Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Σεμινάρια - Βιβλιοπαρουσίαση. Επόμενες δράσεις της ΕΕΜΕ

Τα νέα μας
Το Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην εκπαιδευτική πρακτική
Το ψυχόδραμα αποτελεί μια βιωματική μέθοδο ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, η οποία βασίζεται στην εκδραμάτιση. Εντάσσεται γενικότερα στις θεραπείες μέσω τέχνης και στοχεύει στην ενίσχυση του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, καθώς και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο αυτογνωσίας, επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλα πλαίσια.
Στο εργαστήρι αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με την ομάδα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη μέθοδο του ψυχοδράματος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας κύκλος 6 συναντήσεων, στις οποίες θα εξοικειωθούμε με τις βασικές τεχνικές του ψυχοδράματος και θα εμπλουτίσουμε με αυτές το ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί.
Εισηγήτρια: Φωτεινή Παπαχαραλάμπους (Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια)
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: Δωρεάν (για το εισαγωγικό εργαστήρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου)
Μη μέλη: 10 ευρώ (για το εισαγωγικό εργαστήρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ( θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας) Για να κρατήσετε θέση δηλώστε συμμετοχή στη διεύθυνση: https://goo.gl/forms/BnpejHsLrCx0TA9k1
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Φωτεινή Παπαχαραλάμπους είναι Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στο Ψυχόδραμα(πιστοποίηση από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών για το Ψυχόδραμα, FEPTO). Παράλληλα, διαθέτει κλινική κατάρτιση στη Ψυχοδιαγνωστική και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές και δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στο χώρο της ειδικής αγωγής, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, της εκπαίδευσης και της πρόληψης. Από το 2015 διατηρεί σταθερή συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην υλοποίηση εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Σήμερα παρέχει ιδιωτικά συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ατομικό επίπεδο και παράλληλα συντονίζει ομάδες με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων. Ως εισηγήτρια έχει πάρει μέρος σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια και διαθέτει πλούσια εμπειρία στο συντονισμό βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές ψυχολογίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βιωματικο εργαστηρι για καθηγητες μουσικης και νηπιαγωγους
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12-2 το μεσημέρι σε ένα πρωτότυπο και άκρως εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος).
Στην παρέα μας θα είναι η κ. Θεώνη Μπεντούλη παρουσιάζοντάς μας το βιβλίο της «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ», όπως και τη σειρά των εκπαιδευτικών μουσικών παιχνιδιών της (ΜΟΥΣΙΚΟ finale 1+junioredition, ΜΟΥΣΙΚΟ finale 2, MUSICMall και ΠΙΑΝΟπαιχνιδίσματα) δίνοντάς μας ιδέες για τη διδασκαλία τους στην τάξη και στην πράξη.
Σας περιμένουμε για να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό Κυριακής παίζοντας… και μαθαίνοντας!!!!!!
Είσοδος δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες: http://mpmusicgames.blogspot.gr/
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
1) Συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ» και γνωριμία με τους κατοίκους της, που είναι η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η Φανή, η ΣΟΛεδάρ, η ΛΑρα και η ΣΙσσυ.
2) Επιτραπέζια μουσικά παιχνίδια γνώσεων που προσφέρουν μία άλλη διάσταση στη σύγχρονη διδασκαλία της μουσικής. 4 παιχνίδια που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μεταξύ μας, μαθαίνοντας παράλληλα νέους τρόπους προσέγγισης της θεωρίας της μουσικής:
Α) το «ΜΟΥΣΙΚΟ finale μαζί με τη junioredition» που αναφέρεται στις 7 πρώτες νότες της μουσικής (ντο μεσαίο έως σι 3ης γραμμής) και μοιάζει με το κλασσικό uno.
Β) το «ΜΟΥΣΙΚΟ finale 2» που πραγματεύεται τις αξίες της μουσικής (όγδοα, τέταρτα, μισά, μισά παρεστιγμένα, ολόκληρα και παύσεις) και
Γ) το «MUSICMall» ή αλλιώς τη «Μουσική Μονόπολη» όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράζουμε και να πωλούμε καταστήματα με χρήματα μουσικής βασισμένα στις αξίες (π.χ. τέταρτο 1Ε, μισό 2Ε κλπ) και να απαντάμε ανάλογα στις ερωτήσεις γνώσεων.
Δ) Τα «ΠΙΑΝΟπαιχνιδίσματα» όπου τα παιδιά μαθαίνουν το κλαβιέ του πιάνου εύκολα και γρήγορα με έξυπνο τρόπο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και οι εκδόσεις Fagottobooks σας προσκαλούν
την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα: 19:00
στον χώρο της: Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)
στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίης Κοκκίδου
"Διδακτική της Μουσικής - Νέες προκλήσεις, Νέοι ορίζοντες"
με ομιλητές
την Λήδα Στάμου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
και
τον Νίκο Θεοδωρίδη, ΕΕΠ, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και βιωματικές δράσεις.
Πληροφορίες: info@eeme.gr
Ελεύθερη είσοδος
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
21η Τακτική Συνέλευση των μελών της Ε.Ε.Μ.Ε.
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:15 καλούνται όλα τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. να παρευρεθούν στην 21η Τακτική Συνέλευση των μελών της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος).
Ως πρώτη ημερομηνία σύγκλησης της συνέλευσης λογίζεται η Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης, 20ης Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης.
2. Απολογισμός του ΔΣ για την περίοδο Νοέμβριος 2016-Νοέμβριος 2017 και ενημέρωση για τον προγραμματισμό των δράσεων της ένωσης για το επόμενο χρονικό διάστημα: Δεκέμβριος 2017-Νοέμβριος 2018.
3. Οικονομικός απολογισμός.
4. Απολογισμός των ομάδων εργασίας.
5. Ανασύσταση των ομάδων εργασίας που είναι σε αδράνεια και δημιουργία καινούριων.
6. Προετοιμασία του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε., με διεθνή συμμετοχή.
7. Ορισμός ημερομηνίας επόμενης, 22ης Εκλογοαπολογιστικής Τακτικής Συνέλευσης
8. Άλλες προτάσεις των μελών της συνέλευσης.
Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη! Μπορείτε να στείλετε θέματα-προτάσεις προς συζήτηση στη διεύθυνση: info@eeme.gr
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
9ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο «Παραλλαγές, επεξεργασίες, μεταμορφώσεις», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2017. Πληροφορίες εδώ
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:
info@eeme.gr
Eπισκεφτείτε την
ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ
www.eeme.g

Ακολουθείστε μας στο facebook

Επισκεφτείτε το blog της ΕΕΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: