Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

🎭 ΚΘΒΕ: Μία συγκινητική πρεμιέρα, τι έρχεται και τι άλλο πάιζει αυτή την εβδομάδα στις σκηνές μας

Συγκίνηση και Ενθουσιασμός στην πρεμιέρα της παράστασης
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ


Η Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ υποδέχεται και φέτος μαθητές, εφήβους αλλά και τους ενήλικες, με την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).
Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.
Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.
 
Περισσότερες πληροφορίες
Έρχεται το ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Η «αρρώστια» της ζήλειας, η μανία της εκδίκησης, η δύναμη της συγχώρεσης. Όλα αυτά σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο θα παρουσιαστεί, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, από 16 Νοεμβρίου 2018 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Με Λεόντιο το Στάθη Μαντζώρο και Ερμιόνη την Κλειώ Δανάη Οθωναίου.
Πρόγραμμα παραστάσεων
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
φέτος και σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς
Η δράση του ΚΘΒΕ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου που αγαπήθηκε τον προηγούμενο χειμώνα από όλα τα παιδιά έως 12 ετών που νοσηλεύονταν σε παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, φέτος επεκτείνεται και στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία της πόλης.
Η σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, το καλοκαίρι έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα σε παιδικές κατασκηνώσεις και σχολικές δραστηριότητες επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο του Θεάτρου να εισχωρήσει σε κάθε δυνατή «γωνιά» της πόλης.
Στα θέατρά μας...
ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
 Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Κάθε Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΟΡΦΑΝΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΝΤΑ
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
Βασιλικό Θέατρο
ΚΟΙΤΑ!
Κάθε Σάββατο
Βασιλικό Θέατρο
Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών
ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΟΥ
Βασιλικό Θέατρο
Εισιτήρια ONLINE

Συγκινητική η συμμετοχή στα Θεατρικά Εργαστήρια του ΚΘΒΕ για όλες τις ηλικίες!
Με μεγάλη συγκίνηση οι υπεύθυνοι των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΚΘΒΕ ενημερώνουν ότι συμπληρώθηκαν όλα τα τμήματα των εργαστηρίων, παρουσιάζοντας πληρότητα σε όλες τις ηλικίες.
Εγγραφές για τη δεύτερη περίοδο (Φεβρουάριος -  Ιούνιος) θα ξεκινήσουν από τις 28 Ιανουαρίου, κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη των θεατρικών εργαστηρίων κ. Κωνσταντίνα Ματζίρη.
Ένας κόσμος δημιουργίας και έκφρασης μέσα από την τέχνη του θεάτρου είναι ανοιχτός πλέον και γεμάτος από ανθρώπους όλων των ηλικιών!
Τα νέα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: