Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

«Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ»

Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης: 3ο συνέδριο «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ»


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ», που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Ιουνίου, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ, πανεπιστημιακοί και διεθνείς προσωπικότητες.
Ο κοινωνικός διάλογος γύρω από τη θεματική «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ» ξεκίνησε το 2006, με το πρώτο ομώνυμο συνέδριο, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου.
Δύο χρόνια μετά, με αξιοσημείωτη κοινωνική ανταπόκριση και διεθνές ενδιαφέρον αποδεικνύεται πως το συνέδριο λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και χώρος ζύμωσης και ωρίμανσης θεσμοθετήσεων και παρεμβάσεων αναφορικά με τα ΑΜΕΑ και τα δικαιώματά τους, ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ.
Στη φετινή εκδήλωση θα επιχειρηθεί η παρουσίαση και η ανάλυση θεματικών όπως:
Νέα Μέσα και Προσβασιμότητα, Επικοινωνία και Αυτισμός, Παραολυμπιακοί Αγώνες και ΜΜΕ, καθώς και η καταγραφή της αντίστοιχης διεθνούς εμπειρίας.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στην αίθουσα υποδοχής του κτιρίου θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής παιδιών με αναπηρία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία: Emotion Pictures, στις 21-23 Ιουνίου, στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Το εν λόγω φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την ΓΓΕ – ΓΓΕ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και του φεστιβάλ μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ-ΓΓΕ (
http://www.minpress.gr/) και στον ειδικό δικτυακό τόπο http://www.ameamedia.gr/.
Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ, η ΝΕΤ 105,8 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2008
Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, (Καλλιθέα) 101 63 Αθήνατηλ. : 210 9098620-2, φαξ : 210 9098623

Δεν υπάρχουν σχόλια: