Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VII

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VII

Και συνεχίζουμε την αναφορά μας στον «αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας», στον «ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ» των Ανάπηρων και Χρόνια Πασχόντων, που σκοπός της δημιουργίας του και των αναθεωρήσεων του είναι η ΣΦΑΓΗ των ασθενών από τις διάφορες επιτροπές, προκειμένου να μην πληρώνει το «κράτος πρόνοιας» συντάξεις, επιδόματα, και φαρμακευτικές δαπάνες.
Εδώ και χρόνια φωνάζουμε και προειδοποιούμε τους ασθενείς για το ΧΑΛΙ αυτό το σημερινό, και λέω σημερινό, γιατί ο «νέος πίνακας» είναι σε ισχύ από 1/1/2018.
Και δεν είναι μόνο ο «πίνακας», είναι και το άλλο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, η ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, 43 τον αριθμό μέχρι στιγμής.
Είναι οι ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ, που έκαναν οι «αρμόδιοι» πειραματιζόμενοι με την ΥΓΕΙΑ, με τις ΖΩΕΣ των ασθενών, για τα οποία καμαρώνουν κιόλας, και στην όποια αντίδραση, ισχυρίζονται πως ΟΛΟ αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, είναι «εντολή των δανειστών».
Δηλαδή, οι δανειστές τους έδωσαν τις λίστες αυτές και τους είπαν να τις εφαρμόσουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ τα Α.Μ.Ε.Α και τους χρόνια πάσχοντες.
Θέλουν να μας πουν πως στη δημιουργία της ΛΙΣΤΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ οι «πρωτεργάτες» και δημιουργοί ΔΕΝ ήταν οι γνωστές Κομματικές κλίκες στις οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστών από τα ΑΜΕΑ…
Στις «επιστημονικές» (και καλά) επιτροπές, τις γεμάτες από «καθηγητές» διαφόρων ειδικοτήτων, ΟΛΑ αυτά τα ΑΙΣΧΗ, δεν είναι προτάσεις – αποφάσεις των δικών μας, αλλά είναι προτάσεις των δανειστών ΜΟΝΟ, οι οποίοι δανειστές, στις χώρες τους, δεν ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΜΕΑ.
Ρε ποιους κοροϊδεύετε;
Οι ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ σας βγάζουν μάτι, και ο «μπούσουλας» αυτός, οι πίνακες (παλιός και νέος – αναθεωρημένος), αλλά και η λίστα με τις παθήσεις, από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως θα ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ στην εφαρμογή τους γιατί δεν έχετε να κάνετε με μηχανήματα, αλλά με ανθρώπινους οργανισμούς .
Έχω άδικο;
Παρόλα αυτά, σε πολλές επιτροπές (ευτυχώς ΟΧΙ σε όλες μέχρι στιγμής), τόσο η λίστα, όσο και οι πίνακες σας, σε συνδυασμό με κάποιους ΑΣΧΕΤΟΥΣ από παθήσεις γιατρούς, έγιναν η αιτία άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ΞΑΦΝΙΚΑ να γιατρευτούν από τις επιτροπές.
Και μια και είπα πιο πάνω για ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ» διαβάστε και το άρθρο του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΔΑΚΗ.
«Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΝΩ ΤΟ "ΔΟΥΛΕΜΑ" ΛΟΓΙΚΟ...
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΝΩ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ...
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΙΛΙΚΟ...
«Η απαίτηση των δανειστών είναι παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική»
(ΕΣΑμεΑ 12/01/2018).
Κάποτε η ΕΣΑμεΑ έθετε τις προϋποθέσεις κι έλεγε πως αν είναι να εφαρμοστεί το ICF οι ιατροί που θα αξιολογούν θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ιατροί ICF.
Ενώ, σήμερα, τα πράγματα έφτασαν στο σημείο όπου πάνε οι κυβερνώντες να εφαρμόσουν ένα πειραματικό σύστημα, εντελώς δικό τους, στα τυφλά και με πλήρη άγνοια, που δεν θέλουν όμως να το αποκαλέσουν ICF.
Εξετάζοντας προσεκτικά τις πρόσφατες διατάξεις και το νομοσχέδιο που είναι υπό ψήφιση, διαπιστώνουμε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας θα εξετάζει τη λειτουργικότητα του ΑμεΑ ενώ όμως αποφεύγουν πολύ προσεκτικά να παραδεχτούν ότι το σύστημα θα αξιολογεί βάσει της λειτουργικότητας.
Απεναντίας, εξακολουθούν με θρασύτητα να δηλώνουν ότι εναντιώνονται στο ICF.
Στην πραγματικότητα όμως πάνε να εφαρμόσουν στα τυφλά ένα "κουτσό" κι ανώνυμο ICF, μόνο και μόνο για να μην έρθουν σε αντίθεση με τους δανειστές.
Όμως, αυτού του είδους η αντιμετώπιση, με την εφαρμογή ενός πρόχειρου συστήματος αξιολόγησης, "φτιαγμένου στο πόδι", θα έλεγε κανείς ότι τοποθετεί τα Αμεα σε θέση παρόμοια με του πειραματόζωου.
Υποχωρούν με προθυμία στις επιταγές των δανειστών της χώρας, αλλά δηλώνουν και με θράσος ότι η απαίτηση των δανειστών είναι παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική.
Παράλογο, αδικαιολόγητο και εχθρικό, όμως, δεν είναι και όταν δείχνεις μόνο τον ηθικό αυτουργό ενώ συμφωνείς και συναινείς με τον εκτελεστή του εγκλήματος;
Παράλογα, αδικαιολόγητα και εχθρικά, όμως, δεν είναι και όλα αυτά που προβάλλουν αν νομίζουν ότι οι πολίτες είναι τόσο ανόητοι που δεν αντιλαμβάνονται την υποκρισία και την εξαπάτηση;»
ΠΗΓΗ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
Συνέλληνες, σε βάρος των ΑΜΕΑ και χρόνια πασχόντων σε αυτή τη χώρα, γίνονται ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ, αλλά δυστυχώς, οι μόνοι που το ξέρουν αυτό είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Υπάρχουν ένα σωρό παθήσεις, ΟΧΙ μόνο οι 43 με τις οποίες κάποιοι ΠΑΙΖΟΥΝ αδιαφορώντας με το αν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ η όχι τους συνανθρώπους τους. Προσπαθούμε να σας ενημερώσουμε για τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των αναπήρων και χρόνια πασχόντων σε ΟΛΟΥΣ τους ΤΟΜΕΙΣ. Και η απάντηση ενός ΑΜΕΑ, τα λέει ΟΛΑ σε δυο γραμμές για το πώς βλέπει το «κράτος» τους ασθενείς…
«Για αυτούς, πάντα ήμασταν πειραματόζωα. Η ψυχολογία του Όχλου. κτλ κτλ.»
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: