Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Νέα μεγάλη ποικιλία παιδικών βιβλίων!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Τα νέα βιβλία του Φεβρουαρίου είναι εδώ! Ανακάλυψε τις καλύτερες προτάσεις για τους αγαπημένους συ, καθώς και απίθανους διαγωνισμούς, φανταστικές προσφορές και πολλά άλλα!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ
ΦΛΩ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΕΩΝ - ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΓΟΥ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ; ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
Ένας παππούς και ο εγγονός του. Ο ένας προσφέρει την πείρα της ζωής. Ο άλλος το παιχνίδι της. Μαζί μαθαίνουν τη σημασία της προσφοράς σε όσους υποφέρουν αλλά και τη δύναμη των ονείρων. Μια φώκια βρίσκεται τραυματισμένη, και η Φλω, ο Έρικ και ο γιατρός Καλομοίρης τη μεταφέρουν στη MΟm στην Αλόννησο. Εκεί θα γνωρίσουν φίλους και θα μοιραστούν μοναδικές στιγμές με τις φώκιες Μοναχούς. Η μυθιστορηματική βιογραφία του Χαρίλαου Τρικούπη, γραμμένη με πένα φρέσκια και ζωντανή, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη βουτιά στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
GRAPHIC NOVEL

ΜΙΤΣ ΚΕΡΠΑΤΑ
POPTROPICA 3: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Μία, ο Όλιβερ και ο Χόρχε βρίσκονται στα χέρια μιας μυστικής κοινωνίας, η αποστολή της οποίας είναι να προστατεύσει και να διατηρήσει την Ποπτρόπικα. Αυτοί οι Προστάτες, όπως αυτοαποκαλούνται, πιστεύουν ότι οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ρου της Ιστορίας στον πραγματικό κόσμο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Οκτάβιαν απέκτησε τελικά τον χάρτη και είναι αποφασισμένος να αλλάξει τη γραμμή του χρόνου. Το δυναμικό τρίδυμο πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του και να εντοπίσει τον Οκτάβιαν πριν αυτός βάλει σε εφαρμογή το σατανικό του σχέδιο∙ αλλιώς, ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας κινδυνεύει να αλλάξει – ή, μάλλον, να καταστραφεί!
θα τα καταφέρει το μοναδικό τρίδυμο;
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Το ΣΑΥΡΑΪΒΟΡ ξεκινά!
Ο συγγραφέας της μπεστ σέλερ σειράς ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ, Γιώργος Δ. Λεμπέσης, υπογράφει τη νέα σειρά ΣΑΥΡΑΪΒΟΡ!
Τέσσερις διασκεδαστικές ιστορίες από τον κόσμο του Σαυράϊβορ, με θέματα που αφορούν τα παιδιά: εκφοβισμός, εμπιστοσύνη στους ξένους, διαφορετικότητα, υγιεινή - καθαριότητα.





ΑΝΤΡΙΑ ΜΠΕΪΤΙ
ΙΓΚΙ ΠΕΚ,
Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
ΑΝΤΡΙΑ ΜΠΕΪΤΙ
ΡΟΖΙ ΡΙΒΙΑΡ,
Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΡΙΑ ΜΠΕΪΤΙ
ΕΪΝΤΑ ΤΟΥΙΣΤ,
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Κάποια παιδιά χτίζουν κάστρα στην άμμο. Κάποια παιδιά φτιάχνουν πίτες από λάσπη. Και κάποια άλλα κατασκευάζουν πανύψηλους ουρανοξύστες.
Αλλά κανένα δε χτίζει καλύτερα από τον Ίγκι Πεκ, που μια φορά έφτιαξε στον μπροστινό του κήπο ένα αντίγραφο της Μεγάλης Σφίγγας σε πραγματικές διαστάσεις! Η ιστορία αυτή μιλάει για τη Ρόζι Ριβίαρ, τη νέα που ονειρευόταν να γίνει μηχανικός σπουδαία. Εκεί που κάποιοι άνθρωποι βλέπουν σκουπίδια, η Ρόζι βλέπει έμπνευση. Τις νύχτες που βρίσκεται μόνη, στη σοφίτα της, η ντροπαλή Ρόζι φτιάχνει σπουδαίες κατασκευές από μικροπράγματα. Το κεφάλι της Έιντα Τουίστ ξεχειλίζει από ερωτήσεις. Όπως και οι συμμαθητές της, ο Ίγκι και η Ρόζι, έτσι και η Έιντα έχει ανεξάντλητη περιέργεια. Αλλά όταν το παρακάνει με τις διερευνητικές αποστολές και τα περίπλοκα επιστημονικά της πειράματα, οι γονείς της την αναγκάζουν να καθίσει στην Καρέκλα της Σκέψης.


ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΙ ΠΟΤΕΡ
Πανέμορφες ιστορίες που θα μείνουν ανεξίτηλες στην καρδιά των παιδιών και θα τα διδάξουν ότι οι φίλοι μπορεί να περνούν δοκιμασίες, αλλά μένουν πάντα ενωμένοι!
Δύο βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση για την αξία της φιλίας!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μοντεσσόρι: Ένας κόσμος επιτευγμάτων
Ακολουθώντας τις αρχές της Μεθόδου Μοντεσσόρι, αυτά τα βιβλία προσφέρουν ασκήσεις και παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλλιεργούν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών παιδιών.



e-books
Με περισσότερες από 1.550 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΡΕΪΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ 12: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΦΟ ΦΛΕΡΤ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ
Πάρτε μέρος στην κλήρωση και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα διαβάσουν το 12ο βιβλίο της σειράς ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ, της ΡΕΪΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!
Συμμετοχή έως: 7/3/2018
Πάρτε μέρος στην κλήρωση εδώ!
ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συγγραφέας του μήνα
Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Δημοσίευμα
«Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα»
Συνέντευξη
Μάνος Κοντολέων
Δημοσίευμα
Γιασμίν
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΓΟΥ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ; ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
Το δικό μου όνομα οι φίλοι μου στην Αγγλία δεν μπορούσαν καν να το προφέρουν.
«Κάρλος;»
«Όχι, Χαρίλαος»
«Χαρ… τι;»
«Χαρίλαος».
«Χα-ρί-λα-ος; Τι όνομα είναι αυτό;» έλεγαν.
Θα μπορούσα να απαντήσω πολλά. Και σε αυτή την περίπτωση, υπεύθυνη για την επιλογή του ονόματός μου ήταν πάλι μια φιλία του πατέρα. Όχι με βασιλιά αυτή τη φορά, αλλά με έναν ήρωα-μπουρλοτιέρη. Έναν ήρωα-μπουρλοτιέρη-νονό. Σίγουρα θα πιστεύετε ότι τον λέω «ήρωα» γιατί μ' αρέσει να υπερηφανεύομαι για τον νονό μου. Όπως κάνουν όλα τα παιδιά. Όμως εγώ δεν υπερηφανεύομαι ποτέ. Και δε λέω ψέματα ποτέ. Ο δικός μου νονός ήταν και ήρωας και μπουρλοτιέρης. Μπορεί να τον έχετε δει σε κανένα πίνακα στον τοίχο της τάξης σας. Είναι εκείνος ο βλοσυρός με τη νησιώτικη βράκα και τη μουστάκα. Ο Ανδρέας Μιαούλης.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ωρίωνας και το Σκοτάδι (Έμα Γιάρλετ)


Ο Σίμος, η Στέλλα και το Φεγγάρι (Έμα Γιάρλετ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

ΦΛΩ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΕΩΝ. ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ: Ένα μυθιστόρημα για νέους κάθε ηλικίας που προκαλεί και συναρπάζει…
Αν και το στοιχείο της φωτιάς είναι αυτό που με χαρακτηρίζει, το νερό, και ειδικότερα η θάλασσα είναι αυτή που με ηρεμεί, με συνεπαίρνει, με κάνει να ονειρεύομαι… Ανέκαθεν ήθελα να ζω δίπλα στη θάλασσα. Η ζωή στο βυθό και ειδικά οι φάλαινες, τα δελφίνια, οι χελώνες και οι φώκιες μοναχοί είναι τα πλάσματα που με γοητεύουν περισσότερο.
Και θυμώνω πολύ με όλους αυτούς που χωρίς λόγο, έτσι για το κέφι ή το συμφέρον τους, θανατώνουν αναίτια αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: