Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Νέες παραστάσεις | Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία | Παραστάσεις που συνεχίζονται

 


«Ερωτόκριτος»
H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ερωτόκριτος», μια σύγχρονη ανάγνωση του γνωστού έργου, με την Αργυρώ Χιώτη να υπογράφει τη σύλληψη - σκηνοθεσία της παράστασης και τον Ευθύμη Θέου την δραματουργική επεξεργασία - διασκευή, έρχεται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 10 μόνο παραστάσεις.
Ο «Ερωτόκριτος», το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.
Περισσότερα
«Η Τριλογία του Παραθερισμού»
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Μια κωμωδία χαρακτήρων και ταυτόχρονα μια κοινωνική κριτική απέναντι στις νοοτροπίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική και την εικαστική ματιά της bijoux de kant.
Ο Κάρλο Γκολντόνι εμπνέεται από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει, εστιάζει στη ματαιοδοξία και την επιφανειακότητα της εποχής του και μας παρουσιάζει μια κωμωδία, που οι αναλογίες της με το σήμερα, μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.
Πρεμιέρα: Σάββατο 28/01/2023, στις 20.30
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών
Περισσότερα
«Ο Κατά φαντασίαν ασθενής», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου, που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στo Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), συνεχίζει τις πρόβες. Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό παρουσιάζοντας μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας, βασισμένη στην αριστοτεχνική μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο o Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης.
Περισσότερα
Αιμοδοσία ΚΘΒΕ
Φίλες και φίλοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,
Όλοι εμείς που δεν είμαστε ασθενείς, ας κάνουμε ένα βήμα προς τον πραγματικό ασθενή, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΚΘΒΕ για εθελοντική αιμοδοσία, στις 25 Ιανουαρίου.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του Βασιλικού θεάτρου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, από 9:30 - 13:30 για όλους εσάς, που μαζί με εμάς, θέλουν να συμμετέχουν σ αυτή την προσφορά.
Η αιμοδοσία είναι εθελοντική, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φιάλη που προσφέρει ο καθένας, εγγράφεται στην προσωπική του τράπεζα αίματος, για οποιαδήποτε προσωπική ή οικογενειακή χρήση σε μελλοντικό χρόνο.
Δηλώστε συμμετοχή
Πράγα

Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.
Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 5 Μαρτίου στο Βασιλικό θέατρο.
Αγγέλα

Το έργο παρουσιάζει με ρεαλισμό την μετεμφυλιακή Ελλάδα, που μαστίζεται από την ανεργία και τη διαφθορά, μέσα από την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των γυναικών της επαρχίας.
Γκάρης, το μιούζικαλ

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής μιλάει για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.
Εισιτήρια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: