Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Νέα βιβλία 💫

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Αίολος

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διηγήσεις και ιστορίες από τον μετρ του σαρκασμού και του μηδενισμού, Τσακ Πόλανικ, που γράφτηκαν σε διαφορετικές περιόδους της μέχρι τώρα συγγραφικής του πορείας και συγκεντρώθηκαν σε αυτόν εδώ τον τόμο.

Μέσ' απ' αυτές παρελαύνουν, μεταξύ άλλων, μαϊμούδες που διαπρέπουν στον χώρο του μάρκετινγκ, θεραπευτές μασάζ που παρέχουν ανακούφιση σε πελάτες με ανίατες ασθένειες, μαθητές εθισμένοι στο ηλεκτροσόκ από καρδιακούς απινιδωτές, στρίπερ με ειδικές ανάγκες, φλαμίνγκο που κάνουν πεζοδρόμιο, αλλά και το ίδιο το φάντασμα του Τάιλερ Ντέρντεν, που κάνει ένα πέρασμα λίγο προτού λάβει λογοτεχνική σάρκα και οστά στο Fight Club. Ο Πόλανικ σκαρφίζεται ιστορίες με το γνώριμο σκοτεινό και αλλόκοτο χιούμορ του προσκαλώντας μας να χαθούμε μαζί του στον δαιδαλώδη λαβύρινθο του μυαλού του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τσακ Πόλανικ - Σκαρφίσου κάτι!
Ιστορίες που δεν γίνεται να ξεχάσεις

Mετάφραση: Πάνος Τομαράς
Επιμέλεια: Στέλλα Πεκιαρίδη
ΣΕΛ. 440 | ISBN: 978-960-521-275-9
TIMH: 18.00
Ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας φαντασίας και τρόμου Χ.Φ. Λάβκραφτ έχει συγγράψει νουβέλες και διηγήματα που τον ανέδειξαν κορυφαίο στο είδος αυτό της λογοτεχνίας. Εκτός του καθαρά λογοτεχνικού του έργου ο Χ.Φ. Λάβκραφτ διέπρεψε και σ’ ένα άλλο είδος γραπτού λόγου, την επιστολογραφία. Αμέτρητες είναι οι επιστολές του που έχουν δημοσιευτεί – όλες πλην μιας, της τελευταίας.
     Την επιστολή αυτή βρίσκει τυχαία στα υπόγεια του νοσοκομείου όπου πέθανε ο Λάβκραφτ ο Γκάμπριελ Μπλάκγουελ, ένας σύγχρονος αμερικανός συγγραφέας, θαυμαστής του από τα εφηβικά του χρόνια.
Η επιστολή έχει γραφτεί δυο μέρες πριν απ’ τον θάνατο του Λάβκραφτ και είναι αποκαλυπτική, όσο και τρομακτική.
    Οι δυο συγγραφείς συναντιούνται με έναν μοναδικό τρόπο, περιγράφοντας και οι δύο ανείπωτους τρόμους σε δυο παράλληλους χρόνους, αποκαλύπτοντας βαθιά κρυμμένα μυστικά και βάζοντας κι εμάς στον κόσμο των φευγαλέων ανθρώπινων σκιών μέσα από μη-ευκλείδειες διαστάσεις, που επικοινωνούν με τους κόσμους των Μεγάλων Παλαιών.
    Πόσος τρόμος μπορεί να μας κατακλύσει τελικά όταν το φανταστικό εμπλακεί με το πραγματικό; Ας αφεθούμε να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία του Λάβκραφτ και του Μπλάκγουελ. Μετά όλα θα μας φαίνονται αλλιώτικα... 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γκάμπριελ Μπλάκγουελ - 
Η τελευταία επιστολή του Χ. Φ. Λάβκραφτ -
Η φυσική αποσύνθεση των φευγαλέων ανθρώπινων σκιών 

Mετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Επιμέλεια: Μαρίνα Καρά
ΣΕΛ. 192
ISBN: 978-960-521-276-6
TIMH: 13.00
Η μούμια, ο λυκάνθρωπος, ο Οξαποδώ και άλλες αποτρόπαιες κι απόκοσμες δυνάμεις και οντότητες πρωταγωνιστούν στα διηγήματα που ανθολογούνται εδώ. Ο Γκόγκολ, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και ο Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς είναι κάποιοι από τους συγγραφείς αυτών των ιστοριών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από θρύλους, παραδόσεις και μύθους του 19ου αιώνα, ή επινόησαν αρχετυπικές μορφές του κακού που στη συνέχεια καθιερώθηκαν στη δυτική τέχνη, κυρίως στη λογοτεχνία και  τον κινηματογράφο.
Ο αναγνώστης δεν έχει παρά να βολευτεί όπως του αρέσει και να εντρυφήσει στο διάβασμα αυτών των αλλόκοτων ιστοριών. Μετά βεβαιότητος,  δεν θα θέλει ν’ αφήσει το βιβλίο πριν το τελειώσει, γι’ αυτό ας πάρει τα μέτρα του από πριν, προπαντός αν συνηθίζει να διαβάζει γύρω στα μεσάνυχτα… 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το χαμόγελο του νεκρού και άλλες παράξενες ιστορίες
Επιλογή & μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Επιμέλεια: Μαρίνα Καρά
ΣΕΛ. 176
ISBN: 978-960-521-277-3
TIMH: 12.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: