Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ευγενική υπενθύμιση συνδρομών


Ευγενική υπενθύμιση συνδρομών
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας,
Η νέα χρονιά ήρθε και εκτός από ευχές και ελπίδες, φέρνει και υποχρεώσεις…
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που βασίζεται στις συνδρομές των μελών του και στην οικονομική ενίσχυση -υπό τη μορφή δωρεών- από φυσικά πρόσωπα. Προκειμένου να συνεχιστεί το έργο του Ομίλου και η εκπλήρωση των πάγιων υποχρεώσεών του (ενοίκια, λογαριασμοί, πραγματοποίηση εκδηλώσεων) είναι σημαντικό να μην αμελείται/καθυστερεί η καταβολή της ετήσιας συνδρομής του εκάστοτε (ημερολογιακού) έτους. Η συνδρομή ορίζεται στα 50€ και στα 25€ για φοιτητές/τριες και άνεργους.
Ενδεχομένως η καταβολή της συνδρομής μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και στους καιρούς που ζούμε να μην είναι ότι πιο βολικό. Αξίζει όμως να αναλογισθεί κανείς πως η συνδρομή στον Ο.Φ.Α. έχει παραμείνει σταθερή καθ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας του (σε αντίθεση με τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών γύρω μας). Το δε ποσό της εφάπαξ πληρωμής 50€ δύναται να συγκεντρωθεί αποταμιεύοντας κάτι λιγότερο από 1€ την εβδομάδα σε ετήσια βάση.
Έτσι λοιπόν με 1€ την εβδομάδα (0,5€ αν είστε φοιτητής/τρια ή άνεργος/η) μπορείτε να στηρίξετε τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας και να εγγραφείτε σε αυτόν αποκτώντας τη δυνατότητα:
1. παρακολούθησης των σεμιναρίων χωρίς οικονομική επιβάρυνση,
2. δανεισμού βιβλίων από την Δανειστική Βιβλιοθήκη του Ομίλου και το παράρτημα αυτής που φέρει το όνομα του αειμνήστου καθηγητή Ιωάννη Σειραδάκη, μιας και τα βιβλία προέρχονται από την προσωπική του συλλογή,
3. συμμετοχής στις αστροεξορμήσεις της ομάδας παρατήρησης που είναι κλειστές στο ευρύτερο κοινό,
4. δανεισμού εξοπλισμού αστροπαρατήρησης (κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα παρατήρησης),
5. συμμετοχής στην ομάδα που πραγματοποιεί ομιλίες και αστροπαρατήρηση σε σχολεία, Συλλόγους και Πολιτιστικούς Φορείς,
6. συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις και στις αρχαιρεσίες (εκλογές) του ομίλου έχοντας το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».
Με εκτίμηση σε όλους εσάς που μας στηρίζετε,
Εκ μέρους του Ο.Φ.Α.,
Ο Γραμματέας (και οικονομικός αναλυτής)
Σταύρος Κουκιόγλου
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: