Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

📕 «Το σώμα»: Ένα βιβλίο που θα σας αφήσει έκθαμβους για το σώμα που κατοικείτε



ΤΟ ΣΩΜΑ
Ένας ταξιδιωτικός οδηγός
Το βιβλίο του σπουδαίου Bill Bryson
που έφτασε απευθείας στο #1 των μπεστ σέλερ των Sunday Times
πουλώντας 30.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του
κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
«Στο ένα περίπου δευτερόλεπτο από τότε που ξεκινήσατε να διαβάζετε αυτή την πρόταση,
το σώµα σας έχει δηµιουργήσει ένα εκατοµµύριο ερυθρά αιµοσφαίρια.
Ήδη κυκλοφορούν µε ταχύτητα µέσα στις φλέβες σας, κρατώντας σας ζωντανούς.
Το καθένα από αυτά θα κάνει τον γύρο του σώµατός σας κάπου 150.000 φορές,
παραδίδοντας συνεχώς οξυγόνο στα κύτταρά σας, και στη συνέχεια,
ταλαιπωρηµένο και άχρηστο, θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση άλλων κυττάρων,
για να το βγάλουν από τη µέση διακριτικά για το ευρύτερο, δηλαδή το δικό σας, καλό».
Αυτή είναι μία μόνο γεύση από το βιβλίο του χαρισματικού συγγραφέα Bill Bryson που είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους συναρπαστικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Τα βιβλία του, χάρη στην πρωτοτυπία και το χιούμορ τους, αγαπήθηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και του χάρισαν τον τίτλο του σπουδαιότερου σύγχρονου αφηγητή – συγκεκριμένα έχει πουλήσει περισσότερα από 16.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.
Φέτος, ο Bryson το έκανε πάλι το θαύμα του. Το σώμα, που κυκλοφορεί στα ελληνικά στις 28 Νοεμβρίου σε μετάφραση του Γιώργου Μαραγκού, είναι ένα βιβλίο που όλοι θα λατρέψετε, και καθώς το διαβάζετε θα απολαύσετε κάθε σελίδα του.
«Περνάμε όλη μας τη ζωή σε ένα σώμα κι ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς ουσιαστικά δεν έχουμε ιδέα πώς λειτουργεί και τι συμβαίνει μέσα του. Η ιδέα του βιβλίου είναι, με απλά λόγια, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον εξαιρετικό μηχανισμό που είναι ο εαυτός μας» γράφει ο αμερικανός Bryson, φιλοδοξώντας να παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα και την περιπέτειά του. Το βιβλίο έχει φτάσει στην τελική δεκάδα των φετινών Goodreads Choice Awards, στην κατηγορία «Επιστήμη και Τεχνολογία», και σύμφωνα με το βρετανικό Amazon φαίνεται ότι είναι ο πιο πολυδιαβασμένος non fiction τίτλος.
Συνολικά, χρειάζονται 7 δισεκατοµµύρια δισεκατοµµυρίων δισεκατοµµυρίων
(µε άλλα λόγια, 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 ή 7 οκτάκις εκατοµµύρια) άτοµα
για να δηµιουργηθείτε.
Απολύτως προσιτό και εξόχως εθιστικό, το βιβλίο του Bryson είναι το πλέον εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο για να κατανοήσoυμε το σώμα στο οποίο κατοικούμε – πώς λειτουργεί, πώς αυτοθεραπεύεται και πώς μπορεί να «χαλάσει». Γραμμένο με αφοπλιστικό χιούμορ και άφθαστη ευφυΐα από τον μεγαλύτερο σύγχρονο εκλαϊκευτή, το Σώμα θα σας συναρπάσει με τα απίστευτα επιστημονικά δεδομένα που θα μάθετε και θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε βαθύτερα το θαύμα της ζωής γενικότερα, αλλά και του εαυτού σας ειδικότερα. Δεν χρειάζεται να έχετε καμία ειδική γνώση ούτε από τη βιολογία ούτε από την ιατρική ούτε από την ψυχολογία για να απολαύσετε το εξαιρετικό αυτό ανάγνωσμα και να κατανοήσετε τον θαυμαστό κόσμο της πιο εξελιγμένης μηχανής.
Επιλέξαμε μερικά μόνο από τα καταπληκτικά δεδομένα που αναφέρει ο Bryson στο βιβλίο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: