
-- Ανοιχτή συζήτηση με τον Ρούμπεν Έστλουντ --
Ο επίτιμος καλεσμένος της φετινής διοργάνωσης, βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την τελευταία ταινία του, Το τετράγωνο, ο Ρούμπεν Εστλουντ μιλά για το σινεμά και την ζωή σε μια συζήτηση ανοιχτή, διαφωτιστική, αλλά κι απολαυστική. Αν έχετε τις ερωτήσεις, ο Ρούμπεν Εστλουντ έχει τις απαντήσεις. Συντονίζει ο Γιώργος Κρασσακόπουλος.
Αίθουσα Παύλος Ζάννας (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2017 11:00)
-- Από το Σινεμά στο Θέατρο κι απ’ το Θέατρο στο Σινεμά --
Το σινεμά συναντά το θέατρο και αντίστροφα, μέσα από πέντε αναπάντεχες θεατρικές παρεμβάσεις από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ (13:00 Αποθήκη Γ’ & χώροι της Αγοράς, 15:00 Γυάλινο Βοχ πλ. Αριστοτέλους, 17:45 φουαγιέ Ολύμπιον, 19:00 Αποθήκη Γ’ και 22:20 Αποθήκη Δ΄- εξωτ. χώροι).

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου υπογράφει ο Χρήστος Παπαδημητρίου και συμμετέχουν οι Χρήστος Παπαδημητρίου, Θάνος Φερετζέλης, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρύσα Τουμανίδου, Ορέστης Χαλκιάς, Αίγλη Κατσίκη και στο ακορντεόν ο Περικλής Σιούντας. Ενδυματολογική-εικαστική επιμέλεια: Μαρία Καβαλιώτη.
Διάφοροι χώροι του Φεστιβάλ (Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017)
 
-- Festival Shop: Αναμνηστικά του 58ου ΦΚΘ --
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF PLUS έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: