Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Παραστάσεις • Νέα • Loyalty Club •

 


Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ
Η παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, μετά τις sold παραστάσεις και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μια διαχρονική σπουδή χαρακτήρων και συμπεριφορών, μία βαθιά ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της εποχής του που παραμένει, ωστόσο, έως και σήμερα επίκαιρη. Ένα έργο ποιητικό, τολμηρό, με αγωνία, σασπένς, ανατροπές που πραγματεύεται την αέναη διαμάχη του Καλού με το Κακό, «μιλάει» για την καλοσύνη και κατά πόσο αυτή μπορεί να «επιβιώσει» σε μια κοινωνία φαύλη και διεφθαρμένη, ένα έργο που προκαλεί τον θεατή να σκεφτεί. Δεν δίνει λύσεις ή απαντήσεις αλλά μας αφήνει ελεύθερους να καταλήξουμε σε δικά μας συμπεράσματα.

96%
Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που συγκέντρωσε και τη μεγάλη προσέλευση του κοινού η πρωτότυπη παράσταση που τον πρώτο λόγο έχει η έρευνα επιστρέφει από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Το «96%» αποτελεί μια lecture performance του Πρόδρομου Τσινικόρη και της ομάδας του και στο «μικροσκόπιο» τους μπαίνει η Θεσσαλονίκη του 1943. Αφηγείται μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ. Η παράσταση - ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας μια αρχαιολογία του παρόντος, τα αναζητά, όχι μόνο σε μελέτες, αρχεία και μαρτυρίες, αλλά και με επιτόπια έρευνα στη σημερινή πόλη, στους δρόμους, στα κλειστά μαγαζιά, στα παλιά και τα καινούργια κτίρια, ακόμα και στο ίδιο το Κρατικό Θέατρο.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Βασιλικό Θέατρο

96%
Μια χορογραφία στοιχείων, μύθων και προκαταλήψεων, για τα χρόνια της κατοχής και τη συλλογική κρίση αμνησίας που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!
Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Βασιλικό Θέατρο | Παιδική Σκηνή

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ
Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!
Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

LOYALTY CLUB
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους πιστούς θεατές του, εκδίδοντας την προνομιακή κάρτα επιβράβευσης
Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις 5 χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ:
Βασιλικό Θέατρο
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών & Φουαγιέ ΕΜΣ
Μονή Λαζαριστών Σκηνή Σωκράτης Καραντινός & Μικρό Θέατρο
Οι κάτοχοι των καρτών του Loyalty club θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις, σε ειδική προνομιακή τιμή, απολαμβάνοντας συγχρόνως και πολλά άλλα προνόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: