Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Πυρά για την έλλειψη μέτρων ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Ολομέτωπη επίθεση για την αδυναμία και τελικά απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει δραστικά μέτρα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών εξαπέλυσαν χθες στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κατά τη συζήτηση σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το τι έγινε με την περιβόητη υπόθεση εθνικής ασφάλειας περί ασύμμετρων απειλών, την οποία και χαρακτήρισε ως «προπαγανδιστική προσπάθεια ώστε προεκλογικά να ξεφύγει η κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία στην Ηλεία».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η Ηλεία πρέπει να γίνει το μέτρο της ικανότητάς μας να παράγουμε αποτέλεσμα», ενώ σημείωσε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο την αποκατάσταση των ζημιών, την ανασυγκρότηση των υποδομών και την οικονομική βοήθεια στους πληγέντες». Για «προσωπικό δράμα του Κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν μπορεί να πείσει ότι διαθέτει συνολικό και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο για τις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα να εξαντλείται η ανοχή των πολιτών» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Την επωδό περί ασύμμετρης απειλής μνημόνευσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, λέγοντας ότι εκεί χτίστηκε το ιδεολογικό οικοδόμημα της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ρώτησε μάλιστα τον υπουργό Οικονομίας αν θα επιβαρύνει τους πυρόπληκτους με το τέλος ακίνητης περιουσίας, χωρίς να πάρει απάντηση. Για «ανυπαρξία πολιτικού σχεδιασμού» και «βουνό γραφειοκρατίας, που έχει οδηγήσει τους περισσότερους πυρόπληκτους να ζουν ακόμα σε κοντέινερ», μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για «διανομή σε ημέτερους επιχειρηματίες των φιλέτων γης στις καμένες εκτάσεις». «Προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας» χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι σε κάποια σημεία της υπάρχουν στοιχεία που ίσως μπορούν να αξιοποιηθούν. Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: