Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΙΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΙΙ

Αυτά που συμβαίνουν στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», και έχουν να κάνουν με τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, θα έκαναν τον κάθε σεναριογράφο Ιστοριών ΦΡΙΚΗΣ να ζηλεύει γιατί δεν μπόρεσε να σκεφτεί τα «Τεχνάσματα ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ» που σκέφτηκαν οι πολιτικοί και τα εφαρμόζουν στις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες της χώρας προκειμένου να τις ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
Οι σεναριογράφοι, θα έκαναν επιτυχίες της μικρής η μεγάλης οθόνης, αλλά τους έφαγαν όπως λέμε «στη στροφή» οι ΕΙΔΙΚΟΙ, οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, και τους πήραν «τη μπουκιά από το στόμα», όπως συνηθίζουν να κάνουν με τα Άτομα Με Αναπηρίες και τους Χρόνια Πάσχοντες.
Που να «φτουρήσει» κάποιος με σενάρια φαντασίας τη στιγμή που έχει τους «αρμοδίους» να του κάνουν χαλάστρα;
Το έγραψα πολλές φορές, και θα το επαναλάβω, πως οτιδήποτε έχει να κάνει με την Αναπηρία σε αυτή τη χώρα, έχει ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ αντιμετώπιση από τους φωτοευαίσθητους διοικούντες την Υγεία.
Και το κακό Συνέλληνες είναι πως είναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ασχέτου κόμματος και χρώματος.
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Οι «νέοι», συνεχίζουν το καταστροφικό έργο των παλιών, παίζουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ με τις Ανθρώπινες Ζωές, τον Ανθρώπινο ΠΟΝΟ.
Αξίζει να δούμε μερικά σχόλια Ατόμων Με Αναπηρίες, έτσι για να πάρουμε μια πικρή γεύση του τι συμβαίνει….
«Όταν με φρίκη διαπιστώνεις ότι οι παροχές προς τα Αμεα εξανεμίζονται
Απο τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα δηλ μόνο σε 1 χρόνο , είδαμε :
1) Την περαιτέρω μείωση των ποσοστών αναπηρίας ( άρα και των επιδομάτων και των συντάξεων ) μέσω του νέου ΦΕΚ
2) Την μείωση του εκας στα 35 ευρώ !!!
3) Τον αποκλεισμό πολλών Αμεα από το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ….
Τα μειώνουν, τα ΚΟΒΟΥΝ από τους ΕΛΛΗΝΕΣ, για να τα δώσουν «ΑΛΛΙΩΣ – ΑΛΛΟΥ» και μη βγουν οι ψευτοευαισθητοι και αρχίσουν τα γνωστά σκυλίσια ουρλιαχτά τους πως «εξυπηρετώ συμφέροντα» και λοιπές αηδίες.. Απλά, υπενθυμίζω κάποια «πρόσφατα γεγονότα»…..
Και συνεχίζω με τα σχόλια…
«Κόβουν από αυτούς που έχουν ανάγκη για τα φάρμακα τους και δεν κόβουν από τους μισθούς τους.καλα μας κάνουν αφού τα δεχόμαστε όλα παθητικά»
«Και που είσαι ακόμα...!!! Το 2019 με των επαναυπολογισμο των συντάξεων (νόμος κατρουγκαλου) καθώς και την κατάργηση των οικογενειακών προσαυξήσεων (ανήλικα παιδιά και συζύγου) θα κλαίμε όλοι μαζί..!!»
«Σκόπιμη μείωση ποσοστών από 67% σε 50% αυτόματα σε αποκλείει από κάρτα μετακίνησης ,κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ ,έκπτωση 200 ευρώ από εφορία ,και 50% μείωση της σύνταξης.....»
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΘΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ»
«ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ 80% ΣΕ 72% .ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ 80%.ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ...»
«Εδω και δύο χρόνια σταμάτησα τις θεραπείες της κόρης μου ,τις οποίες έκανα στην Αθήνα.Το ΙΚΑ σταμάτησε να μας πληρώνει ..Το Κέντρο που την πήγαινα , αρνείται να συμβληθεί με το ΙΚΑ.Επί 14 χρόνια νοίκιαζα σπίτι στην Αθήνα , ( με το κράτος συνέχεια να ροκανίζει τις παροχές ), για να προσφέρω ότι καλύτερο για το παιδί μου ...Το ταμείο μου πλήρωνε το 50% των θεραπειών από όλες τις θεραπείες που χρειαζόταν το παιδί ....Η οικονομική κρίση μας έφερε σε πλήρες αδιέξοδο ... Πάλι αλλαγή στην ζωή μας ....Στην Κω δεν υπάρχει κανείς φυσιοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής κλπ, που να ασχολείται με υποστηρικτικές θεραπείες για αυτά τα παιδιά !!»
Να συνεχίσω; Να βάλω και άλλα σχόλια από Αναπήρους, Χρόνια Πάσχοντες, και τις οικογένειες τους;
Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ψάξτε και θα τρίβετε τα μάτια σας, αλλά οι «αρμόδιοι» ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.
Καθημερινά μας επιβεβαιώνουν για το πόσο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι για τη χώρα.
Σκάβουν τον λάκκο του κοσμάκη, μόνο που πολύ σύντομα θα πέσουν οι ίδιοι μέσα.
Αυτοί, και τα αφεντικά τους.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: