Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Σεμινάριο: New Horizons: η εξερεύνηση του Πλούτωνα, Σάββατο 12 Ιανουαρίου


Σεμινάριο: New Horizons: η εξερεύνηση του Πλούτωνα, Σάββατο 12 Ιανουαρίου
Μια ιστορική αποστολή εξερεύνησης στα βάθη του Ηλιακού μας Συστήματος με αρχικό προορισμό τον Πλούτωνα και τους δορυφόρους του.
Ο υποθετικός πλανήτης «Χ» στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οδήγησε πολλούς αστρονόμους στην έρευνα για τον εντοπισμό του. Τον ανακάλυψε όμως ένας αγρότης από το Κάνσας γράφοντας έτσι ιστορία.
Από την ανακάλυψη του μέχρι σήμερα, η γνώση μας για τον μικρό πλανήτη και της μακρινής περιοχής που βρίσκεται, εμπλουτίζεται αδιάκοπα με νέα στοιχεία.
Τα τελευταία χρόνια συνέβαλε σε αυτό, σε πολύ μεγάλο βαθμό, η διαστημοσυσκευή New Horizons της NASA, με την διέλευση από τον Πλούτωνα το καλοκαίρι του 2015.
Νέες εντυπωσιακές εικόνες και επιστημονικά δεδομένα, αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον πρόσωπο του μυστηριώδους και παγωμένου κόσμου στην άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος.
Όμως δεν σταμάτησε εδώ. Καθώς άλλαζε ο χρόνος, το New Horizons επισκέφθηκε ένα ακόμη σώμα της μακρινής Ζώνης Κάιπερ, την αρχέγονη και παγωμένη Έσχατη Θούλη, ανοίγοντας έτσι ένα νέο παράθυρο στην διαστημική εξερεύνηση.
Ταξιδέψτε αυτό το Σάββατο στην τρίτη ζώνη του Ηλιακού μας Συστήματος, ένα μέρος με θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, που η κακοκαιρία που ζούμε μοιάζει με καύσωνας!!
Εισηγητής: Ανδρέας Βοσινάκης
Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: