Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival

-- ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ--

Με κάθε τίμημα διεκδικεί την ανεξαρτησία της σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, η όμορφη, αδίστακτη νεαρή ηρωίδα του εξαιρετικού δράματος εποχής Λαίδη Μάκμπεθ του Ουίλιαμ Όλντρόιντ που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Η ταινία, κινηματογραφικό ντεμπούτο του θεατρικού σκηνοθέτη Ουίλιαμ Όλντρόιντ, εμπνέεται από τη νουβέλα του 19ου αιώνα ‘Lady Macbeth of Mtsensk' του Nikolai Leskov.
Μια μαγική ιστορία για το τέλος της αθωότητας ενός αγοριού αφηγείται η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου Ο γιος της Σοφίας, που προβάλλεται επίσης σε πρεμιέρα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Το φιλμ (βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Tribeca) συμμετείχε στο Διαγωνιστικό τμήμα του 58ου ΦΚΘ.
Η αληθινή, παράξενη οδύσσεια μιας εντελώς ασυνήθιστης οικογένειας, με πάτερ-φαμίλια τον πολωνό ζωγράφο Ντζιζλαβ Μπεκσίνσκι ξετυλίγεται στο φιλμ Η τελευταία οικογένεια του Γιαν Ματουσίνσκι (αίθ. Σταύρος Τορνές).
-- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ --
Η κινηματογραφική επιστροφή του σπουδαίου Μίκαελ Χάνεκε με το φιλμ Happy End είναι γεγονός! Για τρίτη εβδομάδα, αποκλειστικά στις αίθουσες του Φεστιβάλ. 
Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ: Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Για δεύτερη εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ. 
-- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» --
Λιμάνι: αφετηρία, προορισμός, αναζήτηση, καταφύγιο. Πάντα το σινεμά αγαπούσε τα λιμάνια και τα έκανε πρωταγωνιστές σε μερικές από τις ωραιότερες ταινίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τρία τέτοια φιλμ, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χρόνος και άνθρωποι στα λιμάνια του κόσμου», το οποίο πραγματοποιείται από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στο σινεφίλ στέκι της Ταινιοθήκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές, με τη χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Αναλυτικό πρόγραμμα
Kids Love Cinema: Greek Animal Rescue
Αυτή την Κυριακή 3/12, στην αγαπημένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema θα δούμε το ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescuτου Μενέλαου Καραμαγγιώλη, για παιδιά άνω των 12 ετών. Σε συνεργασία με το CineDoc Kids. 
-- Το Μουσείο Κινηματογράφου συμμετέχει στη δράση Big Days --
Το Μουσείο Κινηματογράφου συνεχίζει τη συνεργασία του με την επιτυχημένη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Βig Days και σας προσκαλεί  σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό εργαστήριο στον κόσμο του Ιάκωβου Καμπανέλλη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Ξεκινώντας από κινηματογραφικά αποσπάσματα σπουδαίων ταινιών, όπως για παράδειγμα, η Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη (1955) και ο Δράκος του Νίκου Κούνδουρου (1956) θα ανακαλύψουμε τι συμβαίνει όταν η θεατρική πένα δραπετεύει από τη σκηνή και μεταφέρεται στην οθόνη. Στη συνέχεια, με εργαλείο την κινηματογραφική γλώσσα θα πειραματιστούμε και θα αφηγηθούμε τη δική μας ιστορία.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2315200029
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: