Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Νέες εκθέσεις 'Ένας αρκούδος μια φορά' & 'Τσίκι-τσίκι' του Αλέξη Ακριθάκη

Δύο νέες εκθέσεις
«Ένας Αρκούδος μια φορά»
«Τσίκι-Τσίκι» του Αλέξη Ακριθάκη &
Έρχονται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00

Δύο νέες εκθέσεις «Ένας αρκούδος μια φορά» και το «Τσίκι-τσίκι» του Αλέξη Ακριθάκη, έρχονται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00.
Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έρχεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ο αρκούδος από το ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Γερουλάνου «Ένας Αρκούδος μια φορά», μία έκθεση η οποία ζωντανεύει τριάντα περίπου παιχνίδια από το υπέροχο βιβλίο σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη. Την έκθεση θα πλαισιώσουν πλούσια μουσείο-παιδαγωγικά προγράμματα για σχολεία και μεμονωμένους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με τον αρκούδο να χαρίζει τη τρυφερή του αγκαλιά σε όλους όσους έρθουν να τον γνωρίσουν από κοντά και να ταξιδέψουν μαζί του μέχρι να βρει το σπίτι του.
Στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη γέννηση του Αλέξη Ακριθάκη και των 25 χρόνων από τον θάνατό του, θα παρουσιαστεί η έκθεση «Τσίκι-τσίκι» στην οποία φιλοξενούνται περισσότερα από 70 έργα του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη από την ομότιτλη σειρά. Η έκθεση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, επικεντρώνεται σε εικαστικές δημιουργίες που ανάγονται από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και είναι φιλοτεχνημένες με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του Ακριθάκη, που ωστόσο διαφοροποιείται από τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία του. Ο τίτλος «τσίκι-τσίκι» αποδόθηκε στη συγκεκριμένη σειρά από τον Κώστα Ταχτσή και διακρίνεται από τη σχολαστική επανάληψη μοτίβων από μαύρο μελάνι στο χαρτί. Την έκθεση θα πλαισιώσουν μουσείο-παιδαγωγικά προγράμματα για σχολεία και μεμονωμένους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Διάρκεια εκθέσεων έως τέλος Φεβρουαρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: