Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ARCTUROS News


Ο Ρέι γλίτωσε την πώληση και βρήκε καταφύγιο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Ένα ακόμη ορφανό αρκουδάκι στην Αλβανία σώθηκε από την αιχμαλωσία και βρήκε το καταφύγιό του στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για τον Ρέι, έναν μικρό αρκούδο μόλις ενός έτους, ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια λαθρεμπόρων. Η ιστορία του αποκαλύφθηκε στις 27 Μαΐου όταν άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Rescue Albania εντόπισαν στο διαδίκτυο μία αγγελία πώλησης ενός ορφανού αρκουδιού. Η αγγελία μάλιστα ήταν online ήδη για πέντε μέρες χωρίς καμία παρέμβαση. Η οργάνωση ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο εισαγγελέα και πράγματι την επόμενη ημέρα κατασχέθηκε από τον παράνομο «ιδιοκτήτη» του.
Διαβάστε περισσότερα

Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» στα σχολεία της χώρας
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στις σχολικές αίθουσες της Ελλάδας με ένα νέο, δυναμικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το «μυστήριο της μικρής αρκούδας», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο μέσα από φωτογραφίες 360ο, ήχους άγριων ζώων και φυσικού περιβάλλοντος μεταφέρει νοητά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δάσος του Νυμφαίου, όπου και καλούνται να λύσουν το μυστήριο και να βρουν το αρκουδάκι. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και στοχεύει να διδάξει στους μαθητές τη σημασία της προστασίας όχι μόνο των άγριων ζώων, αλλά και των βιοτόπων τους αναδεικνύοντας πόσο αλληλένδετη και αλληλοεξαρτώμενη είναι η σχέση τους. Απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διαβάστε περισσότερα
Πυροβόλησαν και σκότωσαν ελάφι στο Νυμφαίο
Ένα νεκρό ελάφι (Cervus elaphus) σε πολύ μικρή απόσταση από την είσοδο του Νυμφαίου εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου! Το άτυχο ζώο βρισκόταν στο δρόμο όταν εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό. Αφού το πλησίασε και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία από την οποία ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο σημείο μαζί με τη Θηροφυλακή και το Δασαρχείο. Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο λαιμό από πυροβόλο όπλο από τα οποία προήλθε και ο θάνατός του.
Διαβάστε περισσότερα
Τα Ελληνικά Πετρέλαια υποστηρίζουν το πρόγραμμα εθελοντισμού
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα εθελοντισμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες θέρμανσης για το το σπίτι των εθελοντών. Οι εθελοντές που προσφέρουν εργασία στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενούνται δωρεάν στο σπίτι των εθελοντών που βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας και είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με τη χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στέκονται αρωγοί στο πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 6.000 εθελοντές.


Μια καινούργια αφετηρία για την προστασία της φύσης
Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προστατευόμενες περιοχές αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την προστασία της φύσης της χώρας τονίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι ο τρόπος εφαρμογής του που θα κρίνει και την αποτελεσματικότητά του. Η Ελλάδα διαθέτει ένα νέο πλαίσιο για τη διοίκηση των προστατευόμενων περιοχών της, αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ΑΝΙΜΑ, MEDASSET, ΜΟm και WWF Ελλάς.
Διαβάστε περισσότερα
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: