Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ

(προς αναζήτηση των link)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: 
- 300 Μέλη της Βουλής των Ελλήνων
- Ιερές Μητροπόλεις Κεντρικής Μακεδονίας
- Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
- Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας
- Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
- Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης 
- Πολίτες Κεντρικής Μακεδονίας
- Έλληνες διασποράς

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ
Κατά την ημερίδα στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμπελοκήπων  Μενεμένης στις 25/04/2018, που διοργάνωσε το SOS ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιοβαννόπουλο Φώτιο, με θέμα:  "Οι καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στην Κεντρική Μακεδονία", ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, οι απόψεις των κ.Παπαζάχου Κωνσταντίνου, (δείτε εδώ την ομιλία του) Φυσικού Γεωλόγου –Καθηγητή Γεωφυσικής ΑΠΘ και του κ.Λεκίδη Βασίλειου , (δείτε εδώ την ομιλία του)  Πολιτικού Μηχανικού, Διευθ. Ερευνών ΙΤΣΑΚ-ΟΑΣΠ.
Είναι εύκολο να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ποιες καταστροφικές – ολέθριες συνέπειες θα υποστεί όλη η Κεντρική Μακεδονία, όταν σπάσει το αργιλικό φράγμα του χώρου απόθεσης των επικινδύνων αποβλήτων (Χυτέα ) Κοκκινόλακκα, σε επικείμενο σεισμό.
 «…είναι αδικαιολόγητο να λέμε ότι ο σεισμός του 1932 (άνω των 7 ρίχτερ) είναι τυχαίο γεγονός στην περιοχή…» (Παπαζάχος).
Δεν είναι δυνατόν, να κατασκευάζονται αργιλικά φράγματα ύψους 150μ. και μήκους 500μ. σε σεισμογενείς περιοχές τέτοιων σεισμικών εντάσεων.
Η συγκεκριμένη διαδικασία εξόρυξης είναι ένα πείραμα, που πέρα από τις όποιες απρόβλεπτες φυσικές συνέπειες, ως τεχνική διαδικασία, δοκιμάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως με την επιστημονική κοινότητα του ΑΠΘ και όχι μόνο, σε πλήρη αντίθεση, με τα ψηφίσματα των 36 Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας – Θράκης κατά της εξόρυξης κλπ.
Μ’ αυτές τις συνθήκες, είναι πειραματόζωα τα παιδιά μας (πατήστε εδώ) ή όχι;
(Εντός των ημερών θα ακολουθήσει η δημοσίευση και των άλλων ομιλητών της ημερίδας. Η πλήρη εικόνα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στο www.soskentrikimakedonia.org ).
Μέλη ομάδας επικοινωνίας της
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

  Αλούρδας Ιωάννης
  Σωτηρίου Κωνσταντίνος
  Τσουκαλάς Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: